Columbo

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Prescription: Murder (1968)

Prescription: Murder
A recept: gyilkosság

A pszichiáter Dr. Ray Flemming és felesége Carol tizedik házassági évfordulójuk alkalmából partit rendeznek barátaiknak. Nem sokkal később egy telefonhívás elszólítja Roy Fleminget, aki azt állítja, hogy egy betegéhez kell sürgősen elmennie. A férfi azonban szertőjéhez, Susan Hudsonhoz megy, akivel már elhatározták, hogy megszabadulnak Caroltól. A gyilkosságra egy igen ravasz és szinte majdnem tökéletes tervet eszelnek ki, amit végre is hajtanak. Nem sokkal később azonban Ray Columbo hadnaggyal találja magát szembe, aki - úgy tűnik - talált hibát a pszichiáter és szeretője tettében. Ray Fleming azonban felveszi a versenyt találékonyságban a nyomozóval, s ez igen nehéz helyzetbe hozza Columbot.


1968 Richard Irving dráma, krimi 111 4,1
Columbo: Dead Weight (1971)

Columbo: Dead Weight
Columbo: Holt tárgyak

Helen Stewart szemtanúja egy gyilkosságnak, amit Martin Hollister, az Egyesült Államok hadseregének egyik hőse követ el. Bár Helen eleinte biztosan állítja mindazt, amit látott, amikor a jóképű katona udvarolni kezd neki, hirtelen elkezd bizonytalanul fogalmazni az esettel kapcsolatban. Columbo nyomozását pedig nemcsak ez nehezíti, hanem az, hogy a rendőrség a gyilkos fegyvert és a holttestet sem találja...


1971 Jack Smight dráma, krimi 108 3,6
Columbo: Death Lends a Hand (1971)

Columbo: Death Lends a Hand
Columbo: Besegít a halál

Arthur Kennicut arra gyanakszik, hogy a felesége megcsalja őt, ezért magándetektívet bérel fel, hogy kövesse őt. Brimmer detektív azonban aljas módon kettős játszmába kezd. Amikor ugyanis kiderül, hogy a nőnek valóban szeretője van, a detektív úgy dönt, hogy zsarolni kezdi. Ám Mrs. Kennicut elhatározza, hogy mindent bevall a férjének, így Brimmer detektív végzetes lépésre szánja el magát.


1971 Bernard L. Kowalski dráma, krimi 108 3,8
Columbo: Lady in Waiting (1971)

Columbo: Lady in Waiting
Columbo: Türelmetlen hölgy

Bryce Chadwick egy arrogáns és lehetetlen alak, aki mind a családját, mind pedig az alkalmazottjait rettegésben tartja. Leginkább azonban húga, Beth szenved tőle és attól, hogy a férfi folyton erőszakosan szól bele az életébe. Akkor telik be a pohár Beth-nél, amikor egy nap Bryce azzal áll elő, hogy nem mehet hozzá a szerelméhez, mert különben kirúgja és kitagadja őt...


1971 Norman Lloyd dráma, krimi 116 3,7
Columbo: Murder by the Book (1971)

Columbo: Murder by the Book
Columbo: Ahogy a könyvben meg van írva

Joanna Ferris, miközben férjével, James-el telefonon beszélget hirtelen lövést hall. Később kiderül, ez volt az a lövés, ami a férjével végzett. Azt feltételezve, hogy férje a lövés pillanatában az irodájában volt, tökéletes alibit állít fel a gyilkosnak, Ken Franklin-nek. Eközben a gyilkos sem tétlenkedik: olyan nyomokat hagy maga után, melyek azt hitetik el az ügy kinyomozásával megbízott Columbóval, hogy a szervezett alvilág végzett James-el...


1971 Steven Spielberg dráma, krimi 192 3,8
Columbo: Suitable for Framing (1971)

Columbo: Suitable for Framing
Columbo: Képek keret nélkül

Dale Kingston művészetkritikus meggyilkolja a nagybátyját. A férfi ugyanis csak így tudja elérni, hogy ne változzon a nagybácsi végrendelete és ő legyen a férfi felbecsülhetetlen értékű festménygyűjteményének tulajdonosa. Tracy O'Connor, Kingston felfedezettje pedig a tett elkövetésében segítséget nyújt a tettesnek. Amikor azonban a család ügyvédje felolvassa a végrendeletet Kingston-t nem kis meglepetés éri...


1971 Hy Averback krimi 104 3,9
Ransom for a Dead Man (1971)

Ransom for a Dead Man
Columbo: Váltságdíj egy halottért

Leslie Williams ügyvédnő lelövi Pault, a férjét, és a tengerbe dobja a holttestet. Másnap azt a látszatot kelti, mintha elrabolták volna férjét. Az FBI és Columbo segítségével az "emberrablók" által meghatározott helyre szállítja a váltságdíjat, amit magának akar megtartani. Úgy látszik, minden simán megy, és a gyilkosságot a képzeletbeli emberrablókra ráverve Leslie megússza az ügyet. Számításait azonban keresztülhúzza, hogy mostohalánya, Margaret hazaérkezik Zürichből, és szinte azonnal gyanakodni kezd. Ráadásul bizonyos részletek Columbo hadnagynak is gyanúsak.


1971 Richard Irving dráma, krimi 98 3,8
Columbo: Blueprint for Murder (1972)

Columbo: Blueprint for Murder
Columbo: Gyilkosság tervrajz alapján

Goldie, Bo Williamson egykori felesége arra gyanakszik, hogy volt férjét valaki eltette láb alól. Teszi mindezt annak ellenére, hogy a férfi jelenlegi felesége, Jennifer és az üzlettársa, Elliot Markham azonban azt állítják, hogy Bo csak kedvenc időtöltésének hódol, vagyis utazgat a világban. Columbo azonban mégis nyomozásba fog és a holttest előkerítése érdekében hatalmas költségekbe veri a várost, egy frissen felhúzott épület alapozásának kiásatásával. A holttest azonban nem kerül elő. S ez adja az alkalmat Markham-nek, hogy Columbo-t a nagy nyilvánosság előtt nevetségessé tegye...


1972 Peter Falk krimi 134 3,8
Columbo: Dagger of the Mind (1972)

Columbo: Dagger of the Mind
Columbo: Columbo a panoptikumban

Columbo hadnagy Londonba utazik, hogy a Scotland Yard nyomozási technikáit tanulmányozza. Látogatása alatt pedig természetesen csatlakozik egy gyilkossági ügy felderítéséhez. Egy Shakespeare darabokat előadó színész pár meggyilkolja legfőbb mecénásukat. A gyilkosság hátterében persze zavaros szerelmi szálak húzódnak. A nyomozás kezdeti eredménye : a tettesek újabb bűntény elkövetésére kényszerülnek.


