Folytassa-sorozat

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Carry On Admiral (1957)

Carry On Admiral
Folytassa, admirális!

Peter Fraser, tengerészhadnagy és Tom Baker, az Admiralitás tisztviselője tizenegy éve nem látta egymást. A váratlan találkozás örömére alaposan becsiccsentenek, és a másik szobájában térnek nyugovóra. Másnap reggel Bakert Fraser tengerészhadnagynak vélik. A tisztviselő nem tehet mást, belemegy a játékba. Nincs könnyű dolga, hiszen hajózási kérdésekben teljesen járatlan. A botcsinálta tengerész ügyködése jó néhány katasztrofális helyzetet teremt, mígnem két csinos lány hirtelen felbukkanása pontot tesz a bonyodalmak végére, és segít rendbe hozni az alaposan összekuszált dolgokat.


1957 Val Guest vígjáték 9 ?
Carry on Sergeant (1958)

Carry on Sergeant
Folytassa, őrmester!

Egy szakasz újonc vidám kalandjai, amely olyan nagy közönségsikert hozott, hogy útjára indította a sajátos humorú Folytassa! vígjátékokat.


1958 Gerald Thomas háborús film, vígjáték 16 3,4
Carry On Nurse (1959)

Carry On Nurse
Folytassa nővér!

Aki a fergeteges humorú angol Folytassa...-sorozat valamelyik epizódjának címét hallva nem tudja, miről van szó..., az nyilván ma született. Parádés angol ökörködés másfél órán át.


1959 Gerald Thomas vígjáték 82 3,3
Carry on Teacher (1959)

Carry on Teacher
Folytassa tanár úr

A Maudin Street-i iskola nebulói úgy döntenek, semmi áron nem válnak meg új állásra ácsingózó kedvenc osztályfőnöküktől. El is készül a haditerv: a tanfelügyelők előtt úgy eláztatják, hogy az életben nem kap más munkát! Ehhez nem is kell több, csak "szabotálni" egy zongorát, egy rakétát és egy színielőadást... A Folytassa...-sorozat bohókás szereplőgárdáját nem kell bemutatni Magyarországon. A brit humor "zászlóshajójának" számító széria sikerdarabjai számtalan felújításban mentek nálunk moziban, tévében egyaránt. Most néhány héten keresztül a korai filmekből összeállított válogatással kedveskedünk a nézőknek...


1959 Gerald Thomas vígjáték 31 3,0
Carry on Constable (1960)

Carry on Constable
Folytassa, fakabát!

A Folytassa! filmek újabb gyöngyszemében Mills felügyelő rendőrőrsét három kétbalkezes, ám mindenre elszánt újonc erősíti. Már érkezésükkor megérződik a változás, ahogy belépnek az őrsre, elszabadul a pokol.


1960 Gerald Thomas vígjáték 15 3,2
Carry on Regardless (1961)

Carry on Regardless
Folytassa, nem számít!

Olajozottan működik a munkaközvetítő hivatal. Ám hogy, hogy nem csupa különösnél különösebb betöltendő pozícióra van kilátás. S hogy kik a jelentkezők? A Folytassa vígjátékok komikus csapata. Egyetlen kínálkozó állás (és poén) mellett sem mennek el.


1961 Gerald Thomas vígjáték 13 3,4
Carry On Cruising (1962)

Carry On Cruising
Folytassa a hajózást!

Folyik az angol-spanyol háború, és egyre több matrózra van szükség a tengereken. Ezért nevezik ki Albert Bumfordit sikertelen vizsgái ellenére is tengerészkadétnak és küldik a Vénusz fedélzetére. Ugyanerre a hajóra próbál az első tiszt erőszakos sorozással matrózokat toborozni. Bumfordi mielőtt szolgálattételre jelentkezne egy fogadóban köt ki, ahol megismerkedik a szép pincérlánnyal, aki szintén fel szeretne jutni a hajóra. Itt a fogadóban kezdődik és a hajón folytatódik a féleértések láncolata...


1962 Gerald Thomas vígjáték 41 3,2
Carry on Cabby (1963)

Carry on Cabby
Folytassa, taxisofőr!

A Speedee Taxik tulajdonosa, Charlie (Sid James) megfeledkezik a 15. házassági évfordulójáról. Peggy (Hattie Jacques), a felesége úgy érzi, hogy férje elhanyagolja őt, s hogy megmutassa, ki a legény (azaz a leány) a gáton, titokban egy rivális taxivállalatot hoz létre.


