The Snowman

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Snowman (1982)

The Snowman
A hóember

A Hóember című rajzfilm premierje 1982-ben volt Angliában. A film akkora népszerűségnek örvend és olyan legendás hírnévre tett szert, hogy azóta minden karácsony este levetítik a szigetországban. A rajzfilm minden korosztály karácsonyi kedvencévé vált.
A rajzfilm egy magányos kisfiú kalandos történetét meséli el. Karácsony estéjén a kisfiú épít magának egy hóembert, aki az éj leple alatt bámulatos módon életre kel. A kisfiú és a hóember elválaszthatatlan barátok lesznek. Miután a hóember kipihente magát a fagyasztó jótékony hidegében, a két jó barát elindul az Északi-sarkra, hogy találkozzanak a Télapóval.

A filmet jelölték Oscar-díjra, és öt kategóriában elnyerte a British Television's Academy Award díjait.


1982 Dianne Jackson animáció, fantasy, rövidfilm 40 4,1
The Snowman and the Snowdog (2012)

The Snowman and the Snowdog
A hóember és a hókutya

A kisfiú édesanyjával és idős kutyusával egy szép, új házba költözik. A gyerekszoba padlója alatt egy régen itt lakott kisfiú rejtett kincseit találja meg, egy ólomkatonát és egy hóember orrát, szemét, száját, a gombjait és a kalapját. A karácsonyi nagy hóesésben a kisfiú megépíti a régi hóember mását, aki különleges utazásra viszi őt... Különösen szép rajzfilm szeretetről, barátságról.


2012 Hilary Audus animáció, dráma, fantasy, ... 4 ?