1972 Richard Quine dráma, krimi 110 3,7
Columbo: Étude in Black (1972)

Columbo: Étude in Black
Columbo: Fekete etűd

A fiatal és tehetséges zongoristanő, Jenifer Welles egy nap megfenyegeti a szeretőjét, Alex Benedict-tet, a híres karmestert. A lány azzal tartja rettegésben Alex-et - aki nem elhanyagolható módon szeretője, - hogy nyilvánosságra hozza kapcsolatukat. Mivel a férfi erőskezű anyósa a szimfonikus zenekar igazgatóságának elnöke, a karmester nem meri megkockáztatni, hogy kitörjön a botrány, inkább elhallgattatja Jenifert-t.


1972 John Cassavetes - Nicholas Colasanto - Peter Falk dráma, krimi 125 4,0
Columbo: Short Fuse (1972)

Columbo: Short Fuse
Columbo: Rövid szivar

A még fiatal, ámde briliáns elméjű kutatótudós, Roger Stanford - édesapja nyomdokait követve - fejlesztéseket végez a Stanford Chemical vállalatnál. Nagybátyja azonban, aki a cég feje, ki akarja őt rúgni, hogy a vállalatot eladhassa. Persze kapóra jön David nagybácsinak, hogy a srác múltjában különös dolgokat talál: autólopás, drogok, szerencsejáték. Roger-t a nagynénje, Doris rajongásig szereti, aki szintén a cég eladása ellen küzd. D.L ajánlata azonban világos: vagy elmondja Doris-nak, hogy milyen ember is ő valójában, vagy kitálal. Ám Roger nem enged a zsarolásnak, inkább úgy dönt, hogy előveszi tudományos zsenialitását, és elteszi láb alól a nagybátyját.


1972 Edward M. Abroms dráma, krimi 101 3,5
Columbo: The Greenhouse Jungle (1972)

Columbo: The Greenhouse Jungle
Columbo: Melegházi dzsungel

Tony Goodland kétségbeesetten próbálja visszaszerezni hűtlen feleségét, Cathy-t. A nő szívéhez a pénzen át vezet az út, ám most még Tony szép jövedelme sem elég ahhoz, hogy felvegye a versenyt az izmos síoktatóval, akivel Cathy összeszűrte a levet. Jarvis, Tony nagybátyja azonban jó tanáccsal szolgál, hogy hogyan orvosolja a problémát, ezért az elkeseredett férj beleegyezik a saját elrablásába.


1972 Boris Sagal akciófilm, dráma, krimi, ... 103 3,6
Columbo: The Most Crucial Game (1972)

Columbo: The Most Crucial Game
Columbo: A döntő játszma

Egy futballcsapat tulajdonosát holtan találják az uszoda medencéjében. Minden jel arra utal, hogy a férfit baleset érte, ám Columbo hadnagy számára nem egyértelmű az eset. Ő persze gyilkosságra gyanakszik, de az első számú gyanúsítottnak megdönthetetlen alibije van. Vagy talán mégsem?


1972 Jeremy Kagan dráma, krimi, sportfilm 95 3,7
Columbo: A Stitch in Crime (1973)

Columbo: A Stitch in Crime
Columbo: Gyilkosság a műtőasztalon

Dr. Barry Mayfield képtelen elfogadni azt a tényt, hogy kollégája, Dr. Edmund Hidemann egy külföldi szívspecialistát akar meghívni az Egyesült Államokba, hogy felülvizsgálja kutatásait, melyektől nagy vagyont remél. Hidemann pár nap múlva súlyos szívszélhűdést kap, Mayfield pedig szándékos orvosi műhibát követ el, hogy megölje a doktort. Martin nővér azonban gyanakodni kezd az orvosra, mely az életébe kerül.


1973 Hy Averback dráma, krimi 125 3,8
Columbo: Any Old Port in a Storm (1973)

Columbo: Any Old Port in a Storm
Columbo: Vihar egy pohár borban

Adrian Carsini szenvedélye a borászat. Éppen ezért, amikor az öccse bejelenti, hogy el akarja adni a család borászatát, a férfi teljesen kétségbeesik. Dulakodásuk közben véletlenül megöli a testvérét, majd kiterveli, miként tüntesse el a nyomokat.


1973 Leo Penn dráma, krimi 133 3,9
Columbo: Candidate for Crime (1973)

Columbo: Candidate for Crime
Columbo: A bűn jelöltje

Harry Stone, a szenátorjelölt, Nelson Hayward kampánymenedzsere egy kitalált történetet tálal a nagyközönség elé, hogy ezzel is növelje főnöke népszerűségét. A történet végtelenül egyszerű: Hayward-ot az ellenfeleinek egy csoportja azzal fenyegeti, hogy meggyilkolja. A történetet Hayward azonban egészen másra használja fel. Mégpedig arra, hogy elkövesse saját bűntényét: Stone meggyilkolását, aki túl sokat tud róla.


1973 Boris Sagal dráma, krimi 109 3,8
Columbo: Double Exposure (1973)

Columbo: Double Exposure
Columbo: Kettős csapás

Dr. Bart Keppel sajátos módon próbálja eloremozdítani a karrierjét: főnökét, Victor Norris-t zsarolva mindenfajta szakmai előnyökre tesz szert. Egy napon azonban rájön, hogy Norris-nak már elege van az örökös zsarolásokból és úgy döntött, hogy feljelentést tesz a férfi ellen. Ekkor határoz úgy Keppel, hogy meggyilkolja a főnökét, méghozzá úgy, hogy a gyanú és a gondosan elhelyezett bizonyítékok a néhai Victor Norris feleségét terheljék...


1973 Richard Quine dráma, krimi 96 3,9
Columbo: Double Shock (1973)

Columbo: Double Shock
Columbo: Kettős ütés

Nem sokkal azelőtt, hogy a fiatal Lisa Chambers feleségül menne az idősödő fitness-bajnok, Clifford Paris-hoz, a férfit holtan találják. Bár az első diagnózis egyértelműen a szívrohamot jelöli meg a halál okának, Columbo hadnagy mégis arra gyanakszik, hogy gyilkosság történt. A gyanúsítottak pedig egy ikerpár: Dexter és Norman Paris.


