80 nap alatt a föld körül adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Around the World in Eighty Days (1956)

Around the World in Eighty Days
80 nap alatt a föld körül

Phileas Fogg, egy angol lord egy nap fogadást köt, hogy a Földet körbe lehet utazni 80 nap alatt. Azonnal útnak is indul újdonsült inasával Párizs felé. Vajon sikerül Foggnak bebizonyítania igazát és visszanyernie vagyonát?


1956 Michael Anderson kalandfilm, vígjáték 116 3,8
Around the World in 80 Days (1989)

Around the World in 80 Days
80 nap alatt a Föld körül

Phileas Fogg, az angol arisztokrácia díszpéldánya, fogadást köt kártyapartnereivel, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Még aznap éjszaka útnak indul inasával, a francia Jean Passepartout-val. A véletlenek különleges egybeesése folytán előző nap valaki kirabolta a Nemzeti Bankot, ezért a gyanú a sebtében távozó Phileas Foggra terelődik. A bank magándetektívet küld a nyomába, Fix személyében. A világkörüli út - ezernyi kalandjával - szárazföldön, vízen, levegőben - elkezdődik...


1989 Buzz Kulik kalandfilm, minisorozat 125 3,5
Around the World in 80 Days (2004)

Around the World in 80 Days
80 nap alatt a Föld körül

Egy habókos londoni feltaláló, Phileas Fogg (Steve Coogan), olyan találmányok titkaival áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Kétségbeesetten próbálva elérni, hogy komolyan vegyék, Fogg különös fogadást köt Lord Kelvin-nel (Jim Broadbent), a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet mindössze 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val (Jackie Chan) és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal (Cécile De France), Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világkörüli versenyfutásnak, amelynek a során hőseink a világ legegzotikusabb helyeire jutnak el, szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt.


2004 Frank Coraci akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet, ... 407 2,7
Around the World in 80 Days (2021)

Around the World in 80 Days
80 nap alatt a Föld körül

Egy óvatos majom és egy bátor béka különös utazásra indulnak együtt hófödte tájakon, sivatagokon és tengereken át, hogy rekord idő alatt megkerüljék a földet.


2021 Samuel Tourneux animáció, kalandfilm, vígjáték 3 ?