Helen Keller adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Deliverance
 

Helen Keller igaz története, akit, miután 19 hónaposan elvesztette látását és hallását, mindenki reménytelen esetnek tartott, de tanára, Anne Sullivan, segítségével világformáló személyiséggé küzdötte magát.


1919 George Foster Platt dráma, életrajzi film, némafilm
The Miracle Worker (1962)

The Miracle Worker
A csodatevő

A süket-vak, a külvilággal semmiféle kommunikációra nem képes kislányhoz, Helen Kellerhez új nevelőnőt fogadnak a szülei. Annie Sullivan hihetetlen akaraterővel, bátorsággal és következetességgel, a környezet - és a nézők - számára olykor szinte elviselhetetlen módszerével végül megtanítja a kislányt az együttélés legelemibb szabályaira, érzelmei kifejezésére.


1962 Arthur Penn dráma, életrajzi film 56 4,5

The Miracle Worker
 


1979 Paul Aaron dráma 2 ?
The Miracle Worker (2000)

The Miracle Worker
A kismadár

Helen Keller (Hallie Kate Eisenberg) halmozottan hátrányos lány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól. Helen csupán dührohamaival képes kommunikálni és ezért szülei már az intézeti elhelyezésén gondolkoznak. Ekkor lép be az életükbe Anne Sullivan (Alison Elliott), a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent visszahozza ebbe a világba. A szülők eleinte ellenzik a tanárnő módszereit, ám hamarosan meglepve tapasztalják a bámulatos eredményt.


2000 Nadia Tass dráma 20 3,9