1973 Robert Butler dráma, krimi 107 3,9
Columbo: Lovely But Lethal (1973)

Columbo: Lovely But Lethal
Columbo: Gyönyörű gyilkos

Viveca Scott nemcsak gyönyörű, de kitűnő üzletasszony is. Egy kozmetikai céget vezet, mely kíméletlen konkurenciaharcban áll David Lang gyárával. Viveca azonban amennyire szép, annyira kegyetlen: Dr. Murchison vegyészt az alkoholizmusba kergette, majd fiatal kollégáját, Karl Lessing-et egyszerűen eltette láb alól.


1973 Jeannot Szwarc krimi 96 3,7
Columbo: Requiem for a Falling Star (1973)

Columbo: Requiem for a Falling Star
Columbo: Rekviem egy hullócsillagért

Nora Chandler, az egykoron ünnepelt mozicsillag dühösnek és tehetetlennek érzi magát, amikor világossá válik számára, hogy személyi asszisztense és egyben bizalmasa, Jean éppen azzal a férfival készül frigyre lépni, aki rendszeres zsarolásaival lassan az őrületbe kergeti. A díva úgy dönt, nincs más megoldás, mint eltakarítani az útból Jerry Parks-ot. Mindent jól el is tervez, a Parks autójába rejtett bomba éppen az esküvőre menet robban fel. Ám a zsaroló helyett a kocsiban ülő Jean hal meg...


1973 Richard Quine dráma, krimi 106 3,8
Columbo: The Most Dangerous Match (1973)

Columbo: The Most Dangerous Match
Columbo: Matt két lépésben

Emmett Clayton sakknagymester címe - és nem utolsósorban hatalmas egója - kerül veszélybe, amikor volt barátnője bosszúból elintézi, hogy a már visszavonult híres szovjet mester, Tomlin Dudek kihívja őt egy mindent eldöntő sakkjátszmára. Dudek köztudottan sokkal jobb, ezért Clayton hajmeresztő tervet eszel ki. Még mielőtt a játék elkezdődhetne, Dudek-et ügyesen elteszi láb alól. A gyilkos csak azzal nem számol, hogy ahol Columbo hadnagy is bekapcsolódik a játékba, ott mindig ő ad mattot...


1973 Edward M. Abroms dráma, krimi 134 4,0
Columbo: A Friend in Deed (1974)

Columbo: A Friend in Deed
Columbo: Embert barátjáról

Hugh Caldwell meggyilkolja a feleségét. Teszi azonban mindezt a legkisebb előkészület nélkül, így szüksége van barátja, Mark Halperin segítségére. Mark megrendez egy betörést Hugh házába, miközben a tettes alibit készít magának. Amire Hugh álmában sem gondol az az, hogy huszonnégy órával később, Mark ugyanezt a szívességet kéri tőle. Amikor Columbo megkezdi a nyomozást, azonnal feltűnik neki, hogy valami nincs rendben. Gyanítja, Mark Hamper benne van a dologban, ám azt fel sem tudja fogni, hogy vajon miképpen. Hitetlenkedésének oka is van: Mark ugyanis a rendőrség egyik vezető beosztású tisztje...


1974 Ben Gazzara dráma, krimi 110 3,9
Columbo: An Exercise in Fatality (1974)

Columbo: An Exercise in Fatality
Columbo: Végzetes gyakorlat

Milo Janus egy igazán dörzsölt üzletember, aki sikeres egészségközpont-hálózatot működtet egy társával együtt. Amikor azonban Gene Stafford rájön, hogy Milo titokban hamis pénzügyi tranzakciókat hajt végre, mellyel komoly bajba sodorhatja a vállalat jó hírét, közli az üzlettársával, hogy mindezt nem hagyja annyiban. Stafford pedig hogy-hogy nem váratlanul meghal, s persze Milo-nak tökéletes alibije van. Ám Columbo eszén nem lehet ilyen könnyen túljárni...


1974 Bernard L. Kowalski dráma, krimi 107 3,7
Columbo: By Dawn's Early Light (1974)

Columbo: By Dawn's Early Light
Columbo: Hajnali derengés

Lyle C. Rumford ezredes úgy érzi, hogy hamarosan elveszíti vezetői pozícióját a Haynes Katonai Akadémián és ezzel együtt feltehetően katonasági karrierje is véget ér. Mindezt okkal feltételezi az ezredes, hiszen William Haynes, az iskola igazgatótanácsának elnöke közli vele, hogy az akadémiát hamarosan egy koedukált gimnáziummá fogják alakítani. A mindenre elszánt ezredes taktikai stratégiát dolgoz ki, hogy megóvja a régóta fennálló iskola katonai mivoltát, továbbá saját karrierjét. Ez a stratégia egy ügyesen kitervelt gyilkosságot eredményez, melynek áldozata maga Haynes. A helyszínre érkező Columbo-nak pedig a katonai stratégiai manővereket is figyelembe vevő nyomozást kell lefolytatnia, hogy a tettest kézre kerítse.


1974 Harvey Hart dráma, krimi 116 3,7
Columbo: Mind Over Mayhem (1974)

Columbo: Mind Over Mayhem
Columbo és az MM7 robot

Dr. Marshall Cahill, egy agytröszt vezetője hidegvérrel meggyilkolja az egyik tudóstársát, amikor az megfenyegeti őt, hogy nyilvánosságra hozza, hogy Cahill fia egy elhunyt kollégától lopta el a tudományos elméletét. Bár Mrs. Nicholson, a fiú pszichiátere tud az esetről, mégsem válaszol Columbo kérdéseire, mert köti a titoktartás. Columbo végül azonban nem várt segítséget kap egy ifjú zsenitől, és - meglepetésre - annak robotjától.


1974 Alf Kjellin dráma, krimi 85 3,5
Columbo: Negative Reaction (1974)

Columbo: Negative Reaction
Columbo: Negatív reakciók

Paul Galesko, a gazdag és sikeres fényképész majdnem tökéletes tervet eszel ki felesége meggyilkolására. A terv a következő: a gyilkosságot emberrablásnak feltüntetve, közben feleségét meggyilkolva úgy állítani be a bűntényt, mintha azt az egykor elítélt Alvin Deschler követte volna el. A nyomozást irányító Columbo hadnagy azonban nem hisz a látszatnak, és bár egyértelműnek tűnik Descler bűnössége, mégis tovább folytatja a nyomozást...


