Bőrnyakúak

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Jarhead (2005)

Jarhead
Bőrnyakúak

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.


2005 Sam Mendes dráma, háborús film 540 3,4
Jarhead 2: Field of Fire (2014)

Jarhead 2: Field of Fire
Bőrnyakúak 2.: Tűzvonal

A harcokba belefásult, azok során megsérült Chris Merrimette tizedes egysége azt a feladatot kapja, hogy egy, a tálibok által uralt terület határán lévő előőrs kimerült készleteit töltse fel. Az ellenséges Helmand tartományon át vezető útjuk során leinti őket a haditengerészet különleges egysége, és egy új, nemzetközi jelentőséggel bíró feladatot ad nekik: segíteniük kell egy afgán nőt – aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy ellenszegült a táliboknak – abban, hogy elmenekülhessen az országból. Szárazföldi vagy légi támogatás híján Merrimannek és embereinek minden bátorságukat és tűzerejüket össze kell szedniük ahhoz, hogy a háborús övezeten át a biztonságba kísérjék az asszonyt.


2014 Don Michael Paul akciófilm 20 2,7
Jarhead 3: The Siege (2015)

Jarhead 3: The Siege
 

Egy csapat tengerészgyalogos igyekszik minden erejével megvédeni egy amerikai nagykövetséget a Közel-Keleten, amikor a helyi ellenséges erők támadást indítanak ellenük.


2015 William Kaufman akciófilm, dráma, háborús film 7 ?