A két Lotti adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Das doppelte Lottchen (1950)

Das doppelte Lottchen
A két Lotti

Szüleik válása folytán még kicsi korukban egymástól elszakadó ikertestvérek egy üdülőben véletlenül találkoznak. Fondorlatos tervet eszelnek ki, hogy szüleiket újra összehozzák.


1950 Josef von Báky (Báky József) vígjáték 22 3,7
The Parent Trap (1961)

The Parent Trap
Szülők csapdája

Erich Kästner jól ismert történetének (A két Lotti) amerikai környezetbe helyezett feldolgozása.


1961 David Swift (II) szerelmi történet, vígjáték 17 3,9
Charlie & Louise - Das doppelte Lottchen (1993)

Charlie & Louise - Das doppelte Lottchen
A két Lotti

Charlie és Louise egy nyelvtanfolyamon ismerkednek meg. A megszólalásig hasonlítanak egymásra, sőt még tovább, és azonos napon, ugyanabban a városban születtek... Véletlen? Lehetetlen. A kislányok biztosan ikrek. Szeretnének mindent bepótolni az elveszett családi boldogságból, és ezért tervet főznek ki, hogy újra összehozzák szüleiket. Kezdődhet a mulatság!


1993 Joseph Vilsmaier vígjáték 18 3,0
Das doppelte Lottchen (2007)

Das doppelte Lottchen
A két Lotti

Luise és Lotte véletlenül találkozik egymással a nyári vakáció alatt. Hamarosan kiderül, nem véletlenül hasonlítanak annyira egymásra, mint két tojás, ugyanis testvérek, egészen pontosan ikrek. Persze a találkozás okozta öröm után szeretnék megtudni, hogy miért választották szét őket a szüleik. A két lány elhatározza, hogy helyet és szerepet cserélnek egymással. Látszólag semmi gond nem lehet, ám a tulajdonságaik és a képességeik eltérőek. A helyzet tovább bonyolódik, amikor Lotte megtudja, hogy az apjuk új asszonyt akar hozni a házba. Erich Kästner regényéből.


2007 Toby Genkel animáció, vígjáték 4 ?