1974 Alf Kjellin dráma, krimi 101 3,8
Columbo: Publish or Perish (1974)

Columbo: Publish or Perish
Columbo: Kézirat vagy halál

Alan Mallory, a sikeres detektívregény-író azzal hívja fel a kiadója vezetőjét, Riley Greenleaf-et, hogy a konkurens kiadóhoz szerződik az új könyvével, egy komolyabb témájú regénnyel. Mondani sem kell, hogy Riley cseppet sem szeretné, ha az író máshol adná ki a műveit. Ráadásul Mallory életbiztosítása is magas összeget fizetne, ha hirtelen elhalálozna.


1974 Robert Butler dráma, krimi 96 3,8
Columbo: Swan Song (1974)

Columbo: Swan Song
Columbo: Hattyúdal

Tommy Brown (Johnny Cash) befutott countryénekes. Tehetségét azonban nem csak világi, hanem egyházi vonalon is kamatoztatja, hiszen előszeretettel lép fel fanatikus felesége, Edna (Ida Lupino) szervezésében különböző hittérítő alkalmakon. Egy idő múlva azonban megelégeli ezeket és kijelenti, hogy felhagy velük, ha felesége nem ad neki nagyobb részesedést a koncertek bevételeiből. Edna azonban zsarolja az énekest, aki így, hogy a bőrét mentse, repülőgép-balesetet idéz elő, melyben Edna az életét veszti. Felesége öccse azonban gyilkosság miatt tesz bejelentést az ügyben.


1974 Nicholas Colasanto dráma, krimi, zenés film 115 4,0
Columbo: A Case of Immunity (1975)

Columbo: A Case of Immunity
Columbo: Diplomáciai mentesség

Hassan Salah, egy arab szervezet vezetője meg akarja gyilkoltatni ellenlábasát, Youssef Alafa-t. A gyilkosságot pedig úgy állítja be, mintha támadás érte volna a férfit. Tettének végrehajtásához felhasználja hűséges társát, Rachman Habib-ot. Habib azonban nem is sejti, hogy miután értékes segítségét megtette, többé már Salah-nak nincs szüksége rá. Így aztán ő lesz a következő áldozat...


1975 Ted Post dráma, krimi 116 3,8
Columbo: A Deadly State of Mind (1975)

Columbo: A Deadly State of Mind
Columbo: Halálos lelkiállapot

Dr. Marcus Collier egy pszichiátriai intézet vezetője, ám miközben Nadia Donner a páciense, szerelmi viszonyt is folytat vele. Amikor Nadia férje értesül a viszonyról, azzal fenyegeti Collier-t, hogy ország-világ előtt lejáratja hivatali visszaélés miatt. Collier így kutyaszorítóba kerülve nem tehet mást, mint azt, hogy megszabadul a férjtől. Erre pedig zseniális tervet eszel ki...


1975 Harvey Hart dráma, krimi 104 3,8
Columbo: Forgotten Lady (1975)

Columbo: Forgotten Lady
Columbo: Elfelejtett hölgy

Grace Wheeler Willis valaha híres táncos- és színésznő volt. Amikor azonban már úgy érzi, hogy nem elég neki az, ha csakis a férje mellett tölti az idejét, úgy dönt, visszatér a rivaldafénybe. Ehhez azonban először el kell távolítania a férjét az útból...


1975 Harvey Hart dráma, krimi 111 3,9
Columbo: Identity Crisis (1975)

Columbo: Identity Crisis
Columbo: Személycsere

Nelson Brenner kettős életet él. A külvilág számára reklámtanácsadó, valójában azonban nem más, mint egy profi kém. Egykori társát, akinek fedőneve Geronimo, egy mikrofilm megszerzésével bízza meg. Geronimo-nak azonban ehhez gyilkolnia kell, utcai rablásnak álcázva.


1975 Patrick McGoohan dráma, krimi 99 3,6
Columbo: Playback (1975)

Columbo: Playback
Columbo: Visszajátszás

Margaret Meadis közli a vejével, Harold Van Wyck-kel, hogy nemsokára le kell mondania a család nagyvállalatának vezérigazgatói posztjáról a nő fia, Arthur javára. Van Wyck pedig egész egyszerűen úgy akarja elkerülni a leváltatását, hogy egy rendkívül jól kidolgozott terv alapján végez az asszonnyal. A gyilkosságot sikeresen végre is hajtja, csak egyetlen probléma merül fel: Columbo hadnagyot küldik nyomozni.


1975 Bernard L. Kowalski dráma, krimi 97 3,9
Columbo: Troubled Waters (1975)

Columbo: Troubled Waters
Columbo: Zavaros vizeken

Rosanna Wells számára a mexikói hajóút nem egy szokványos kiruccanás, hanem út egyenesen a halálba. Az énekesnő ugyanis megpróbálja zsarolni igen gazdag és magas beosztású nős szeretőjét, aki nem sokáig hagyja magát. Hayden Danzinger elteszi láb alól a nőt, és tökéletesnek hitt alibivel maga mögött a mit sem sejtő énekesre, Lloyd Harrington-ra tereli a gyanút. Szerencsére azonban - felesége jóvoltából - Columbo is a luxushajó fedélzetén van...


1975 Ben Gazzara dráma, krimi 114 4,0
Columbo: A Matter of Honor (1976)

Columbo: A Matter of Honor
Columbo: A becsületbeli ügy

Luis Montoya, a nyugdíjas, de rendkívül büszke torreádor megpróbál a fiatal Curro Rangel segítségére sietni, mikor azt egy dühöngő bika megtámadja, de félelem lesz rajta úrrá. Montoya nem bírja elviselni a gondolatot, hogy gyávaságára fény derülhet, ezért eldönti, hogy végez Curro apjával, Hector-ral, aki szemtanúja volt megfutamodásának.


1976 Ted Post dráma, krimi 111 3,8
Columbo: Fade in to Murder (1976)

Columbo: Fade in to Murder
Columbo: Két detektív, egy gyilkosság

Ward Fowler egy népszerű szappanopera-színész, akinek egy napon elege lesz produceréből és egykori szeretőjéből, az őt évek óta zsaroló Claire Daley-ből. Ezért úgy dönt, hogy egy rablásnak beállított gyilkossággal örökre megszabadul tőle. Csak azt nem sejti, hogy az ügyet Columbo hadnagy kapja meg, aki persze azonnal gyanút fog...


