Cosmos filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Cosmos (1980)

Cosmos
Carl Sagan: Kozmosz

Dr. Carl Sagan a képzelet űrhajóján bejárja a világmindenséget. Szálljon be Ön is, tartson velünk egy csodálatos utazásra. A 13 részből álló sorozat epizódjai végigkalauzolják téren és időn, választ keresve élő és élettelen minden rejtélyére.
Az utazás a Világmindenség peremén veszi kezdetét. Carl Sagan a Földtől 8 milliárd fényévnyire, a végtelen űróceán partjáról indul hosszú utazásra. Képzelete űrhajóján szárnyalva tárja fel előttünk a Kozmosz csodáit. Olyan kérdésekre kapunk választ, mint: Hol található a Föld nevű bolygó, s mekkora valójában az Űr végtelenségéhez viszonyítva? Hogyan látták mindezt az ókori Alexandriában - s miként vélekedik erről a tudomány? Fellapozza a kozmikus naptár lapjait is, hogy megismerjük a Mindenség történetét az ősrobbanástól napjainkig...


1980 Adrian Malone - David F. Oyster - David Kennard - ... dokumentumfilm, minisorozat 17 4,8
Cosmos: A SpaceTime Odyssey (2014)

Cosmos: A SpaceTime Odyssey
Kozmosz: Történetek a világegyetemről

Carl Sagan amerikai csillagász 1980-ban "Kozmosz" című dokumentumfilm sorozatával lenyűgözte a tudományra és világunk megértésére áhítozó emberek sokaságát. 2014-ben az amerikai asztrofizikus, Neil deGrasse Tyson vezetésével újraindult a sorozat, mely elképesztő vizualitása mellett ugyanazt a célt tűzte ki maga elé, mint elődje: közelebb hozni az emberekhez a tudományt, hogy annak segítségével jobban megismerjük a világot és egyúttal önmagunkat.


2014 Bill Pope dokumentumfilm, minisorozat 20 4,4
Cosmos: Possible Worlds (2020)

Cosmos: Possible Worlds
Kozmosz: Lehetséges világok

A legendás Kozmosz, és folytatása, a Kozmosz: Történetek a világegyetemről után Ann Druyan és csapata most arra keresi a választ, mit tartogat az emberiség számára a jövő. A házigazda most is Neil deGrasse Tyason.


2020 Ann Druyan - Brannon Braga dokumentumfilm, minisorozat 6 ?