Marvel Cinematic Universe

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Iron Man (2008)

Iron Man
A Vasember

A milliárdos fegyvermogul, Tony Stark, fogságba esik Afganisztánban. A fegyvereivel felvértezett fogvatartói egy rakéta elkészítésére kényszerítik, ő azonban egy páncélt épít helyette, aminek segítségével sikerül megszöknie. Visszatérve az államokba úgy dönt, felhagy a fegyvergyártással, ám amikor rájön, hogy üzlettársa piszkos üzelmeket folytat a háta mögött, továbbfejlesztett páncéljával felveszi a harcot.


2008 Jon Favreau akciófilm, sci-fi 1293 3,7
The Incredible Hulk (2008)

The Incredible Hulk
A hihetetlen Hulk

Bruce Banner tovább keresi az ellenszert "betegségére", ami időről időre óriási zöld szörnyeteggé változtatja őt. A férfi, nyomában a hadsereggel egyre közelebb jut a megoldáshoz, ám ekkor feltűnik a színen egy új, rettenetes ellenfél...


2008 Louis Leterrier akciófilm, kalandfilm, sci-fi 726 2,8
Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2
Vasember 2.

A világ már tudja, hogy a milliárdos feltaláló Tony Stark maga a páncélruhás szuperhős, a Vasember. A kormány, a sajtó és a nyilvánosság egy emberként szorongatja őt, hogy ossza meg szupertechnológiáját a hadsereggel, de Tony nem akarja közkinccsé tenni a Vasember páncél titkait, mert attól tart, hogy az információ rossz kezekbe kerül. Pepper Pottsszal és James "Rhodey" Rhodesszal az oldalán Tony új szövetségeket köt, és új, hatalmas erőkkel száll szembe.


2010 Jon Favreau akciófilm, kalandfilm, sci-fi 1057 3,3
Captain America: The First Avenger (2011)

Captain America: The First Avenger
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Steve Rogers akárhogy is próbálkozik, mindig alkalmatlannak találják a sorkatonaságra, ám a sokadik elutasítás után végül beválasztják egy titkos kísérletbe, melynek során szuperkatonává alakítják.


2011 Joe Johnston akciófilm, háborús film, kalandfilm, ... 903 3,1
Thor (2011)

Thor
 

Thor nagyszabású kalandja kitágítja a Marvel univerzumot a jelenkori Földtől Asgard misztikus birodalmáig. A történet középpontjában a hatalmas Thor áll, az erős, de gőgös harcos, akinek vakmerő tettei miatt újra fellángol egy ősi háború. Ezért Thort száműzik a Földre, ahol az emberek között kell élnie. Amikor világának legveszélyesebb gonosztevője a legsötétebb erőket küldi a Föld ellen, Thor megtudja, mit jelent igazi hősnek lenni.


2011 Kenneth Branagh akciófilm, fantasy, kalandfilm 939 3,2
The Avengers (2012)

The Avengers
Bosszúállók

A S.H.I.E.L.D. nemzetközi ügynöksége, élén Nick Furyvel, összetoborozza a szuperhősöket, hogy megmentsék a Földet Lokitól és seregétől.


2012 Joss Whedon akciófilm, kalandfilm, sci-fi 1177 3,8
Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3
Vasember 3.

Tony Stark leleményességére támaszkodva veszi fel a harcot azokkal, akik a számára fontosak életére törnek; hamarosan az is elválik, hősi erejét páncélzatában vagy önmagában kell keresnie.


2013 Shane Black akciófilm, sci-fi 810 3,4
Thor: The Dark World (2013)

Thor: The Dark World
Thor: Sötét világ

Mikor Jane Fostert kiszemelik maguknak Svartalfheim sötét világának lakói, Thor megesküszik, hogy minden erejével védelmezni fogja a lány életét.


2013 Alan Taylor akciófilm, fantasy, kalandfilm 658 3,0
Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier
Amerika Kapitány: A Tél Katonája

Steve Rogers nehezen találja helyét a modern világban, miközben a múltból előtűnő új ellenséggel kénytelen felvenni a harcot: egy sérthetetlennek tűnő kémmel, akit a Tél Katonája néven ismernek.