1976 Bernard L. Kowalski dráma, krimi 106 3,8
Columbo: Last Salute to the Commodore (1976)

Columbo: Last Salute to the Commodore
Columbo: Utolsó üdvözlet a kapitánynak

Swanson kapitány, a hatalmas jachtcég tulajdonosa, egy hajóbaleset során vízbe fullad. Columbo hadnagy a nyomozás megkezdésekor mégis inkább gyilkosságra gyanakszik. Egyre több jel mutat ugyanis a kapitány pénzéhes sógorának bűnösségére. Ám Charles Clay-t váratlanul megölik.


1976 Patrick McGoohan dráma, krimi 107 3,4
Columbo: Now You See Him (1976)

Columbo: Now You See Him
Columbo: Szemfényvesztő

Egy illuzionista előadás során, Santini, az elismert Los Angeles-i bűvész meggyilkolja az üzlettársát, Jesse Jerome-ot, aki zsarolta őt. Bár a szemfényvesztőnek látszólag tökéletes alibije van, Columbo hadnagy mégis nyomozni kezd utána. A szálak a férfi titokzatos múltjába vezetnek.


1976 Harvey Hart dráma, krimi 116 3,9
Columbo: Old Fashioned Murder (1976)

Columbo: Old Fashioned Murder
Columbo: Régimódi gyilkosság

Ruth és Edward Lytton a család kezében lévő múzeum működtetésére szánták rá szinte az egész eddigi életüket. Ám a vállalkozás körül manapság nem mennek túl jól a dolgok, ezért Edward úgy dönt, hogy eladja a múzeumot. Ruth azonban csavaros tervet eszel ki, hogy mindezt meghiúsítsa, s még a gyilkosságtól sem riad vissza...


1976 Robert Douglas dráma, krimi 95 3,5
Columbo: The Bye-Bye Sky High I.Q. Murder Case (1977)

Columbo: The Bye-Bye Sky High I.Q. Murder Case
Columbo: A szuperintelligens gyilkos

Oliver Brandt felesége rendkívül pénzigényes életmódot él. Ehhez pedig a költségeket a férfi csak úgy tudja előteremteni, hogy ügyfeleikből egyre több pénzt csikar ki és azt elsikkasztja. Amikor üzlettársa rájön ezekre a sötét üzelmekre úgy dönt, hogy elteszi láb alól Brandt-et. Tettével pedig kis híján elköveti a tökéletes bűntényt...


1977 Sam Wanamaker dráma, krimi 115 3,7
Columbo: Try and Catch Me (1977)

Columbo: Try and Catch Me
Columbo: Kapj el, ha tudsz!

Abigail Mitchell számára csak egyetlen dolog ad értelmet az életnek: megbosszulni unokahúga tragikus halálát. Ezért a halálért Abigail az unokaöccsét, Edmund Galvin-t tartja felelősnek, így adandó alkalommal megtervezi és végrehajtja a majdnem tökéletes bűntényt...


1977 James Frawley dráma, krimi 113 3,9
Columbo: How to Dial a Murder (1978)

Columbo: How to Dial a Murder
Columbo: Gyilkosság telefonhívásra

Az ismert pszichológus, Dr. Eric Mason kiterveli, miként tehetné el láb alól kollégáját, Charles Hunter-t, miután megtudta, hogy néhai feleségének viszonya volt a férfival. A tökéletes gyilkossághoz nem kell más csak két doberman, akiket a megfelelő módon kondicionálva beidomíthat rá, hogy parancsszóra végezzenek a kijelölt áldozattal.


1978 James Frawley krimi 134 4,0
Columbo: Make Me a Perfect Murder (1978)

Columbo: Make Me a Perfect Murder
Columbo: Ölj meg, ölelj meg!

Kay Freestone biztosra vette, hogy előléptetik a munkahelyén. Amikor azonban ezt a főnöke, aki egyben a szeretője is, megakadályozza, Kay egy tökéletes gyilkosságot visz véghez, egy tökéletes alibivel. Columbo hadnagynak több gyanúsítottja is van, de érzi, hogy Kay nyert legtöbbet a férfi halálával. Bizonyítani azonban nem könnyű, de tudjuk, hogy tökéletes bűntény nem létezik.


1978 James Frawley dráma, krimi 86 3,7
Columbo: Murder Under Glass (1978)

Columbo: Murder Under Glass
Columbo: Az ínyenc gyilkos

Paul Gerard ételkritikus, aki évek óta zsarolja a város egyik legismertebb vendéglőjének tulajdonosát tudván, hogy az újságban megjelenő kritika tönkre teheti az éttermet. Ezért a pozitív hangvételű cikkekért hatalmas összegeket kér. Az étterem tulajdonosa azonban nem bírja tovább az állandó zsarolásokat és azzal fenyegeti meg Gerard-ot, hogy feladja a rendőrségen. Az ínyenc válaszul zseniális gyilkosságot eszel ki a tulajdonostól való megszabadulás érdekében...


1978 Jonathan Demme dráma, krimi 125 3,9
Columbo: The Conspirators (1978)

Columbo: The Conspirators
Columbo: Összeesküvők

Joe Devlin ír békeharcos és költő, titkos találkozót szervez Vincent Pauley fegyverkereskedővel. A fegyvercsempész Pauley megpróbálja őt becsapni, ezért Devlin véres bosszút áll. Columbo hadnagy kezében kevés a bizonyíték, ráadásul a szórakoztató és játékos kedvű költő folyamatosan mellékvágányra tereli.


1978 Leo Penn dráma, krimi 88 3,7
Columbo Goes to the Guillotine (1989)

Columbo Goes to the Guillotine
Columbo: Columbo a guillotine alatt

Columbo hadnagynak Max Dyson halálának körülményeit kell kinyomozni. Max ismert és elismert bűvész, aki azonban sok ellenséget gyűjtött magának a szakmájában. A férfit saját trükkje ölte meg: egy speciális guillotine. A nyomozás során Columbo számára úgy tűnik, mintha kapcsolat lenne a bűvész halála és egy, a parapszichológiával foglalkozó állami intézményben dolgozó, ismert médium között. A hadnagy ezen a nyomon indul el.


1989 Leo Penn dráma, krimi 147 3,8
Columbo: Grand Deceptions (1989)

Columbo: Grand Deceptions
Columbo: A nagy elterelő hadművelet

Columbo hadnagy ezúttal egy katonatiszt, Lester Keegan halálának okát nyomozza. A tiszt egy kiképzőtábor vezetésével volt megbízva, s itt is gyilkolták meg. A látszat a következő: Keegan egy éjszakai kiképzés alatt véletlenül aknára lépett, s a robbanás azonnal megölte őt. Columbo-nak azonban feltűnik egy-két furcsa dolog is. Például az, hogy Keegan gallérja mögött leveleket talál a rendőrség. A hadnagy gondolkodóba esik azon is, hogy vajon miért és hogyan került egy zseblámpa az erdőbe, nem messze a detonáció helyszínétől.