1963 Gerald Thomas vígjáték 14 3,4
Carry On Jack (1963)

Carry On Jack
Folytassa, Jack

Folyik az angol-spanyol háború, és egyre több matrózra van szükség a tengereken. Ezért nevezik ki Albert Bumfordit sikertelen vizsgái ellenére is tengerészkadétnak és küldik a Vénusz fedélzetére. Ugyanerre a hajóra próbál az első tiszt erőszakos sorozással matrózokat toborozni. Bumfordi mielőtt szolgálattételre jelentkezne egy fogadóban köt ki, ahol megismerkedik a szép pincérlánnyal, aki szintén fel szeretne jutni a hajóra. Itt a fogadóban kezdődik és a hajón folytatódik a féleértések láncolata...


1963 Gerald Thomas vígjáték 41 3,1
Carry On Cleo (1964)

Carry On Cleo
Folytassa, Cleo!

Hengist Pod és Horsa, a két brit barlanglakó a rómaiak fogságába kerül. Rómába viszik őket és eladják rabszolgának, onnan azonban megszöknek. Félreértés folytán Hengist Pod-ot Julius Caesar kinevezi testőrének, ám Horsa eltűnik. Marcus Antonius pedig beleszeret Kleopátra egyiptomi királynőbe, akinek a kívánságára meg akarja ölni Caesar-t.


1964 Gerald Thomas paródia, vígjáték 108 3,4
Carry on Spying (1964)

Carry on Spying
Folytassa a kémkedést

A Folytassa? sorozat gárdája ezúttal a James Bond-filmekből megismert szuperkém babérjaira pályázik. Egy rejtélyes nemzetközi szervezetnek sikerül rátennie az enyves kezét egy szupertitkos vegyianyag formulájára. A visszaszerzésével megbízott, minden képzeletet fölülmúlóan kétbalkezes Simpkins ügynök három sebtében bevetett, zöldfülű segítőjével azonnal elindul a forró nyomon, de útközben többször is megégeti magát!


1964 Gerald Thomas vígjáték 38 3,2
Carry on Cowboy (1965)

Carry on Cowboy
Folytassa, cowboy!

Rumpo Kid a félelmetes cowboy megérkezik Stodge City-be. A törvénytisztelő, antialkoholista városka életét teljesen felborítja, mikor megöli a sheriffet, bevezeti a szeszesitalok forgalmazását, rabol, gyilkol. Rumponak senki sem mer nemet mondani, de mindenféleképpen meg kell fékezni őrült ténykedését, ezért Washingtonból küldenek egy marsallt. Pontosabban szándékukban állt, mert tévedésből egy köztisztasági szakembernek kell jönnie és rendet tennie a városban.


1965 Gerald Thomas vígjáték 59 3,3
The Big Job (1965)

The Big Job
Folytassa, ha már otthagyta!

Az 1950-es évek elején George (Sid James) és minden bandája nagy fogásra készül. Az egyik bankon akarnak könnyíteni. Akciójukat siker, no meg 50 ezer font koronázza. A szajrét gyorsan biztonságba helyezik, mégpedig egy csendes környéken álló fa törzsébe. Boldogságuk nem lehet felhőtlen, mert a rendőrség, majd 15 év börtön vet árnyékot rá. Szabadulásuk után első útjuk a pénz rejtekhelyéhez vezet. Csakhogy a fa körül azóta nyüzsgő település alakult ki.


1965 Gerald Thomas vígjáték 9 ?
Carry On Screaming! (1966)

Carry On Screaming!
Folytassa sikoltozva!

A sötét lelkű dr. Watt még sötétebb üzletekből keresi kenyerét. Bestiális teremtményei gyönyörű nőket rabolnak el számára, hogy azután - kővé dermesztve őket - kirakatbábuként árusíthassa a divatüzletek számára. Bung detektívőrmesterre bízzák a rejtélyes ügyet, de neki még a próbababákénál is tompább az esze!


1966 Gerald Thomas horror, vígjáték 50 3,1
Carry On, Don't Loose Your Head! (1966)

Carry On, Don't Loose Your Head!
Folytassa, forradalmár!