2014 Anthony Russo - Joe Russo akciófilm, kalandfilm, krimi, ... 693 3,5
Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy
A galaxis őrzői

A világűr messzi szegletében egy amerikai pilóta, Peter Quill komoly zűrben találja magát, miután eltulajdonít egy gömb alakú tárgyat, amire a hódító Ronannak is fáj a foga.


2014 James Gunn akciófilm, kalandfilm, sci-fi 965 3,8
Ant-Man (2015)

Ant-Man
A Hangya

Egy spéci öltözék segítségével, ami képes apróra zsugorodni, s közben viselője erejét növelni, a svindler Scott Lang felfedezi magában a hőst és segít mentorának, Dr. Hank Pymnek véghezvinni egy rablást, ami megmenti a világot.


2015 Peyton Reed akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 623 3,4
Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers: Age of Ultron
Bosszúállók: Ultron kora

A Bosszúállók újra összegyűlnek, hogy megütközzenek egy öntudatra ébredt robottal, amit Ultron néven ismernek.


2015 Joss Whedon akciófilm, kalandfilm, sci-fi 689 3,3
Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War
Amerika Kapitány: Polgárháború

Az Amerika Kapitány: Polgárháborúban Steve Rogers az újjáalakult Bosszúállók csapatának élén próbál gondoskodni az emberiség biztonságáról. Azonban egy újabb incidens következik be, amelynek nem várt következményei lesznek. A Bosszúállókon egyre nő a politikai nyomás, hogy egy kormányzati szerv irányítsa őket, akiknek be kell számolniuk akcióikról. Az új rend megosztja a Bosszúállókat, a csapat két részre szakad. Az egyik csoport élén Steve Rogers áll, aki úgy véli, a Bosszúállóknak szabadon kellene tevékenykednie, hogy védelmezhessék az emberiséget. A másik frakció élén Tony Star, aki az irányítás és elszámoltathatóság eszméjét támogatja. A helyzet végül nyílt szembenálláshoz vezet a két szövetséges, Amerika Kapitány és Vasember között.


2016 Anthony Russo - Joe Russo akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 577 3,6
Doctor Strange (2016)

Doctor Strange
 

Miután pályafutása dugába dől, a ragyogó elméjű, ám gőgös és öntelt sebész élete új értelmet nyer, amikor egy mágus szárnyai alá veszi és kitanítja, miként válhat a világ védelmezőjévé.


2016 Scott Derrickson akciófilm, fantasy, kalandfilm 634 3,4
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2
A galaxis őrzői vol. 2.

A galaxis őrzői már összeszokott csapatként járnak-kelnek és küzdenek pusztító szörnyetegekkel az univerzumban, amikor megtalálja őket Peter Quill biológiai apja, Ego, aki hihetetlen dolgokra ébreszti rá Űrlordot.


2017 James Gunn akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 603 3,6
Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming
Pókember: Hazatérés

Az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Peter Parker megpróbálja egyensúlyba hozni középiskolai életét és szuperhősi karrierjét.


2017 Jon Watts akciófilm, kalandfilm, sci-fi 541 3,6
Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarök

Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!


2017 Taika Waititi akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 562 3,7
Ant-Man and The Wasp (2018)

Ant-Man and The Wasp
A Hangya és a Darázs

Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.


2018 Peyton Reed akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 398 3,2
Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek eltökélt célja, hogy megszerezze mind a hat végtelen követ, és ezzel korlátlan hatalomra tegyen szert. A Bosszúállók minden eddigi harca ehhez a pillanathoz vezetett – a Föld, és a létezés sorsa soha nem volt még annyira bizonytalan, mint most.