1989 Sam Wanamaker dráma, krimi 87 3,4
Columbo: Murder, a Self Portrait (1989)

Columbo: Murder, a Self Portrait
Columbo: Gyilkosság, mint önarckép

Holtan találják a híres festő, Max Barsini volt feleségét a tengerparton. A halál beálltakor a férfi állítólag éppen festett. Columbo-t meglepi, hogy a festő és második felesége közvetlenül az áldozat mellett laktak, ráadásul velük él a férfi modellje, aki egyben szeretője is. Így tehát a híres ballonkabátos nyomozó a furcsa körülmények elemzésébe veti magát...


1989 James Frawley dráma, krimi 95 3,6
Columbo: Murder, Smoke and Shadows (1989)

Columbo: Murder, Smoke and Shadows
Columbo: Gyilkosság, füst és árnyak

Amikor a Malibu-i tengerparton egy azonosíthatatlan holttestet találnak, s a halott férfi közelében egy Alex Brady nevű filmrendezőről szóló könyvet, Columbo úgy határoz, hogy meglátogatja a híres filmcézárt. Hamarosan kiderül az is, hogy a halottat Leonard Fisher-nek hívták és, hogy a halálát áramütés okozta. Columbo hamarosan megtudja azt is, hogy Brady ismerte a férfit. A nyomozás során pedig Columbo-nak egyre gyanúsabb lesz a stúdió ahol Alex Brady a híres filmrendező dolgozik...


1989 James Frawley dráma, krimi 97 3,6
Columbo: Sex and the Married Detective (1989)

Columbo: Sex and the Married Detective
Columbo: A nős detektív és a szex

Dr. Joan Allenby pszichiáter egy rádiós műsorban ad szexuális tanácsokat a hallgatóknak és könyvet is írt már a témáról. Amikor egy konferenciára utazik Chicagóba a gépe nem tud felszállni a köd miatt, ezért visszamegy a klinikára, ahol a szex-terápiai célt szolgáló, romantikusan berendezett szobából félreérthetetlen hangokat hall. Mélyen megbántja, hogy szeretője - aki egyben a rádióműsor producere, így üzlettársa is - éppen az egyik alkalmazottal hempereg, miközben őt gúnyolják mindketten. Azonban nem szól felfedezéséről, hanem bosszút forral. Chicagóban fekete parókát és fekete ruhát vásárol, majd otthon egy jótékonysági bál ideje alatt a női mosdóban prostituáltnak öltözve átsurran egy bárba, ahol elcsábítva a hűtlen szeretőt felviszi a "terápiás szobába" és lelövi. Columbo másnap, amikor a tetthelyre igyekszik már a liftben találkozik a nővel.


1989 James Frawley dráma, krimi, thriller, ... 94 3,7
Columbo: Agenda for Murder (1990)

Columbo: Agenda for Murder
Columbo: Egy falatka sajt

Frank Staplin a rendőrség hivatalos álláspontja szerint öngyilkos lett. Amikor azonban Columbo is a tett színhelyére érkezik feltűnik neki valami, ami azt bizonyítja, nem lehet kizárni, hogy gyilkosságról van szó. A detektív megkezdi a nyomozást, s hamarosan Oscar Finch-el találja szemben magát, a rafinált ügyvéddel, aki azért tette el láb alól Frank Staplin-t, mert a férfi veszélyeztethette volna politikai karrierjét...


1990 Patrick McGoohan dráma, krimi 121 3,9
Columbo: Columbo Cries Wolf (1990)

Columbo: Columbo Cries Wolf
Columbo: Columbo farkast kiált

Mi történhetett az üzletasszony, Diane Hunter-rel? Az "Agglegényélet" című magazin tulajdonosai - a fényképész Sean és élettársa - azt találják ki, hogy a nő eltűnik Londonban, miközben ők úgy alakítják a dolgokat, hogy Columbo gyilkosságnak tartsa. A hadnagy be is sétál a csapdába. A sajtó jóvoltából világméretűvé dagad a botrány, miután egy hatalmas kastélypark feltúrása után sem sikerül a holttestet megtalálni.


1990 Daryl Duke dráma, krimi 113 3,9
Columbo: Columbo Goes to College (1990)

Columbo: Columbo Goes to College
Columbo a rendőrakadémián

Columbo hadnagyot egy rendőrakadémiára hívják meg, hogy a kriminalisztika tantárgy keretében előadást tartson. Megérkezése után nem sokkal azonban már nem csak elméletben kell bemutatnia a nyomozás mikéntjét. Két hallgató ugyanis valóságos bűntényt követ el azért, hogy bebizonyítsa: túl lehet járni a híres hadnagy eszén. Columbo valóban nehéz feladat előtt áll, mivel a tettesek nagyon okos módon több nyomot is hagytak. Ám azok nem vezetnek sehová...


1990 E.W. Swackhamer dráma, krimi 129 3,8
Columbo: Murder in Malibu (1990)

Columbo: Murder in Malibu
Columbo: Gyilkosság Malibuban

Columbo hadnagy ügyes taktikával veszi rá Wayne Jennings-et, a profi teniszezőt, hogy beismerje, ő ölte meg Amerika legkedveltebb romantikus regényírónőjét, Teresa Goren-t. Teresa ugyanazon az éjszakán halt meg, mint amelyiken a televízió nyilvánossága előtt bejelentette, hogy feleségül megy Wayne-hez. A boncolás azonban kimutatja, hogy Columbo tévedett: az írónő ugyanis már több órája halott volt, amikor a bűnét beismerő "tettes" állítása szerint végzett vele. Az ugyan igaz, hogy Wayne belelőtt Teresa-ba, ám a hölgy addigra már halott volt, így tette nem minősül gyilkosságnak. Miután kiengedik a börtönből Columbo arra kéri a teniszbajnokot, hogy segítsen neki megtalálni Teresa Goren valódi gyilkosát...


