Rurôni Kenshin trilógia

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan (2012)

Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan
 

A toba-fusimi ütközet végén Hitokiri Battószai elhagyja a csatateret, mikor hallja az ünneplő harcostársait. Évekkel később felbukkan Tokióban, magát már Himura Kensinnek hívva, és találkozik a kendó dódzsó tulajdonos Kamija Kaoruval, aki édesapja küzdőstílusát, a Kamija kassin-rjút akarja átadni tanítványainak. A lánynak egyetlen diákja van, a még gyerek Mjódzsin Jahiko. Kensin megpihen Kaouruéknál, miután legyőzte Takeda Kanrjú banditáit, és felfedi sötét titkát a lány előtt.


2012 Ohtomo Keishi akciófilm, dráma, történelmi film 17 3,4
Rurôni Kenshin: Densetsu no saigo-hen (2014)

Rurôni Kenshin: Densetsu no saigo-hen
Rurouni Kenshin: The Legend Ends

A film nyitó jelenetében a gyermek Kensin látható, aki halottak sírját ássa. A fiúra Hiko Szeidzsúró talál rá, és tanítványává fogadja. Kensin az ő otthonában ébred a tengeri megpróbáltatások után, mestere nyalábolta fel a tengerpartra sodort, sérült férfit. Kensin megkéri mesterét, hogy tanítsa meg neki a halálos Amakakeru rju no hirameki-technikát, amelynek segítségével legyőzheti a félelmetesen erős tűzszörnnyé változott Sisiót.


2014 Ohtomo Keishi akciófilm 6 ?
Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen (2014)

Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen
 

Himura Kensin felhagyott orgyilkos múltjával és Kamija Kaoru dodzsójában barátai társaságában egyszerű életet él. Az új kormány azonban ismét a segítségét kéri. Sisio Makoto, aki Kensinhez hasonlóan orgyilkosként dolgozott az új korszak eljöveteléért, most bosszút akar állni a kormányon, akik a munka végeztével élve felgyújtatták, hogy megszabaduljanak tőle.


2014 Ohtomo Keishi akciófilm 5 ?