2018 Anthony Russo - Joe Russo akciófilm, dráma, fantasy, ... 589 3,9
Black Panther (2018)

Black Panther
Fekete Párduc

T’Challa apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Vakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. Ám mikor egy nagy hatalmú ellenség feltűnik a színen, T’Challa királyként és népe védelmezőjeként, a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Vakanda, hanem az egész világ sorsa áll.


2018 Ryan Coogler akciófilm, kalandfilm, sci-fi 507 3,0
Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far From Home
Pókember: Idegenben

Pókember nem pihenhet. Az már kiderült, hogy az ifjú pók egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: és a haverjaival európai utazásra indul. De éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb kihívás elé kell néznie. A rejtélyes Mysterio miatt új kalandba indul, és könnyen lehet, hogy Pókember, aki nagy nehezen próbálja a hátizsákos utazást a hősi küzdelemmel összehangolni, kénytelen régi bosszúálló társaitól segítséget kérni.


2019 Jon Watts akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 420 3,5
Captain Marvel (2019)

Captain Marvel
Marvel Kapitány

Amikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Carol Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.


2019 Anna Boden - Ryan Fleck akciófilm, kalandfilm, sci-fi 377 3,1
Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame
Bosszúállók: Végjáték

Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti.


2019 Anthony Russo - Joe Russo akciófilm, dráma, fantasy, ... 534 3,6
Black Widow (2021)

Black Widow
Fekete Özvegy

Natasha Romanoff kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér. Nyomában egy életére törő, kérlelhetetlen erővel, Natasha számot kell vessen kémes múltjával és családi kötelékeivel, amiket már jóval azelőtt felbontott, hogy Bosszúálló lett.


2021 Cate Shortland akciófilm, kalandfilm, sci-fi 287 2,9
Eternals (2021)

Eternals
Örökkévalók

Egy csapat földöntúli hős az emberiség hajnala óta védelmezi a Földet. Amikor rég elveszettnek hitt, rettentő lények térnek vissza rejtélyes körülmények között, az Örökkévalók összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek.


2021 Chloé Zhao akciófilm, dráma, fantasy, ... 225 2,9
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele.


2021 Destin Daniel Cretton akciófilm, fantasy, harcművészeti film, ... 229 3,1
Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home
Pókember: Nincs hazaút

Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet. Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, amelyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni.


2021 Jon Watts akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 374 3,5
Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Black Panther: Wakanda Forever
Fekete Párduc 2.

Ramonda királynő, Shuri, M’Baku, Okoye és a Dora Milaje azért küzdenek, hogy megvédjék országukat a világhatalmak beavatkozásától T’Challa király halálát követően. A vakandaiak számára új fejezet nyílik a történelemben, hőseik pedig Nakia és Everett Ross segítségével új ösvényt jelölnek ki a királyság számára, amiben szerepet játszik Namor is, a titkos vízalatti nép vezetője.


2022 Ryan Coogler akciófilm, dráma, fantasy, ... 168 2,7
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange az őrület multiverzumában

Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközzön egy új ellenséggel.


2022 Sam Raimi akciófilm, fantasy, horror, ... 300 3,2
Thor: Love and Thunder (2022)

Thor: Love and Thunder
Thor: Szerelem és mennydörgés

A mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.


2022 Taika Waititi akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 279 2,8
Ant-Man and The Wasp: Quantumania (2023)

Ant-Man and The Wasp: Quantumania
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak és olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett.


2023 Peyton Reed akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 180 2,5
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3
A galaxis őrzői: 3. rész

A hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti…


2023 James Gunn akciófilm, kalandfilm, sci-fi, ... 278 3,7
The Marvels (2023)

The Marvels
Marvelek

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kree-ktől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet...


2023 Nia DaCosta akciófilm, fantasy, kalandfilm, ... 93 2,3
Deadpool & Wolverine (2024)

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Rozsomák

Deadpool visszatér a mozikba júliusban! És nem lesz egyedül...


2024 Shawn Levy akciófilm, sci-fi, vígjáték

Captain America: Brave New World
Amerika Kapitány: Szép új világ


2025 Julius Onah akciófilm, kalandfilm, sci-fi