Vij adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
La maschera del demonio (1960)

La maschera del demonio
A démon maszkja

1630-ban halálra ítélik a gyönyörű boszorkányt, Asa Vajdát, és segédjét, Javutót. Két évszázaddal később egy konferenciára tartó orvos és asszisztense rábukkannak Asa sírjára, és véletlenül életre keltik. A boszorkány ezután meg akarja szállni leszármazottja, Katia Vajda testét, és csak néhányan vannak, akik útját állhatják.


1960 Mario Bava horror 57 4,0
Vij (1967)

Vij
 

Egy távoli falu fatemplomjának falai közt boszorkány rejtőzik, s egy fiatal pap kapja a megbízást, hogy nézze meg, mi történik a lidérces helyen. A történések odáig fajulnak, hogy teljes három napig kell csupán hitével harcolnia a gonosz ellen...


1967 Georgij Kropacsjov - Konsztantyin Jersov dráma, fantasy, horror, ... 19 3,9
Vij (2014)

Vij
Forbidden Empire

Dzhonatan Grin, egy 18. századi térképész nagy felfedezőútra indul - Kelet-Európába tart. Útja Erdélyen keresztül a Kárpátok hegyvonulatához vezet, ahol hirtelen egy vadregényes erdő közepén, egy eldugott faluban találja magát. Nem csupán a sűrű köd az, ami ott marasztalja, a hely furcsasága is felkelti érdeklődését. Idővel feltárul előtte a falusiak félelme a világban létező gonosztól. Azonban azzal nem számoltak, hogy a gonosz mindenki lelkében ott lakozik, s alig várja azt a pontot, hogy felszínre törjön.


2014 Oleg Stepcsenko fantasy, kalandfilm, thriller 5 ?