Monte Cristo adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Monte Cristo
 


1911 ? dráma, némafilm, rövidfilm

Monte Cristo
Az If-vár foglya


1922 Emmett J. Flynn dráma, némafilm, szerelmi történet
The Count of Monte Cristo (1934)

The Count of Monte Cristo
Gróf Monte Cristo

Edmond Dantes fiatal hajóst ellenségei politikai összeesküvés gyanújába keverik. A szerencsétlent eljegyzési vacsorájáról cipelik el If várába. Dantes 8 éven át sínylődik a börtönben, majd fogolytársa, Faria abbé "segítségével" megszökik, és hihetetlen gazdagsághoz jut. Visszatérve Párizsba nekilát, hogy leszámoljon három gyűlölt ellenségével...


1934 Rowland V. Lee dráma, kalandfilm, thriller 4 ?
Le comte de Monte Cristo (1943)

Le comte de Monte Cristo
Gróf Monte Cristo

Az idősödő Dumas Gróf Monte Cristója a világirodalom legmonumentálisabb ponyvaregénye. Ebben a filmváltozatban az óriási terjedelmű, ezerszálú regény néhány óra alatt lenyűgöző hatásokkal, és vizuális erővel pereg le előttünk. Dantes eseménydús élete során cselfogások és ármányok lebírása révén diadalra viszi az általa képviselt igaz ügyet.


1943 Ferruccio Cerio - Robert Vernay dráma, kalandfilm 3 ?
Le comte de Monte-Cristo (1954)

Le comte de Monte-Cristo
Gróf Monte Cristo

A történet 1815-ben, Franciaországban kezdődik, amikor is Edmond Dantes az esküvőjére készül szerelmével, Mercédes-szel. A csodálatos eseményt azonban váratlan esemény hiúsítja meg: Dantes-t három csaló elvetemült módon börtönbe juttatja. Börtönévei alatt Dantes lassacskán rájön, hogy ki állt a cselszövés mögött, és egy vakmerő szökés után If várának börtönéből, Monte Cristo grófjaként visszatér, hogy bosszút álljon.


1954 Robert Vernay dráma, kalandfilm, szerelmi történet 30 3,8
Le comte de Monte Cristo (1961)

Le comte de Monte Cristo
Monte Cristo grófja

A történet 1815-ben, Franciaországban kezdődik, amikor is Edmond Dantes az esküvőjére készül szerelmével, Mercedes-szel. A csodálatos eseményt azonban váratlan esemény hiúsítja meg: Dantes-t három csaló elvetemült módon börtönbe juttatja. Börtönévei alatt Dantes lassacskán rájön, hogy ki állt a cselszövés mögött, és egy vakmerő szökés után If várának börtönéből, Monte Cristo grófjaként visszatér, hogy bosszút álljon.


1961 Claude Autant-Lara akciófilm, dráma, kalandfilm 4 ?
The Count of Monte Cristo (1975)

The Count of Monte Cristo
Monte Cristo grófja

A történet 1815-ben, Franciaországban kezdődik. Edmond Dantes épp esküvőjére készül szerelmével Mercedes-szel, amikor három csaló elvetemült módon börtönbe juttatja. Évekkel később egy vakmerő szökés után If várának börtönéből, Monte Cristo grófjaként tér vissza, hogy bosszút álljon.


1975 David Greene dráma, kalandfilm 95 3,5
Le Comte de Monte Cristo (1998)

Le Comte de Monte Cristo
Monte Cristo grófja

1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt koholt vádak alapján letartóztatták és If várába zárták, ahol közel húsz évig raboskodott ártatlanul. Mikor végre sikerül megszöknie, ott áll névtelenül, Isten és ember által elfeledve egy számára ismeretlen világban.


1998 Josée Dayan dráma, kalandfilm, minisorozat, ... 54 3,4
The Count of Monte Cristo (2002)

The Count of Monte Cristo
Monte Cristo grófja

Edmond Dantest (Jim Caviezel), a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes (Dagmara Dominczyk), akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand (Guy Pearce) annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant - elítélik, és If várának hírhedt börtönébe zárják. A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú gondolata élteti. Aztán egy napon felbukkan cellájában egyik rabtársa, Faria abbé (Richard Harris), s az idős tudós nemcsak atyai barátja, hanem tanítója is lesz a hosszú évek alatt. Miután csodával határos módon a fiatalembernek sikerül megszöknie a börtönből, immár nem Edmond Dantes lép a világ elé, hanem egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát. Ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását, melynek egyetlen célja: módszeresen tönkretenni azokat az embereket, akik tönkretették az életét.


2002 Kevin Reynolds akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 203 3,6