A kis herceg adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Little Prince (1974)

The Little Prince
A kis herceg

Antoine de Saint-Exupery örökérvényű klasszikus meseregénye, A kis herceg több generáció számára tanította már meg a szeretet és a barátság fontosságát. A fantáziadús regény három évtizeddel ezelőtt készült filmfeldolgozásában nagyszerű színészek keltik életre a történet szereplőit, a Szahara közepén lezuhant pilótát, a kígyót, aki nem képes gátat szabni gyilkos természetének, a rókát, aki azt várja, hogy valaki megszelídítse, a különböző kisbolygók karakteres figuráit, és természetesen az ártatlan tekintetű kis herceget. A mese jól ismert fejezetei csodálatos, fantáziadús képek és varázslatos betétdalok segítségével kelnek életre a képernyőn is.


1974 Stanley Donen fantasy, musical 35 3,6
Der kleine Prinz (1990)

Der kleine Prinz
A kis herceg


1990 Theo Kerp animáció 2 ?

A kis herceg
 

"A kis herceg mindig is létezett" - jegyzi meg egy francia irodalomtörténész, s ezzel a kijelentéssel ugyanarra az egyetemes érvényességre utal, amely a Hüvelyk Matyik, vagy a Csipkerózsikák kiváltsága. Nem véletlen tehát, hogy A kis herceg a világ legolvasottabb könyveinek egyike, s több mint száz nyelvre lefordították. Ki ne tudna a titokzatos gyermek talpalatnyi bolygójáról, a kicsit kacér, de szeretetre méltó rózsáról, s ki ne idézte volna legalább egyszer - akár közhelybölcsességként - a róka szavait, hogy "jól csak a szívével lát az ember"? Barátságról, hűségről, önfeláldozásról mondta el gondolatait a II. világháború idején, meseregényében az író; Antoine de Saint-Exupéry, majd titokzatos körülmények között ő maga is eltűnt ég és föld között. A Nagy Könyv irodalmi kampányfilmje arra keresi a választ, mit jelentenek napjainkban ezek a már elcsépeltté vált fogalmak, s miközben a gyermeki lét és a felnőttség közötti szakadékot térképezi föl, arra is biztat; ideje újraolvasni a regényt, mert érdemes minden életkorban megtalálnunk a magunk "kishercegét".


2005 Balogh Zsolt rövidfilm 16 2,3
The Little Prince (2015)

The Little Prince
A kis herceg

A kislányt édesanyja nagy erőkkel készíti fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt. A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a kis herceg világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.


2015 Mark Osborne animáció, dráma, fantasy 149 3,9