Leopold és Loeb adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Rope (1948)

Rope
A kötél

Brandon és Philip, a két felsőbbrendűségtől vezérelt New York-i fiatalember úgy véli, hogy gyilkosság terén is képes tökéleteset alkotni. A közelgő ünnepi vacsora előtt minden ok és indíték nélkül egy kötéllel megfojtják barátjukat, Davidet, majd a holttestet egy ládába rejtik. A partira - melyre David is hivatalos - sorban érkeznek a vendégek, köztük David menyasszonya és édesapja is, s eközben a letakart láda éppen büféasztalként funkcionál. Eleinte a vendégsereg mit sem sejt, ám nem sokkal később megérkezik Brandonék egykori filozófiatanára, Rupert Cadell, aki David távolmaradásából és a fiúk szokatlan viselkedéséből kiindulva lassan összerakja a képet.


1948 Alfred Hitchcock dráma, krimi, thriller 503 4,4
Compulsion (1959)

Compulsion
 


1959 Richard Fleischer dráma, életrajzi film, krimi, ... 2 ?
Swoon (1992)

Swoon
Ájulás

A film alapjául az a bűntény szolgál, melyet 1924-ben követett el két fiatalember, s amelyet először Hitchcock dolgozott fel "A kötél"-ben. Kalin azt hangsúlyozza, hogy a két gyilkos zsidó származású volt és homoszexuális viszony fűzte őket egymáshoz. Így a tárgyaláson elsősorban származásuk és szexuális devianciájuk felett ítélkeztek az "egészséges társadalom" bírái...


1992 Tom Kalin dráma, életrajzi film, krimi 3 ?
Murder by Numbers (2002)

Murder by Numbers
Kísérleti gyilkosság

Fiatal nő holttestére bukkannak egy kaliforniai kisváros melletti erdőben. Az ügyet a tapasztalt gyilkossági nyomozó és specialista, Cassie Mayweather (Sandra Bullock) kapja, és vele egy új társat is Sam Kennedy (Ben Chaplin) személyében. Az ügy kapcsán olyan gyilkosokkal találják szembe magukat, akik nem kegyetlenségből ölnek. Nem akarnak pénzt, bosszúvágy sem hajtja őket. Egyetlen céljuk, hogy bebizonyítsák: a tökéletes bűntény elkövethető, ha zseniálisan kitervelik azt.


2002 Barbet Schroeder krimi, thriller 300 3,1