Heidi adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Heidi (1937)

Heidi
 

A nyolc éves Heidi elárvult és Dete néni, az önző anyai nagynénje a hegyekbe viszi, hogy az öreg Adolph Kramerrel, az atyai nagyapjával éljen inkább.


1937 Allan Dwan dráma
Heidi (1952)

Heidi
 


1952 Luigi Comencini dráma

Heidi
 


1965 Werner Jacobs dráma

Heidi
 


1968 Delbert Mann dráma
Heidi (1993)

Heidi
 

Az öreg Tobias nem akarja megérteni fiát, John-t. nem hagyja beleszólni a gazdálkodásba és a föld dolgaiba, még akkor sem, ha a családjáért és a jövőjükért aggódik. Rövidesen kenyértörésre kerül sor olyannyira, hogy az öreg elkergeti a háztól fiát feleségével és kis unokájával együtt. Ekkor következik be a szörnyű tragédia. Kitör a vihar és egy villám a menekülő családra dönt, hogy egy hatalmas fenyőt. Csak a kis csöppség, Heidi menekül meg. Ettől kezdve nagynénje, Dete neveli, aki azonban állandóan úton van, városról városra jár, ahol épp munkát talál. Egy alkalommal nagyszerű állásajánlatot kap Frankfurtból. A kislányt nem viheti magával, ezért a nagyapjához kerül a hegyekbe. Nagyon boldog a kislány, de egy nap újra megjelenik Dete és magával viszi Frankfurtban társalkodónőnek egy beteg gyerek mellé.


1993 Michael Ray Rhodes dráma 30 3,9

Heidi
 


2001 Markus Imboden dráma, vígjáték
Heidi (2005)

Heidi
 

Édesanyja halála után a kis Heidit a Berlinben élő nagynénje, Detie neveli. Amikor azonban másik városban kap munkát, a kislányt a svájci Alpokban élő nagyapjához küldi. A kis árvát lenyűgözi a varázslatos vidék: a hatalmas hegyek, a havas tájak, a zöld alpesi legelők, a természettel harmóniában élő nagyapja. A kislány hamarosan összebarátkozik Peterrel. Az idő azonban gyorsan száll és a Heidinek vissza kell térnie Berlinbe. Ám sohasem felejti el azt az időt, amit a svájci hegyekben töltött.


2005 Paul Marcus dráma 4 ?
Heidi (2015)

Heidi
 

Heidi, az árván maradt kislány magányosan élő nagyapjához kerül az égbe nyúló hegyek közé. Hamar barátságot köt a tanyán lakó állatokkal, s az emberekben csalódott öregember szívét is megnyeri. Egy nap azonban felbukkan nagynénje, s Frankfurtba viszi Heidit, hogy a Sesemann családban Klára, a mozgássérült kislány játszópajtása legyen. A lányok összebarátkoznak, de Heidit rettenetes honvágy gyötri...


2015 Alain Gsponer kalandfilm 7 ?