Qatsi-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Koyaanisqatsi (1982)

Koyaanisqatsi
Kizökkent világ

A dialógusok és valódi cselekmény nélküli film máshol még soha nem látott perspektívából mutatja meg a természet csodáit, a felhőket, a viharokat, a naplementét és az éjszaka fényeit, hol lassítva, hol felgyorsítva az eseményeket, majd az ember alkotta létesítmények művészien fényképezett részleteiben gyönyörködhet a néző, a milliós nagyvárosok forgatagában, a szinte néptelen sivatagok látványában, a különböző népcsoportokhoz tartozó emberi arcokban, de láthatunk balettszerűen mozgó gyártósoron dolgozó robotokat, az ipar képeit, és láthatjuk az emberi pusztítás nyomait is. Koyaanisqatsi hopi nyelven annyit jelent: egyensúlyából kibillent világ - kizökkent világ.


1982 Godfrey Reggio dokumentumfilm, zenés film 224 4,4
Powaqqatsi (1988)

Powaqqatsi
Powaqqatsi - Változó világ

A dialógusok és valódi cselekmény nélküli film máshol még soha nem látott perspektívából mutatja meg a természet csodáit, a felhőket, a viharokat, a naplementét és az éjszaka fényeit, hol lassítva, hol felgyorsítva az eseményeket, majd az ember alkotta létesítmények művészien fényképezett részleteiben gyönyörködhet a néző, a milliós nagyvárosok forgatagában, a szinte néptelen sivatagok látványában, a különböző népcsoportokhoz tartozó emberi arcokban, de láthatunk balettszerűen mozgó gyártósoron dolgozó robotokat, az ipar képeit, és láthatjuk az emberi pusztítás nyomait is.


1988 Godfrey Reggio dokumentumfilm 84 4,0
Naqoyqatsi (2002)

Naqoyqatsi
Naqoyqatsi - Erőszakos világ

Na-qoy-qatsi: (na-koi-katzi) főn. a hopi nyelvből.
1. Egymás gyilkolásával eltelő élet
2. A háború mint életmód
3. (interpretált) Civilizált erőszak

A NAQOYQATSI egy a szavakon túl mutató páratlan filmélmény, mely a képek és a zene erejét ötvözve merül alá a rendkívül felgyorsult, globálisan behálózott 21. századi világunk szívének mélyére. A mindennapok valóságának a legmodernebb digitális technikával megváltoztatott, hipnotikus erejű képei vonulnak át a mozivásznon Philip Glass lenyűgöző hatású zenéjével kísérve.

A film szavak nélkül, döbbenetes erővel ábrázolja, hogy a technika miképpen változtat meg mindent: médiát, művészetet, szórakozást, sportot, politikát, gyógyítást, hadviselést, erkölcsöt, természetet, kultúrát, és az emberiség jövőjének arcát.


2002 Godfrey Reggio dokumentumfilm, sportfilm 78 3,7