Lady Chatterley adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

L'amant de lady Chatterley
 


1955 Marc Allégret dráma
Lady Chatterley's Lover (1981)

Lady Chatterley's Lover
Lady Chatterley szeretője

Constance férje egy autóbaleset következtében tolószékbe kényszerül, és elveszti férfiasságát. A fiatalasszony szereti a férjét, de egyre nő benne a szexuális kielégületlenség érzése. Clifford biztatja feleségét, hogy ne fogja vissza természetes ösztöneit. És egyszer a palota kertjében sétálva Constance megpillant egy meztelenül fürdőző férfit...


1981 Just Jaeckin dráma, szerelmi történet 48 3,0
Lady Chatterley (1993)

Lady Chatterley
Lady Chatterley szeretője

A férje által elhanyagolt angol arisztokrata úrnő és a természet csupasz erejét megjelenítő kertész zabolátlanul vad testi kapcsolatban talál rá önmagára és a szerelemre.


1993 Ken Russell dráma, szerelmi történet 41 3,4

Milenec lady Chatterleyové
 


1998 Viktor Polesný dráma
Lady Chatterley (2006)

Lady Chatterley
 

A huszonhárom éves Constance hozzámegy egy bányatulajdonoshoz, Clifford Chatterley-hez. A férj 1917-ben rokkantként tér haza a háborúból, a hátralévő éveit tolószékben kell töltenie. A fiatal pár visszatér Wragbyba a vidéki birtokra, hogy elvonuljanak a kíváncsi tekintetek elől. Itt a magányos és boldogtalan asszony megismerkedik Olivier Parkinnal, a vadőrrel, és ezzel egy mindent elsöprő, szenvedélyes viszony veszi kezdetét.


2006 Pascale Ferran dráma, szerelmi történet 21 3,5

Lady Chatterley's Lover
 

Lady Constance Chatterley boldog házasságban él férjével, a tehetős Sir Clifford Chatterley-vel. Az első világháborúból azonban a férfi mozgássérülten tér vissza, és tolószékbe kényszerül. Lady Constance elhidegül tőle, és a birtok ügyintézőjénél, Oliver Mellorsnál keres vigaszt.
Az 1920-as évek Angliájában azonban következményekkel jár, ha egy asszony félrelép. A társadalom peremére száműzik, rangjától, vagyonától pedig megfosztják. Lady Chatterley döntése nem könnyű: maradjon hűséges rideg férjéhez, vagy válassza a boldogságot, akármekkora árat is kell fizetnie érte?


2015 Jed Mercurio dráma, szerelmi történet 1 ?
Lady Chatterley’s Lover (2022)

Lady Chatterley’s Lover
Lady Chatterley szeretője

Egy boldogtalan házasságban élő arisztokrata heves viszonyt kezd a vadőrrel férje vidéki birtokán.


2022 Laure de Clermont-Tonerre ? 33 3,4