Alamo adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Alamo (1960)

The Alamo
Alamo

Egy texasi kolostorban maroknyi ellenálló barikádozza el magát, hogy feltartsák a diktátor Santa Ana tábornok által vezetett több ezres mexikói sereget, amivel időt nyerhetnek a főseregnek az újonnan toborzott katonák kiképzéséhez. A harc kezdete előtt- bár főként a kantin vonzotta őket a szomszéd városba- a csapathoz csatlakozik a híres Davy Crockett ezredes (John Wayne) is néhány emberével. A helyzetük teljesen kilátástalan, de nem adják meg magukat, ezért kezdetét veszi az ostrom.


1960 John Wayne akciófilm, dráma, háborús film, ... 40 3,4
The Alamo: Thirteen Days to Glory (1987)

The Alamo: Thirteen Days to Glory
Alamo - 13 nap a dicsőségig

A két részben sugárzott amerikai dráma a híres Alamo-i ostrom történetét eleveníti fel. A Texas-i forradalom ideje alatt játszódó filmben egy kis csapat katona arra teszi fel életét, hogy távol tartsa a megsemmisítő erőkkel támadó ellenséget, amíg a Texas-i hadsereg elég erőt gyűjt a végső csapáshoz.


1987 Burt Kennedy akciófilm, dráma, háborús film, ... 8 ?
The Alamo (2004)

The Alamo
Alamo - A 13 napos ostrom

Elkeseredett küzdelem folyik Texas birtoklásáért az amerikaiak és a mexikóiak között. Santa Ana tábornok vezetésével mexikói hadsereg indul észak felé 1836-ban. Csak a ferences rendi misszióból átalakított erőd, Alamo áll az útjukban. 186 texasi katona és önkéntes néz farkasszemet az ötezer főnyi támadóval. A maroknyi ellenálló tizenhárom napon keresztül hősiesen védte az erődöt a túlerővel szemben, verte vissza a rohamokat. Áldozatvállalásuknak köszönhetően az amerikaiak rendezni tudták soraikat, felkészülhettek a végső összecsapásra.


2004 John Lee Hancock dráma, háborús film, történelmi film, ... 65 2,8