Rejtelmes sziget adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Mysterious Island (1961)

Mysterious Island
Rejtelmes sziget

A polgárháború idején négy északi hadifogoly merész szökésre készül a Virginia állambeli Richmond katonai börtönéből. A tábort egy, a déli csapatokhoz tartozó hőlégballonnal hagyják el. A terv beválik, az időjárás azonban kedvezőtlenül alakul, s a hatalmas vihar egy csendes-óceáni lakatlan szigetre sodorja Harding kapitányt és embereit. Nem sokkal ezután két hajótörött hölgyet sodor partra a víz. A szigetlakók bátran és leleményesen küzdenek meg a civilizálatlan körülményekkel, a rájuk leselkedő folytonos veszéllyel, s egy titokzatos kéz is mindig segítségükre siet a bajban. A szigeten ébredező vulkán azonban mindennél nagyobb veszedelembe sodorhatja őket, hiszen ha kitör, az egész szigetet elpusztítja. Sikerül megmenekülniük?


1961 Cy Endfield fantasy, kalandfilm 14 3,3
L'île mystérieuse (1973)

L'île mystérieuse
Rejtelmes sziget

1865-öt írunk. Az amerikai polgárháború idején négy hadifogoly megszökik a richmondi börtönből és ötödik társukkal, egy légballonnal próbálnak elmenekülni fogva tartóik elől. Ballonjuk azonban viharba kerül a Csendes-óceán felett. Egyikük, Smith, beleesik a vízbe, a többiek azonban szerencsésen partot érnek valahol egy lakatlan szigeten. Vagy mégsem lakatlan?


1973 Henri Colpi - Juan Antonio Bardem kalandfilm, minisorozat, sci-fi 3 ?
La isla misteriosa (1973)

La isla misteriosa
A rejtelmes sziget

Mindannyian élvezettel izgultuk végig gyermekkorunkban Verne "örökzöld" kalandregényét, és jól emlékszünk Nemo kapitány romantikus figurájára. A regényből készült filmváltozatnak minden esélye megvan arra, hogy jó szórakozást nyújtson mindenkinek.


1973 Henri Colpi - Juan Antonio Bardem kalandfilm, sci-fi 26 3,3
Mysterious Island (2005)

Mysterious Island
A rejtelmes sziget

1865. Richmond, Virginia. A polgárháború dúlta város börtönében négy hadifogoly vakmerő dologra készül. Smith mérnök, Nebbel százados, két nővel, valamint Pencroff ezredessel együtt léggömbön megszökik a táborból. Az út során azonban tomboló viharba keverednek, és a csapat egy lakatlan szigetre vetődik, valahol a Csendes-óceánon. Nem is sejtik, hogy a helyet vérszomjas szörnyek és kalózok népesítik be és a szigeten lakik Némó kapitány (Herbert Lom), az őrült zseni.

Smith vezetésével a hajótöröttek, akiket Némó kapitány kiutasított otthonából, leleményességükkel és bátorságukkal otthont teremtenek a vad szörnyetegektől nyüzsgő szigeten. A Bob Harvey vezetésével partra szálló és a legendás aranykincsre áhítozó kalózok azonban mindannyiukra halálos veszedelmet jelentenek. Némó kapitány a segítségükre siet, de a természet hatalmas erőivel már ő sem képes szembeszállni.


2005 Russell Mulcahy akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 13 2,2
Mysterious Island (2012)

Mysterious Island
Menekülés a rejtelmes szigetről

A film Verne Gyula: A rejtelmes sziget című regénye alapján készült. Az észak-amerikai polgárháború idején, a virginiai Richmondból öt északi hadifogoly megszökik a déliek fogságából. Hőlégballonjuk viharba kerül, elsodródik, s mire magukhoz térnek, egy rendkívül különös, lakatlan szigeten találják magukat.


2012 Mark Sheppard horror, kalandfilm, sci-fi 1 ?