Disneynature

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Earth (2007)

Earth
A Föld

A film David Attenborough világhírű TV-sorozatának, a "Bolygónk a Föld"-nek a moziváltozata. Az "Earth" mérföldkő a természetfilmek történetében, hiszen az alkotók a legmodernebb technikai vívmányokat hívták segítségül a filmezéshez. A produkció öt éven át készült, több mint 200 helyszínen. Ez a lélegzetelállítóan gyönyörű természetfilm egy felejthetetlen utazásra viszi a nézőt, az Északi-sarktól indulva a Déli-sark felé, követve a Nap útját, és az évszakok változásait. A film főszereplői olyan csodálatos teremtmények, akiknek a mindennapjain keresztül bepillantást nyerhetünk bolygónk varázslatos, de sokszor kegyetlen világába. Lenyűgöző képeket láthatunk egy téli álmából ébredő jegesmedve családról; elefántokról, akik a sivatagon átkelve, számtalan veszéllyel szembenézve igyekeznek, hogy elérjék az Okavango folyót; és bálnákról, aki bejárják az óceánokat, hogy élelemhez jussanak.


2007 Alastair Fothergill - Mark Linfield dokumentumfilm 111 4,3
The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos (2008)

The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos
 

Az afrikai flamingók rejtélyes élete madártávlatból.


2008 Leander Ward - Matthew Aeberhard dokumentumfilm 2 ?
Océans (2009)

Océans
Óceánok

A vízalatti világ tűnékeny csodái.


2009 Jacques Cluzaud - Jacques Perrin dokumentumfilm 20 4,4
African Cats (2011)

African Cats
Afrikai macskák - A bátorság birodalma

Az afrikai szavanna gazdag élővilága lenyűgözi az embert. A természet törvényei uralkodnak ezen a vad vidéken, ahol különböző állatfajok élnek egymás mellett, miközben nap mint nap kegyetlen élethalálharcot vívnak a túlélésért. A történet a szavannák királyának, a ragadozók két klánjának életét, kalandjait követi nyomon, és egy bátor család különös utazását. Ott van Mara, a sérült, ám elszánt nőstényoroszlán lánya, Sita a bátor gepárd, aki egyedül neveli öt csemetéjét, és Kali, a büszke oroszlán, aki a száműzetéséből a fiaival visszatérve visszaköveteli az otthonát.


2011 Alastair Fothergill - Keith Scholey dokumentumfilm, kalandfilm 15 3,9
Wings of Life (2011)

Wings of Life
Pollen

Betekintés a virágok és beporzóik világába.


2011 Louie Schwartzberg dokumentumfilm 1 ?
Chimpanzee (2012)

Chimpanzee
Oscar, a csimpánz

Oscar, a csimpánzkölyök az afrikai dzsungelben él. Az imádnivaló, vidám majomcsemete és társai számára a világ egy nagy játszótér. Természetesen hihetetlenül kíváncsiak, mindent kipróbálnak, és mindenben játékot látnak, állandóan felfordulást csinálnak. A filmesek jóvoltából a néző betekinthet Oscar és családja mindennapi életébe, és kivételes módon megtapasztalhatja örömeiket, gondjaikat, figyelemmel kísérheti kalandjaikat.


2012 Alastair Fothergill - Mark Linfield dokumentumfilm 6 ?
Bears (2014)

Bears
Mackócsalád Alaszkában

Betekintés egy kodiak-medvecsalád mindennapjaiba és abba, miként tanulják meg a kis bocsok az élet legfontosabb leckéit.


2014 Alastair Fothergill - Keith Scholey dokumentumfilm 14 3,8
Monkey Kingdom (2015)

Monkey Kingdom
A majmok birodalma

Egy újszülött majom és anyja a túlélésért küzdenek a dél-ázsiai dzsungel mélyén, ősi romok között élő majmok hierarchikus közösségében.


2015 Alastair Fothergill - Mark Linfield dokumentumfilm 9 ?
Born in China (2016)

Born in China
Kínában született

A Disneynature történetének legambiciózusabb alkotása Kína elhagyatott vidékeire kalauzolja el a nézőt. A Born in China három állatcsalád történetét - egy pandáét, egy majomét és egy hópárducét - tárja elénk.


2016 Lu Chuan dokumentumfilm, kalandfilm 14 3,5
Dolphin Reef (2018)

Dolphin Reef
Delfinzátony

Echo egy tipikusan olyan fiatal, aki nem tudja még eldönteni, hogy fel kellene már nőni és komolyabb dolgokba fogni, vagy csak szórakozzon tovább, hogy eddig tette. A delfinek társadalma érdekes világ, és a korallzátonynak, ahol Echo és családja él, minden lakója kölcsönösen függ egymástól.


2018 Alastair Fothergill - Keith Scholey dokumentumfilm 1 ?
Penguins (2019)

Penguins
Pingvinek

Steve, az adélie-pingvin útnak indul, hogy társat találjon magának és családot alapítson.


2019 Alastair Fothergill - Jeff Wilson dokumentumfilm 8 ?
Diving with Dolphins (2020)

Diving with Dolphins
Delfinek között / Delfinekkel merülni

A "Delfinek között" a Disneynature "Delfinzátony" című, a fiatal, csendes-óceáni palackorrú delfin, Echo történetét bemutató dokumentumfilm készítését eleveníti fel. A delfinekkel való hullámlovaglástól kezdve a hawaii bálnákkal történő táncoláson át a filmkészítők mindent megtesznek, hogy új megvilágításba helyezzék az óceánok titkait. Céline Cousteau a narrátora az angol nyelvű verziónak.


2020 Keith Scholey dokumentumfilm 1 ?
Elephant (2020)

Elephant
Elefánt

Két afrikai elefánt, Shani és eleven borja, Jomo nagyívú utazásra indulnak csordájukkal, sok száz mérföldet menetelve az Okavango deltájától a végeláthatatlan Kalahári sivatagon át a Zambézi folyóig.


2020 Alastair Fothergill - Mark Linfield - Vanessa Berlowitz dokumentumfilm
Polar Bear (2022)

Polar Bear
Jegesmedve


2022 Alastair Fothergill - Jeff Wilson dokumentumfilm