Júlia kisasszony adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Fröken Julie (1951)

Fröken Julie
Júlia kisasszony

Ebben a rendhagyó love storyban emlékeik felidézésével és ütköztetésével küzd meg egymással a két szerelmes: egy felsőtízezerbeli lány, aki anyjától tanulta a férfigyűlöletet, és valamikori inasaik immár felkapaszkodott fia. A férfi gyerekkorában egyszer belopódzott a kastély kertjében álló vécébe, ahonnan Júlia nevelőnője elől csak a derítőbe lemászva tudott elmenekülni. Még ettől a kalandtól mocskosan találkozott a légies, álomtisztaságú kislánnyal, Júliával, akibe azonnal beleszeretett.


1951 Alf Sjöberg dráma 7 ?

Miss Julie
Júlia kisasszony


1972 John Glenister - Robin Phillips dráma

Miss Julie
 

Strindberg világhírű drámája átültetve az 1980-as évekbe, helyszín: a Dél-Afrikai Köztársaság.


1986 Bob Heaney - Mikael Wahlforss dráma 1 ?
Miss Julie (1999)

Miss Julie
Júlia kisasszony

A gazdag gróf gyönyörű lánya kikezd apja inasával, Jeannal, aki mellesleg a szakácsné jegyese. A társadalmi és vallási szabályok tiltják, hogy gazda és szolgálója között bármiféle viszony létrejöhessen, így szükségszerűen el kell válniuk egymástól. Kísértik egymást, játszanak egymással, de egyikük sem meri elszánni magát a testi kapcsolatra. Ha engednének kínzó vágyaiknak és megtörténne, ami elkerülhetetlen, társadalmi kiközösítés várna rájuk.


1999 Mike Figgis dráma, szerelmi történet 3 ?
Miss Julie (2014)

Miss Julie
Julie kisasszony

A gazdag gróf gyönyörű lánya kikezd apja inasával, Johnnal, aki mellesleg a szakácsné jegyese. A társadalmi és vallási szabályok tiltják, hogy gazda és szolgálója között bármiféle viszony létrejöhessen, így szükségszerűen el kell válniuk egymástól.


2014 Liv Ullmann dráma 25 2,4