1990 Walter Grauman dráma, krimi, szerelmi történet 105 3,6
Columbo: Rest in Peace, Mrs. Columbo (1990)

Columbo: Rest in Peace, Mrs. Columbo
Columbo: Nyugodjék békében, Mrs. Columbo

Columbo gyanútlanul belesétál egy elmeháborodott asszony csapdájába. Vivien Dimitri ugyanis azokra vadászik, akiket felelősnek tart azért, hogy férje börtönbe került és ott meghalt. Elsőként Charlton Chambers-t veszi célba, akit azzal vádol, hogy ő adta fel férjét a rendőrségen. Amikor Chambers ezt tagadja, az asszony hidegvérrel megöli a férfit. A gyilkossági ügyben természetesen Columbo nyomoz. A hadnagy azonban mit sem sejt arról, hogy Vivian következő áldozata az ő felesége lesz...


1990 Vincent McEveety dráma, krimi 93 3,8
Columbo: Uneasy Lies the Crown (1990)

Columbo: Uneasy Lies the Crown
Columbo: Fogas kérdés

Columbo egy népszerű színész, Adam Evans halálának körülményeit nyomozza. Első ránézésre úgy tűnik, hogy a színész halálát autóbaleset okozta. Columbo-nak azonban feltűnik, hogy az autó üresben van, ami arra utal, hogy esetleg gyilkosság történt. A felügyelő egyetlen nyomot talál a roncsok között, mégpedig egy ismert fogorvosi rendelőből származó reklámgyufát. Így ezen indul el, szembekerülve egy ravasz fogorvossal, aki a színész meggyilkolását úgy akarja beállítani, mintha azt felesége követte volna el...


1990 Alan J. Levi dráma, krimi 110 3,7
Columbo: Caution! Murder Can Be Hazardous to Your Health (1991)

Columbo: Caution! Murder Can Be Hazardous to Your Health
Columbo: A gyilkosság ártalmas az egészségre

Wade Anders a mostanság egyik legsikeresebb televíziós-show műsorvezetője. Egykoron Budd Clarke neve szerepelt a jelöltek élén, de az élet közbeszólt és ezt Clarke az idő múlásával sem tudta megemészteni... Ám most halott, s halála körülményei is nagyon furcsák... A férfi asztalán és a lakás többi részén ugyanis mindenhol elnyomott cigarettacsikkek. De köztük jelentős a különbség, amit csak Columbo hadnagy vesz észre. Ezek után biztos abban, hogy a nikotinmérgezésben elhunyt tévés gyilkosság áldozata lett és nem "baleset" történt...


1991 Daryl Duke dráma, krimi 103 3,8
Columbo: Columbo and the Murder of a Rock Star (1991)

Columbo: Columbo and the Murder of a Rock Star
Columbo: A rocksztár gyilkosa

Hugh Creighton, a híres és zseniális védőügyvéd, aki még sohasem veszített gyilkossági ügyben, mindent elért amit csak el lehet érni ezen a pályán. Magánéletében azonban úgy tűnik minden tönkremegy, amikor megtudja, hogy régi barátnője, az egykori rock sztár Marcy Edwards felújította kapcsolatát régi szeretőjével, Neddy Hammond-al, s ez a kapcsolat meglehetősen intimnek bizonyul. Amikor a férfi megpróbál szakítani Marcy-val, a lány zsarolni kezdi őt azokkal a sötét húzásokkal, amelyeket Hugh még régebben csinált az előmenetele érdekében. Hugh azonban nem akarja eltartani a hűtlenkedő nőt, így elhatározza, hogy megöli őt. S erre zseniális ötlete támad...


1991 Alan J. Levi dráma, krimi 117 3,6
Columbo: Death Hits the Jackpot (1991)

Columbo: Death Hits the Jackpot
Columbo: A főnyeremény halál

Freddy Brower, a súlyos anyagi gondokkal küszködő fényképész, egy napon megnyeri a lottó 30 millió dolláros főnyereményét. A helyzetet bonyolítja azonban, hogy éppen válni készül feleségétől és megállapodásuk szerint minden vagyont felezni fognak. Ám Freddy- nek semmi kedve sincs ahhoz, hogy 15 milliót adjon volt feleségének. Nagybátyjához, Leon-hoz fordul segítségért, aki azt javasolja, hogy tegyenek úgy, mintha ő nyerte volna a pénzt. A mit sem sejtő fényképész ebbe bele is megy. Nem sokkal később Leon Freddy feleségével meggyilkolja a fotóst. Mivel mindent jól elterveztek, tökéletes alibijük van. Eleinte Columbo nyomozása is reménytelennek tűnik, ám amikor a hadnagy már éppen feladná az ügyet, előkerül az első nyom...


1991 Vincent McEveety dráma, krimi 121 3,6
Columbo: A Bird in the Hand... (1992)

Columbo: A Bird in the Hand...
Columbo: Jobb ma egy veréb

Egy Las Vegas-i bukméker életveszélyesen megfenyegeti Harold McCain-t, mivel a férfi már régóta hatalmas összeggel tartozik neki. McCain-nek sürgősen pénzre van szüksége, s mivel nem sikerül a milliomos nagybátyjától pénzt szereznie, ezért megtervezi Big Fred meggyilkolását úgy, hogy nagybátyja autójába bombát tesz. Big Fred-et azonban másnap reggel kocogás közben halálra gázolják. A hír hallatán McCain azonnal odasiet, hogy a bombát eltávolítsa az autóból. Sajnos későn érkezik, ugyanis a helyszínen lévő Columbo hadnagy arra kéri a néhai Big Fred kertészét, hogy vigye el a kocsit a garázsba. Az autó természetesen felrobban. Columbo pedig nyomozni kezd...


1992 Vincent McEveety dráma, krimi 107 3,7
Columbo: No Time to Die (1992)

Columbo: No Time to Die
Columbo: Ölni már nincs idő

Columbo hadnagy egy extravagáns szállodában részt vesz unokaöccsének, Andy Parma-nak, és Melissa Hays-nek, a híres modellnek az esküvői partiján. A teljesség kedvéért azt az Alex Varvick-ot kérte meg az ifjú pár a fotózásra, aki annak idején felfedezte Melissa-t. Nem sokkal azután, hogy az ifjú pár visszavonul lakosztályába, Andy zuhanyozni megy. A fürdő befejeztével megdöbbenten tapasztalja, hogy ifjú felesége eltűnt a szobából. Az egyetlen nyom: egy kloroform áztatta vattadarab az ágyon. Andy, aki maga is rendőrnyomozó azonnal felhívja nagybátyját, hogy a híres nyomozó segítségét kérje. Eddig még nem történt gyilkosság, s úgy tűnik Columbo képes is lesz arra, hogy elérje, ne is legyen.


