Ötvös Csöpi-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Pogány Madonna (1981)

A Pogány Madonna
 

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégiscsak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül - Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével - felgöngyölíti a bűnügyet.


1981 Bujtor István - Mészáros Gyula akciófilm, krimi, vígjáték 459 3,6
Csak semmi pánik... (1982)

Csak semmi pánik...
 

A Balatonnál játszódó bűnügyi kalandfilm egy, a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományának megszerzése körül bonyolódik. A rendőrség és egy bűnbanda ügyködik a cél érdekében, de mintha Ötvös Csöpi főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doktor akaratlanul is inkább a bűnbandának segítene. Végül Csöpi esze és ereje minden problémát időben megold, Kardos learatja a babérokat, és Csöpi is éppen eléri a balatoni Kék szalag vitorlásverseny startját.


1982 Bujtor István - Szőnyi G. Sándor krimi, vígjáték 221 3,6
Az elvarázsolt dollár (1986)

Az elvarázsolt dollár
 

A krimivígjáték rendíthetetlen hősei ezúttal hamis százdollárosok ügyében nyomoznak. A nehezen szabályozható Ötvös Csöpit épp felfüggesztették, így a nyomozást a kétbalkezes Kardos vezeti. Csöpi munkálkodását Purci úr és a Topolino vezette vitorlázó gyerekek támogatják. A gonosztevők csapdát állítanak, és gyilkosság gyanújába keverik Ötvöst...


1986 Bujtor István krimi, vígjáték 257 3,5
Hamis a baba (1991)

Hamis a baba
 

Ötvös Csöpi ismét nagyot alakít. Segítségére siet a szétszórt és hebehurgya Kardos doktornak, mikor az, tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer ügyét. Jön Csöpi és kis barátja és lerántják, sőt letépik a leplet a drogcsempész banda tevékenységéről, annak ellenére, hogy a bűnözők rendkívül agyafúrt trükkökkel próbálkoznak. Nincs az a trükk, vagy trükkös bűnöző, aki meg tudna állni Ötvös Csöpi előtt, ha ő igazán bele melegszik a nyomozásba. Röpködnek a gyilkos poénok és a gyilkosabbnál gyilkosabb pofonok.


1991 Bujtor István krimi, vígjáték 358 3,5
Zsaruvér és csigavér: A királyné nyakéke (2001)

Zsaruvér és csigavér: A királyné nyakéke
 

Ötvös Csöpi és Kardos doktor, a régi harcostársak, újra egymásra találnak. Továbbra is a Balaton partján, ezúttal ékszerrablók nyomába erednek. Szép tájak, izgalom, humor, nagy pofonok - ismét együtt vannak a Csöpi-filmek kellékei. A régi csapathoz csinos, fiatal zsarulányok csatlakoznak.


2001 Bujtor István akciófilm, krimi, vígjáték 153 2,5
Zsaruvér és csigavér 2: Több tonna kámfor (2002)

Zsaruvér és csigavér 2: Több tonna kámfor
 

A történet ezúttal autólopások körül bonyolódik. Az azonos módszerrel elkötött autók soha többé nem kerülnek elő. Eltűnnek, mint a kámfor. Csöpi, Kardos doktor, Havilúd és a többiek ezúttal ennek az ügynek a megoldásán fáradoznak.


2002 Bujtor István akciófilm, krimi, vígjáték 128 2,5
Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia (2008)

Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
 

Folytatódik a Zsaruvér és csigavér című televíziós sorozat. A Királyné nyakéke és a Több tonna kámfor után a harmadik epizód címe: A szerencse fia. Újra láthatjuk földről, vízről és a levegőből a nyári Balatont és ismét találkozhatunk kedvenceinkkel Ötvös Csöpivel, Kardos doktorral és a csinos rendőrlányokkal, akik ezúttal egy gyilkossági ügy felderítésén fáradoznak.


2008 Bujtor István akciófilm, krimi, vígjáték 97 2,1