Miss Marple adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Murder She Said (1961)

Murder She Said
Paddington 16:50


1961 George Pollock krimi, vígjáték 12 3,7
Murder at the Gallop (1963)

Murder at the Gallop
Temetni veszélyes

Az utánozhatatlan Margaret Rutherford alakítja Agatha Christie szuperkopóját, Miss Marple-t, itt egy olyan embernek a gyanús végrendelete után nyomoz, aki egy macska láttán halt meg. Robert Morley egy mellékszereplő ebben a tréfás gyilkossági krimiben.


1963 George Pollock dráma, krimi, thriller, ... 7 ?
Murder Ahoy (1964)

Murder Ahoy
Gyilkosság a tengeren

Élvezetes Agatha Christie thriller, melyben Miss Marple egy vagyonkezelő halála után nyomoz.


1964 George Pollock dráma, krimi 2 ?
Murder Most Foul (1964)

Murder Most Foul
Mrs. McGinthy halott

Miss Marple egy fiatal nő ártatlanságát akarja bebizonyítani, akit azzal vádolnak, hogy megölte a főbérlőjét. Margaret Rutherford újabb elragadó szereplést nyújt Agatha Christie szuper-kopójaként.


1964 George Pollock dráma, krimi, thriller, ... 2 ?
The Alphabet Murders (1965)

The Alphabet Murders
Az ábécé gyilkosságok

A belga detektív ezúttal egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki áldozatait nevük kezdőbetűi alapján szedi. Az első áldozat monogramja A. A, a másodiké B. B., és így tovább... Hastings kapitány és Japp felügyelő segítik Poirot munkáját.


1965 Frank Tashlin krimi, vígjáték 7 ?
The Mirror Crack'd (1980)

The Mirror Crack'd
A kristálytükör meghasadt

Egy korábban sikeres, ámde idegösszeroppanása után lecsúszott és majdnem elfeledett színésznő végre újra főszerepet kap egy nagyszabású filmben. A forgatás nyitópartija azonban majdnem botrányba fullad, amikor a filmcsillag megtudja, hogy a másik főszerepet az egyik legnagyobb riválisa, egyben halálos ellensége kapta. Amikor pedig egy rajongója véletlenül beleiszik a poharába, majd holtan esik össze, mindenki azt gyanítja, hogy valaki a színésznő életére tör. A gyilkosság helyszínére érkezik Craddock felügyelő és a nagynénje, Miss Marple, aki azonnal felfigyel néhány felettébb gyanús körülményre, és elkezdi felgöngyölíteni a szálakat.


1980 Guy Hamilton krimi, thriller 39 3,5
A Caribbean Mystery (1983)

A Caribbean Mystery
Rejtély az Antillákon

Csodálatosan ragyog a Karib-tenger felett a nap, az Arany Pálma Szálló lakói élvezik az életet: nappal a strand meleg fövenyét, esténként pedig hangulatvilágítás mellett a vacsorát, a táncot. És valaki mégis beleun az idillbe, és megzavarja a békés nyaralók éjszakai álmát... Valaki megelégeli a szószátyár őrnagy történeteit, de útjában van a szép Victoria is. Azonban semmi kétség: Miss Marple előtt semmi sem marad rejtve.


1983 Robert Michael Lewis dráma, krimi 11 3,7
Agatha Christie Marple: The Body in the Library (2004)

Agatha Christie Marple: The Body in the Library
Miss Marple - Holttest a könyvtárszobában

Ez a reggel is ugyanúgy kezdődik mint máskor, Bantry ezredes rezidenciáján, a St. Mary Mead-beli Gossington Hallban. Mary, a szobalány végigjárja a szobákat, széthúzza a függönyöket és kitárja az ablakokat. Csakhogy ezen a napon elakad a könyvtárszobában. Ott ugyanis egy szokatlan látvány fogadja. Egy fiatal lány holtteste fekszik a földön, megfojtották. Vajon ki lehet ez az ismeretlen platinaszőke lány? Hogy került a könyvtárszobába? És kinek volt útjában? Mielőtt még a detektívek megjelennének a helyszínen, Dolly Bantry, a ház asszonya azonnal felhívja öreg barátnőjét és szomszédját, a bájos vénkisasszonyt, hogy megossza vele a hírt. Jane, vagyis Miss Marple, a környék kitűnő "magánnyomozója" haladéktalanul Gossington Hallba siet.


2004 Andy Wilson (IV) dráma, krimi 20 3,6

Marple: The Murder at the Vicarage
Gyilkosság a paplakban

St. Mary Mead gyülekezete adakozást rendezett az Anglikán Egyház Missziós Társaságának javára. Csakhogy a pénzből úgy tűnik valaki elvett. Protheroe ezredes, - akit mellesleg egyöntetűen utál az egész falu -, mint presbiter és a hajdani titkosszolgálat ügynöke vizsgálatot rendel el. Találkozót beszél meg Leonard Clement tiszteletessel a paplakban, a tiszteletes dolgozószobájában A tiszteletest azonban a találkozó előtt elhívják egy "sürgős" ügyben. Mire - némi késedelemmel - visszaér a paplakba, Protheroe ezredest holtan találja. Az ügyet még az is bonyolítja, hogy előtte való este vacsora volt a parókián, ahol a tiszteletes, és káprázatosan szép felesége vendégül látta a helybéli notabilitásokat, akik az asztal körül azon viccelődtek, ki hogyan tenné el láb alól az utálatos Protheroe ezredest. Csak Marple kisasszony marad ki a játékból és a többieket is figyelmezteti, hogy ne kísértsék a sorsot. Mindenki más gyanús.


2004 Charles Palmer dráma, krimi 19 3,7