Disneynature

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Earth (2007)

Earth
A Föld

A film David Attenborough világhírű TV-sorozatának, a "Bolygónk a Föld"-nek a moziváltozata. Az "Earth" mérföldkő a természetfilmek történetében, hiszen az alkotók a legmodernebb technikai vívmányokat hívták segítségül a filmezéshez. A produkció öt éven át készült, több mint 200 helyszínen. Ez a lélegzetelállítóan gyönyörű természetfilm egy felejthetetlen utazásra viszi a nézőt, az Északi-sarktól indulva a Déli-sark felé, követve a Nap útját, és az évszakok változásait. A film főszereplői olyan csodálatos teremtmények, akiknek a mindennapjain keresztül bepillantást nyerhetünk bolygónk varázslatos, de sokszor kegyetlen világába. Lenyűgöző képeket láthatunk egy téli álmából ébredő jegesmedve családról; elefántokról, akik a sivatagon átkelve, számtalan veszéllyel szembenézve igyekeznek, hogy elérjék az Okavango folyót; és bálnákról, aki bejárják az óceánokat, hogy élelemhez jussanak.


2007 Alastair Fothergill - Mark Linfield dokumentumfilm 105 4,3
The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos (2008)

The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos
 

Az afrikai flamingók rejtélyes élete madártávlatból.


2008 Leander Ward - Matthew Aeberhard dokumentumfilm 1 ?
Océans (2009)

Océans
Óceánok

A vízalatti világ tűnékeny csodái.


2009 Jacques Cluzaud - Jacques Perrin dokumentumfilm 16 4,6
African Cats (2011)

African Cats
Afrikai macskák - A bátorság birodalma

Az afrikai szavanna gazdag élővilága lenyűgözi az embert. A természet törvényei uralkodnak ezen a vad vidéken, ahol különböző állatfajok élnek egymás mellett, miközben nap mint nap kegyetlen élethalálharcot vívnak a túlélésért. A történet a szavannák királyának, a ragadozók két klánjának életét, kalandjait követi nyomon, és egy bátor család különös utazását. Ott van Mara, a sérült, ám elszánt nőstényoroszlán lánya, Sita a bátor gepárd, aki egyedül neveli öt csemetéjét, és Kali, a büszke oroszlán, aki a száműzetéséből a fiaival visszatérve visszaköveteli az otthonát.


2011 Alastair Fothergill - Keith Scholey dokumentumfilm, kalandfilm 13 3,8
Wings of Life (2011)

Wings of Life
Pollen

Betekintés a virágok és beporzóik világába.


2011 Louie Schwartzberg dokumentumfilm
Chimpanzee (2012)

Chimpanzee
Oscar, a csimpánz

Oscar, a csimpánzkölyök az afrikai dzsungelben él. Az imádnivaló, vidám majomcsemete és társai számára a világ egy nagy játszótér. Természetesen hihetetlenül kíváncsiak, mindent kipróbálnak, és mindenben játékot látnak, állandóan felfordulást csinálnak. A filmesek jóvoltából a néző betekinthet Oscar és családja mindennapi életébe, és kivételes módon megtapasztalhatja örömeiket, gondjaikat, figyelemmel kísérheti kalandjaikat.


2012 Alastair Fothergill - Mark Linfield dokumentumfilm 4 ?
Bears (2014)

Bears
Mackócsalád Alaszkában

Betekintés egy kodiak-medvecsalád mindennapjaiba és abba, miként tanulják meg a kis bocsok az élet legfontosabb leckéit.


2014 Alastair Fothergill - Keith Scholey dokumentumfilm 12 3,8
Monkey Kingdom (2015)

Monkey Kingdom
A majmok birodalma

Egy újszülött majom és anyja a túlélésért küzdenek a dél-ázsiai dzsungel mélyén, ősi romok között élő majmok hierarchikus közösségében.


2015 Alastair Fothergill - Mark Linfield dokumentumfilm 5 ?
Born in China (2016)

Born in China
Kínában született

A Disneynature történetének legambiciózusabb alkotása Kína elhagyatott vidékeire kalauzolja el a nézőt. A Born in China három állatcsalád történetét - egy pandáét, egy majomét és egy hópárducét - tárja elénk.


2016 Lu Chuan dokumentumfilm, kalandfilm 8 ?
Blue (2018)

Blue
Dolphins

Echo egy tipikusan olyan fiatal, aki nem tudja még eldönteni, hogy fel kellene már nőni, és komolyabb dolgokba fogan, vagy csak szórakozzon tovább, hogy eddig tette. A delfinek társadalma érdekes világ, és a korallzátonynak, ahol Echo és családja él, minden lakója kölcsönösen függ egymástól.


2018 Alastair Fothergill - Keith Scholey dokumentumfilm
Penguins (2019)

Penguins
Pingvinek

Steve, az adélie-pingvin útnak indul, hogy társat találjon magának és családot alapítson.


2019 Alastair Fothergill - Jeff Wilson dokumentumfilm 1 ?