Az 1800-as években játszódó komédia Sir Rodney (Sid James) és Lord Darcy Pue (Jim Dale) vidám kalandjairól szól. A két angol főúr nagy unalmában kitalálja, hogy segítségére sietnek az éppen kitört francia forradalom elől menekülő arisztokratáknak, és nemesemberek tucatjait mentik meg a nyaktilótól. Amikor a gyönyörű Jacqueline (Dany Robin) segítségével Pommfrit (Charles Hawtrey) herceget is sikerül megmenteniük, betelik a pohár. Robespierre (Peter Gilmore) és a rendőrfőnök nem nézheti tétlenül tovább a dolgokat.


1966 Gerald Thomas vígjáték 47 3,3
Carry on Doctor (1967)

Carry on Doctor
Folytassa, doktor!

A kórházban a vasfegyelemhez mindenáron ragaszkodó, kérlelhetetlen szigoráról ismert Dr. Tinkle (Kenneth Williams) veszi át az irányítást. Tekintélyét alaposan megtépázza, hogy a betegek fellázadnak az újonnan bevezetett rend ellen. Ráadásul a kórházba új nővér érkezik, a hihetetlenül szexi Sandra May (Barbara Windsor), aki már puszta jelenlétével is felforgatja a jól megszokott rendet.


1967 Gerald Thomas vígjáték 101 3,4
Carry On... Follow That Camel (1967)

Carry On... Follow That Camel
Folytassa az idegenlégióban

Bo (Jim Dale), a választékos angol úriember menthetetlenül szerelmes lesz a világ legbájosabb nőjébe. Miután nem tud megbirkózni az érzéssel, nehéz döntést hoz, és belép az idegenlégióba. Azt reméli, ezzel minden gondja megoldódik, de téved csak ekkor kezdődnek el az igazi gondok. Bo bejárja a sivatag poklát, majd végül, számos humoros kaland után Abdul sejk háremében köt ki, ahol megtalálja angliai szerelmét, mint a sejk 13. feleségét.


1967 Gerald Thomas vígjáték 56 3,2
Carry On... Up the Khyber (1968)

Carry On... Up the Khyber
Folytassa a Kyber-szorosban!

Mit rejt a skót szoknya? Az elbeszélések szerint semmit, s a skót alakulat ereje ebben rejlik. A leigázott indiai burpákat is ez a legenda tartja félelemben a Khyber-szorosban, így meg sem kísérlik a "szoknyás ördögök" által védett átjáró bevételét. Egy szép napon azonban fény derül arra, hogy Widdle őrmester fázósabb felét jégeralsóba bújtatta. Kitörhet a felkelés, amelyet meg kell akadályozni! Lady Ruff-Diamond minden áldozatra hajlandó.


1968 Gerald Thomas vígjáték 38 3,2
Carry On Again, Doctor (1969)

Carry On Again, Doctor
Folytassa újra, doktor!

Mi történik a Long Hampton kórházban? Vajon az, hogy a betegek sikoltoznak éjszakánként, a gyógyulás jele, vagy ez olykor a praktizáló orvosok műve is lehet? A háború mélypontja ez orvos és páciense között vagy csak a kecsegtető kezdetek korszakát éljük? Ki a jövő orvosa, pontosabban melyik orvosé a jövő? A szépségszalonokat építő sarlatán vagy a megátalkodott gyógyító?


1969 Gerald Thomas vígjáték 68 3,1
Carry On Camping (1969)

Carry On Camping
Folytassa a kempingezést!

Sid és Bernie még nagyobb lendületet szeretnének adni Joan-nel és Anthea-vel való szerelmi kapcsolatuknak. Elhatározzák, hogy egy nyaralást szerveznek számukra, de nem árulják el, hogy egy nudista kempingbe mennek. A történetet kissé megcsavarja, hogy a táborban egy hippi banda és egy csapat szerelemre és szexre éhes iskoláslány is táborozik.


1969 Gerald Thomas vígjáték 88 3,3
Carry On Henry (1970)

Carry On Henry
Folytassa Henrik!

