James Ellroy adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Cop (1988)

Cop
A hekus

Loyd Hopkins mániákus és erkölcstelen Los Angeles-i nyomozó, aki megszállottja annak, hogy a társadalom tündérmesékkel és románcokkal tömi a nők fejét. A zsaru egy gyilkos után nyomoz, akiről azt gondolja, hogy sorozatgyilkos. A nyomozása a feminista költő könyvesboltjába vezeti, aki néha verseket és virágot kap ajándékba egy ismeretlen hódolójától.


1988 James B. Harris krimi, thriller 25 3,2
L.A. Confidential (1997)

L.A. Confidential
Szigorúan bizalmas

Hatalmas kortörténeti tabló az amerikai álomról, az ötvenes évekbeli Los Angelesről. A város csillogással és szélsebes növekedéssel próbálja eltakarni kisvárosi jegyeit, maga a jövő metropolisza. A valóság azonban más. Ez csak a látszat. Virágzik a korrupció és a csalás, melyek a káprázatos villáktól a fülledt lokálokig mindenhová beszivárogtak. Los Angeles a kétszínű kalandorok és veszélyes szenvedélyek gyűjtőhelye. Az erőteljes filmben karakterek sokasága kelti életre a város párhuzamos valóságát. Három zsaru, egy prostituált, egy rejtélyes milliomos, egy újságíró és a rendőrfőnök áll a szövevényes thriller középpontjában. Mindhárom zsaru egy kínos gyilkossági ügyben kezd nyomozni, melynek kulcsfigurája Lynn, a felső tízezer körüludvarolt hölgye. A zsaruk sem tudnak ellenállni kísértéseinek. Egyikük igazi sztár a zsaruk között, élvezi, ha foglalkozik vele a sajtó, a másik egy tisztességes, megbízható, jóindulatú ember, a harmadik pedig az igazság megszállottja, ezért ölni is képes. De ezek csak a külsőségek. Ne higgyünk a látszatnak, mert ebben a filmben senki sem az, aminek látszik!


1997 Curtis Hanson dráma, krimi, thriller 900 4,4
Brown's Requiem (1998)

Brown's Requiem
Rekviem egy nyomozóért

Füst, por, üres üvegek és általában néma telefon: ezek egy lezüllött detektív irodájának fő tartozékai. Fritz Brown kirúgott rendőr, éber napjain lopott autókat szolgáltat vissza jogos tulajdonosainak, de leginkább irodájában ül, és Beethovent hallgat. Egy napon üzlettel kopog ajtaján egy furcsa figura. Tizenhét éves, elrabolt húgát szeretné visszakapni, aki egy hetvenéves maffiózóval él szinte aranyketrecben Beverly Hills-en. Fritz nyomozása során eljut a Los Angeles-i rendőrség belső ügyeinek főnökéhez, aki őt annak idején kirúgatta a testületből. Megbízója csúnyán végzi és egyre forróbb körülötte a levegő...


1998 Jason Freeland akciófilm, dráma, krimi, ... 3 ?
The Black Dahlia (2006)

The Black Dahlia
Fekete Dália

Brutális gyilkosság áldozata lesz a fiatal, ambiciózus színésznő, Betty Ann Short. Két zsaru, Lee Blanchard és Bucky Bleichert kap megbízást a nagy port kavart ügy felderítésére. Miközben szeretnének mind jobban megfelelni a főnökség és a média elvárásának, a saját életük is teljesen megváltozik. Blanchard figyelmét egyre jobban leköti a nyomozás, ami kihatással van a barátnőjével való kapcsolatára. A társa, Bleichert pedig egyre jobban vonzódik a jó házból származó, ám titokzatos Madeleine iránt, aki sajátos kapcsolatban állt az áldozattal.


2006 Brian De Palma dráma, krimi, thriller 316 2,9