Szent Ferenc adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Francesco, giullare di Dio (1950)

Francesco, giullare di Dio
Szent Ferenc, Isten követe

Roberto Rossellini neorealisztikus adaptációja egy XIV. századi toszkániai író művét, a "Szent Ferenc virágait" dolgozza fel. A filmben a színészeken kívűl igazi ferences szerzetesek is szerepelnek. Rosselini filmje az emberi tökéletlenségről és a lélek belső harcáról szól.


1950 Roberto Rossellini dráma 26 4,0
Francis of Assisi (1961)

Francis of Assisi
Assisi Szent Ferenc

A keresztes hadjáratok korában egy háborúzásba belefáradt itáliai ifjú, Francesco, otthagyja dúsgazdag családját, lemond vagyonról, sikerről, nemesi rangról, hogy szegénységet fogadjon, segítsen a szenvedőkön, és megalapítsa a ferences rendet. Assisi Szent Ferenc életének legendás történetét most a magyar származású Kertész Mihály (Michael Curtiz) korhű rendezésében láthatjuk, nagyszerű színészek alakításával és az eredeti környezetben felvett, felejthetetlen képekkel.


1961 Michael Curtiz (Kertész Mihály) dráma 8 ?

Francesco d'Assisi
Assisi Szent Ferenc


1966 Liliana Cavani dráma, életrajzi film, történelmi film 3 ?
Fratello sole, sorella luna (1972)

Fratello sole, sorella luna
Napfivér, Holdnővér

Pietro Bernardone gazdag itáliai kereskedő, szép feleségével és egy minden jóval elhalmozott fiúval, Francescoval. Francesco sokáig él léhűtő módjára Assisiben, sokat iszik és nem veti meg az asszonyokat sem. Barátaival együtt eléggé hírhedté válik az ott élő emberek között. Amikor háború tör ki Perugia és Assisi között Francis és barátai bevonulnak a hadseregbe, ahol nem sokkal később fogágba esnek. Egyedül Francesconak sikerül megszöknie. Mire betegen hazatér, hatalmas változásokon megy keresztül. Elkezd örülni az élet apró dolgainak, a madarak csicsergésének és megveti azt az életet, amit korábban élt. Története akkor kezdődik el igazán. Otthagyja apját és elhatározza, hogy koldulásból élve, saját kezével fog templomot emelni Istennek...


1972 Franco Zeffirelli dráma, életrajzi film, musical 318 4,1
Francesco (1989)

Francesco
Assisi Szent Ferenc

A nagyszabású film Assisi Szent Ferenc misztikus életét dolgozza fel. A XIII. századi Itália zűrzavara és vadsága közepette Francesco, egy vagyonos kereskedő dekadens fia, aki egy megdöbbentő látomást átélve feladja addigi kicsapongó életmódját és a lelki tisztaság mindent felemésztő keresésére indul. A szegényeket önfeláldozóan szolgálva számos gazdag barátját megnyeri szerzetesrendje számára. Élete a buzgó odaadás és önfeláldozás kimagasló példája.


1989 Liliana Cavani dráma, életrajzi film, történelmi film 30 3,3