A helyszín VIII. Henrik udvara, ahol az uralkodó épp Mária normand királynőt veszi nőül. Ezután pedig jó szokás szerint a nászéjszakára kerül sor. Illetve csak kerülne, mert ahogy a király a királynő közelébe kerül, iszonyatos bűzt érez kiáramlani neje szájából. A kellemetlen szag oka az, hogy a királynő megőrül a fokhagymáért, és minden este megeszik egy gerezdet. A király válni kíván. Ám épp, amikor kimondanák a válást, kiderül, hogy a királynő gyermeket vár. Ekkor adódik a kérdés, hogy kié a gyerek, mert biztosan nem a királyé, hisz ő hozzá sem nyúlt. Innentől kezdve számos kacagtató helyzeten keresztül követhetjük végig, hogyan kerül a király egyik galibából a másikba.


1970 Gerald Thomas vígjáték 75 3,1
Carry On Loving (1970)

Carry On Loving
Folytassa a szerelmet!

Sidney Bliss, feleségével együtt egy házasságközvetítő iroda tulajdonosa. Kapcsolatuk, tízéves házasság után korántsem felhőtlen. Egy szexre, szerelemre éhes boldogtalan fiatalember téved be hozzájuk, akinek a féltékeny feleség, férje szeretőjének címét adja át. Ugyancsak a páciensek közé tartozik majd a történet folyamán egy fotómodell, egy bírkozó és egy házassági tanácsadó, valamint annak szerelmes házvezetőnője is.


1970 Gerald Thomas vígjáték 44 3,2
Carry On Up the Jungle (1970)

Carry On Up the Jungle
Folytassa a dzsungelben!

Lady Evelyn Bagley is tagja annak az expediciónak, mely Afrika vad dzsungeleiben Tinkle professzor vezetésével kutatásokat végez. Lady Evelyn több mint egy évtizede itt vesztette el férjét és kisfiát, akiknek soha nem bukkantak a kutatócsoportok a nyomukra, csak a krokodilokkal teli tó partján maradt ruhadarabok engedték sejtetni szörnyű végüket. Egy szép napon társalkodónőjével együtt egy, a többiektől különösen elütő, emberszabású gorillára figyelnek fel.


1970 Gerald Thomas vígjáték 54 3,2
Carry On at Your Convenience (1971)

Carry On at Your Convenience
Folytassa, ahogy jólesik

W. C. Boggs és Fia Szaniterárugyár szakszervezeti megbízottja, az agilis Vic Spanner, gyűlésre hívja a gyár dolgozóit, s sztrájkra szólítja fel őket a teázási idő visszaállítása érdekében. Ezalatt a cég vezérkara a termékskála fejlesztésén gondolkodik. A konkurencia már kirukkolt a bidé-projekttel! Hátráltatja elképzeléseik megvalósulását, hogy tervezőjük, túl sokáig üldögél... a terveken.


1971 Gerald Thomas vígjáték 36 3,0
Carry on Abroad (1972)

Carry on Abroad
Folytassa külföldön!

Furcsa társaság érkezik egy hosszú hétvége kellemes eltöltésére a Hells Bells szállodába. Van közöttük unalmas életet élő házaspár, hormontúltengéstől szenvedő férj, férfifogásra szakosodott fiatal lányok, agglegény és papok. A szálloda talán még a társaságnál is meglepőbb. Félkész állapotban van, gyakorlatilag semmi sem működik benne. Egyetlen szakácsnő van, a recepciós és az igazgató ugyanaz az ember. Ebben a szituációban számos kacagtató kalandban van részük: féltékenység, hódítás, szenvedély, verekedés, börtön, szerelmi bájital, egyszóval mindenfélében részük van. A végére pedig az idegenek barátokká válnak.


1972 Gerald Thomas vígjáték 63 3,3
Carry On Matron (1972)

Carry On Matron
Folytassa, főnővér!

Sid, Cyril és Ernie úgy döntenek, gyógyszert lopnak a kórházból. Briliáns tervük megvalósításához elsőként fel kell deríteniük a helyet. Cyril-t beöltöztetik nőnek, ráadásul nővérnek, hogy menjen be, és kémlelje ki a lehetőségeket. A ragyogó terv azonban dugába dőlni látszik, mikor az álruhás Cyril-t a kórház orvosai összetévesztik az új nővérrel. Cyril csak kapkodja a fejét tanácstalanul, és kétségbe esve pislog, mikor pillanatok alatt a szülőszék előtt találja magát, és azt várják tőle, hogy segédkezzék a hármas ikrek világrahozatalánál.