1992 Alan J. Levi dráma, krimi 87 3,2
Columbo: Butterfly in Shades of Grey (1993)

Columbo: Butterfly in Shades of Grey
Columbo: Pillangó a sötétség árnyékában

Fielding Chase több mint apai érzelmeket táplál fogadott lánya, a huszonöt éves Victoria irányában. Legalábbis ezt állítja Jerry Winters, Chase népszerű rádiós műsorának oknyomozó riportere. Amikor Victoria bejelenti, hogy New Yorkba utazik egy ottani könyvkiadóhoz, amelyik esetleg kiadja a regényt amit írt, és Chase megtudja, hogy ebből az alkalomból Jerry interjút akar csinálni a lánnyal, elhatározza, hogy megöli a riportert. Chase alaposan kitervelt gyilkosságot hajt végre. Kérdés azonban, hogy az ügyet nyomozó Columbo hadnagy eszén is túl tud-e járni...


1993 Dennis Dugan dráma, krimi 101 3,6
Columbo: It's All in the Game (1993)

Columbo: It's All in the Game
Columbo: Nehéz ügy

Nick Franco egy erőszakos dzsigoló. Barátnőjének, Laurának elege van belőle és társa, Lisa segítségével elteszi láb alól szeretőjét. Biztosnak tűnő alibit biztosítanak maguknak. Mikor Columbo elkezd nyomozni Laura megpróbálja elcsábítani a hadnagyot és el akarja őt téríteni a helyes nyomról.


1993 Vincent McEveety dráma, krimi 86 3,7
Columbo: Undercover (1994)

Columbo: Undercover
Columbo: Titkos ügyek

Egy gyilkosság helyszínén két holttestet találnak, s minden jel arra utal, hogy a két férfi megölte egymást. De vajon mi lehetett az indítékuk? Az egyetlen értékelhető nyom Columbo felügyelő számára egy fekete-fehér fénykép darabja az egyik áldozat kezében. Egy biztosítási ügynök keresi fel nem sokkal ezután a detektívet, aki azt állítja, hogy az áldozatoknak köze lehet egy hat évvel ezelőtti bankrabláshoz, amikor lába kélt 4 millió dollárnak. A zsákmány azóta sem került elő, de van egy fénykép, amelyen a pénz rejtekhelye látható. A fotót nyolc darabra vágták szét, s a darabok nyolc különböző embernél vannak. Ebből pedig egy immár Columbo nyomozónál... Columbo ezért gengszternek öltözve próbál a különös ügy végére járni.


1994 Vincent McEveety dráma, krimi 68 3,2
Columbo: Strange Bedfellows (1995)

Columbo: Strange Bedfellows
Columbo: Testvéri szeretet

Graham McVeigh fokozatosan megelégeli öccse, Teddy kicsapongó életmódját. Ital, szerencsejáték, és sok-sok pénz, amit elveszített már. A farmot és a lótenyészetet eddig még meg tudta menteni, de meddig... Mindent kitervel és elrendez, még az alibit is megszervezi. Teddy sokkal tartozik Bruno-nak. Így tehát egyszerű Graham dolga: mindkettőjüket megöli. Persze a látszat az, hogy Bruno megölte Teddy-t, Graham pedig önvédelemből lőtte le Bruno-t. A bűntény megoldása pedig Columbo felügyelőre vár...


1995 Vincent McEveety dráma, krimi 88 3,5
Columbo: A Trace of Murder (1997)

Columbo: A Trace of Murder
Columbo: Végzetes nyom

Egykori üzletfele koholt vádak alapján, perrel fenyeget egy milliomost. Eközben pedig pénzsóvár felesége megcsalja őt, de a házassági szerződésük feltételei miatt mégsem akar elválni dúsgazdag férjétől. Ahelyett azonban, hogy megölné a férjét, szeretője segítségével megpróbálja a zsarolót eltenni láb alól. Rövidesen az is kiderül, hogy az asszony szeretője és cinkostársa nem más, mint Columbo hadnagy egyik munkatársa.


1997 Vincent McEveety krimi 80 3,6
Columbo: Ashes to Ashes (1998)

Columbo: Ashes to Ashes
Columbo: Béke poraira

Erik Prince, a filmipar egykori neves személyisége rendkívül jövedelmező halottasház-láncolatot épített ki, méghozzá igen rövid idő alatt. Egykori felesége, Verity rájön a kapzsi Prince sötét titkára, s azzal keresi fel volt férjét, hogy magas nézettségű pletykaműsorából az egész világ megtudja majd, hogy egy hollywoodi filmcsillag holttestéről ellopott nyakékből alapította a vállalatát. Prince azonban egyszer s mindenkorra elhallgattatja a bosszúálló asszonyt...


1998 Patrick McGoohan dráma, krimi 117 3,8
Columbo: Murder with too Many Notes (2000)

Columbo: Murder with too Many Notes
Columbo: Gyilkosság hangjegyekkel

Az egyik legnagyobb filmstúdió világhírű zeneszerzője, Phili Crawford még magának sem vallaná be, hogy öt éve egy zseniális tanítványa tehetségéből él, akit teljesen eltitkol a stúdió vezetői elől, gátat vetve a fiú karrierjének. Amikor a legutóbbi film kísérőzenéjének dícsőségét is egyedül ő aratja le, Gabriel megelégeli a dolgot, és azzal fenyegeti meg, hogy a nyilvánosság elé tárja az igazságot. Crawford azonban bármire hajlandó, hogy a titok örökre titok maradjon.


2000 Patrick McGoohan dráma, krimi, thriller 141 3,6
Columbo: Columbo Likes the Nightlife (2003)

Columbo: Columbo Likes the Nightlife
Columbo legveszélyesebb éjszakája

Vanessa új barátja, Justin egy klubot akar nyitni, melyet a nő volt férje, Tony támogatna anyagilag. Amikor azonban Tony a volt feleségét zaklatja, Vanessa ellöki magától, a férfi szerencsétlenül elesik és meghal. Hogy Justin klubja megkapja a pénzt, 36 órán át el kell játszaniuk, hogy Tony még él. De van egy szemtanú, s amikor az megzsarolja őket, öngyilkosság látszatát keltve megszabadulnak tőle. Colombo hadnagy nem hisz az öngyilkosságban és nyomozni kezd az ügyben...


2003 Jeffrey Reiner dráma, vígjáték 113 3,4