Diótörő adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Nutcracker (1977)

The Nutcracker
Diótörő


1977 Tony Charmoli fantasy, zenés film 1 ?

The Nutcracker
A diótörő


1985 John Vernon dráma, zenés film 1 ?
Nutcracker (1986)

Nutcracker
Diótörő

Csajkovszkij balettjának adaptációja.


1986 Carroll Ballard fantasy, zenés film 1 ?
The Nutcracker Prince (1990)

The Nutcracker Prince
Diótörő

A kis Clara a karácsonyfa alatt talál egy ember formájú fa diótörőt. A bácsikája elmeséli neki, hogy ez a diótörő valamikor egy fiatal fiú volt, akit Hans-nak hívtak, de a gonosz egérkirálynő elátkozta. Hogy az átok megtörjön, Hans-nak el kell nyernie egy fiatal lány szerelmét. Clara nem hiszi el a történetet, de amikor éjszaka felébred látja, hogy a diótörő életre kelt és az egerekkel harcol. Clarának döntenie kell: a segítségére siessen, sikítson, vagy rohanjon ki a szobából?


1990 Paul Schibli animáció, fantasy, kalandfilm 10 3,7
The Nutcracker (1993)

The Nutcracker
Diótörő

A kis Marie (Jessica Lynn Cohen) a karácsony este, a házukban tartott nagyszerű parti után mély álomba zuhan és egy csodálatos világban találja magát, ahol a játékai saját életet élnek, épp úgy, mint az emberek. Ebben az elvarászolt világban találkozik Diótörővel (Macaulay Culkin), aki valamikor kisfiú volt, és Hans-nak hívtak, de a gonosz egérkirálynő elátkozta. Hogy az átok megtörjön, Hans-nak el kell nyernie egy fiatal lány szerelmét. Marie azt hiszi, hogy csak álmodik, ám amikor éjszaka felébred, látja, hogy Diótörő életre kelt és az egerekkel harcol. A kislánynak döntenie kell: a segítségére siessen, sikítson, vagy rohanjon ki a szobából.


1993 Emile Ardolino fantasy, zenés film 1 ?

The Nutcracker
Diótörő


1995 Hiruma Toshiyuki - Masunaga Takashi animáció, fantasy, szerelmi történet

The Nutcracker
A diótörő

Karácsony este van. A Stahlbaum-házban nagy a készülődés, a gyerekek izgatottan várják az ajándékokat. Marika egy csúf diótörő figurát kap nagybátyjától, ami a kislány álmában életre kel. Álomország világában csodálatos utazást tesznek együtt.A mesebalettet karácsonykor minden operaházban műsorra tűzik, felnőttek és gyerekek legnagyobb örömére. A népszerű muzsika, a nagyszerű klasszikus balett sztárjai és a közreműködő gyerek-táncosok biztos sikerre számíthatnak, mint most is, a londoni Covent Garden előadásában.


2001 Roger M. Sherman - Ross MacGibbon zenés film

Nutcracker!
 


2003 Ross MacGibbon fantasy
The Nutcracker in 3D (2010)

The Nutcracker in 3D
Diótörő

Bécs, az 1920-as évek. Egy kislány különleges bábut kap keresztapjától karácsony éjjelén.


2010 Andrej Koncsalovszkij akciófilm, fantasy, musical, ... 28 2,0
Nussknacker und Mausekönig (2015)

Nussknacker und Mausekönig
 


2015 Frank Stoye fantasy
The Nutcracker and the Four Realms (2018)

The Nutcracker and the Four Realms
A diótörő és a négy birodalom

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.


2018 Joe Johnston - Lasse Hallström fantasy, kalandfilm 55 2,6