1972 Gerald Thomas vígjáték 83 3,3
Carry On Girls (1973)

Carry On Girls
Folytassák lányok

Sidney Fiddler elhatározza, hogy felvirágoztatja szíve hölgyének kis tengerparti hotelját. A forgalmat növelendő, szépségversenyt hirdet. Az álmos kis hotelt, ahol eddig csak elaggott ezredesek, ötórai teázó vénkisasszonyok laktak, most megszállják a csinosabbnál csinosabb és meglehetősen kevés ruházattal ellátott fiatal lányok. Mrs. Prodworthy, a "Nők Felszabadításáért Küzdő Nők" helyi egyesületének elnöknője viszont minden erővel meg akarja akadályozni ezt a kiváló tervet.


1973 Gerald Thomas szerelmi történet, vígjáték 34 2,9
Carry On Dick (1974)

Carry On Dick
Folytassa Dick

Dick Turpin, vagy más néven Nagyfütykös Turpin rémületben tartja a vidéket. Fancey kapitány és Jock Strapp őrmester elhatározzák, hogy véget vetnek gaztetteinek. Tervükhöz megnyerik Flasher tiszteletest. Sejtik, hogy a lelkek pásztora kettős életet folytat. Ekkor érkezik a városba Madame Desirée és az ő "Paradicsomi Madárká"-i.


1974 Gerald Thomas vígjáték 41 2,9
Carry On Behind (1975)

Carry On Behind
Folytassa az ásatást!

Roland Crump professzor a római kor elismert archeológusa. Mindent megadna egy légionárius kopott sisakjáért, a vándorbotjáról már nem is beszélve. Még egy kempingben is képes ásatásokat kezdeményezni, egyáltalán nem zavarja a turisták népes siserehada. Az orosz kolléganő, akit a kulturális fejlődés előmozdítása érdekében varrtak a nyakába, annál inkább.


1975 Gerald Thomas vígjáték 44 3,3
Carry On England (1976)

Carry On England
Folytassa Angliában!

Melly őrnagyot nevezik ki egy "kísérleti", női és férfi katonákból szervezett légvédelmi bázis vezetőjévé. Az 1940-es években járunk, a bázist folyamatos bombatámadások érik, ám az itt állomásozó csapat tagjai a légi hadműveletek helyett inkább a másik nem iránt mutatnak egyre növekvő érdeklődést. Melly őrnagy véget akar vetni a túlontúl "meglazult" fegyelemnek, ám a főként egymással kísérletező hadfiak és hadleányok nem hagyhatják annyiban a dolgot.


1976 Gerald Thomas vígjáték 36 2,9
Carry on Emmannuelle (1978)

Carry on Emmannuelle
Folytassa Emmanuelle

A gyönyörű és szex-éhes Emmannuelle nem tudja lángra lobbantani férje szex iránti vágyát. A frusztrált lány megcsalja férje ismerőseivel, köztük a miniszterelnökkel és az amerikai nagykövettel. Az egyik féltékeny szerelmes ad egy listát az összes hódításáról a sajtónak és kirobban a botrány. De vajon sikerül valaha a férjét elcsábítania?


1978 Gerald Thomas szerelmi történet, vígjáték 8 ?
That's Carry On (1979)

That's Carry On
Folyton folyvást folytassa!

A Folytassa filmekből sosem elég! Ma a Folytassa vígjátékok egyfajta best of-ját láthatjuk. Azaz, lássuk, hogyan mókázik Kenneth Williams és Barbara Windsor.


1979 Gerald Thomas vígjáték 9 ?
Carry on Columbus (1992)

Carry on Columbus
Folytassa Columbus!

A film egy epizódja a népszerű, angol humorral fűszerezett Folytassa... sorozatnak. Christopher Columbus-nak, a spanyol térképésznek új terve van: el akar jutni a Távol-Keletre, a nagy vízen át Indiába. Tervének alapja egy ősi, héber nyelvű térkép, amely Tengerész Mózes világkörüli útjáról készült. Sikerül meggyőznie a spanyol királyt, hogy anyagilag is támogassa az utazást. A török szultánnak azonban nem tetszik Columbus ötlete, hisz akkor ő búcsút mondhat az üzletnek. Ezért egy szép táncos lányt küld, hogy az valahogy állítsa meg őt. A lány viszont szerelmes lesz Columbus-ba, s a férfi pedig felfedezi Amerikát!


1992 Gerald Thomas vígjáték 72 3,0