Dennis Lehane adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Mystic River (2003)

Mystic River
Titokzatos folyó

Jimmy Markum (Sean Penn), Dave Boyle (Tim Robbins) és Sean Devine (Kevin Bacon) együtt töltötték a gyerekkorukat Boston egyik munkásnegyedében, és napjaikat az utcán tengették baseballozással, éppúgy, mint a szomszédos East Buckingham elegáns lakónegyedeiben felnövő srácok. Soha semmi érdekes nem történt ezen a környéken. Mindaddig, amíg Dave élete különös fordulatot nem vett. Akkor még nem sejtették a fiúk, hogy ez örökre meg fogja változtatni mindannyiuk életét... 25 évvel később a három barát útjai újra kereszteződnek egy titokzatos és megmagyarázhatatlan gyilkosság kapcsán - az áldozat Jimmy 19 éves lánya. Sean gyilkossági nyomozó lett, ő kapja meg az ügyet, rá és társára (Laurence Fishburne) vár a feladat, hogy kibogozzák ezt a látszólag indíték nélküli bűncselekményt. Nehezíti a dolgukat, hogy egy lépéssel mindig Jimmy előtt kell járniuk, akit hajt a bosszúszomj, hogy lánya gyilkosának nyomára bukkanjon. Közben Dave személye is kapcsolatba kerül a gyilkossági üggyel, és ez arra készteti a férfit, hogy szembenézzen múltja démonaival. Ahogy a nyomozás egyre szűkebb kört von a három barát köré, baljós történet bontakozik ki barátságról, családról és a túl korán elveszített ártatlanságról.


2003 Clint Eastwood dráma, krimi, thriller 982 4,2
Gone Baby Gone (2007)

Gone Baby Gone
Hideg nyomon

Ben Affleck, Dennis Lehane regényét választotta rendezői bemutatkozása alapanyagául, amelyben két bostoni nyomozó fut versenyt az idővel, hogy megtaláljanak egy elrabolt 4 éves kislányt.


2007 Ben Affleck dráma, krimi 644 4,0
Shutter Island (2010)

Shutter Island
Viharsziget

Két amerikai rendőrbírót, Teddy Danielst és Chuck Aule-t egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre rendelnek nyomozni. A szigeten egy erőd-szerű elmegyógyintézet áll beteg bűnözők számára, és innen szökik meg rejtélyes körülmények között egy gyilkosságért elítélt nő.


2010 Martin Scorsese dráma, krimi, thriller 1549 4,2
The Drop (2014)

The Drop
Piszkos pénz

Bob Saginowski egy balul elsült rablás középpontjában találja magát, s egy olyan nyomozásban, ami mélyre ás a környék múltjában.


2014 Michaël R. Roskam dráma, krimi 400 3,6
Live by Night (2016)

Live by Night
Az éjszaka törvénye

Az 1920-as években Joe Coughlin, a bostoni rendőrkapitány tékozló fia a floridai Ybor Citybe költözik, ahol szeszcsempész, majd hírhedt gengszter válik belőle.


2016 Ben Affleck dráma, krimi 150 3,2