Amicus horror antológiák

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Dr. Terror's House of Horrors (1965)

Dr. Terror's House of Horrors
Dr. Terror rémséges háza

Egy angol vonaton Dr. Schreck, a titokzatos jós tarot kártyából olvassa ki öt útitársának jövőjét...


1965 Freddie Francis horror 14 3,6
Torture Garden (1967)

Torture Garden
Gyötrelmek kertje


1967 Freddie Francis horror 7 ?
The House That Dripped Blood (1971)

The House That Dripped Blood
A vértől csöpögő ház

Egy kísértetház, négy történet. A rendőrség akták szerint a ház valamennyi tulajdonosa szörnyű halállal végezte. Az első részben a rejtélyíró rögeszméje lehetőséget ad a feleségének arra, hogy megtegye, amire régóta vágyott. A második hőse egy féltékeny férj figyelmének középpontjába kerül. A harmadikban egy férfi a bájos kislány áldozatává válik, aki vudu babákkal játszik. Végül a befejező részben a horrorfilmek sztárja ragaszkodik a hitelességhez, hogy egy igazi vámpír köpenyét adják rá.


1971 Peter Duffell horror 17 3,6
Asylum (1972)

Asylum
House of Crazies

Egy fiatal pszichiáter egy elmegyógyintézetbe érkezik állásinterjúra. Az intézet új igazgatója próbatétel elé állítja: keresse fel a gyógyíthatatlan, veszélyes betegeket, és állapítsa meg, hogy melyikük az előző igazgató, aki néhány nappal ezelőtt maga is megháborodott.


1972 Roy Ward Baker horror 11 3,7
Tales from the Crypt (1972)

Tales from the Crypt
Mesék a kriptából

Öt turista leszakad a csoportjuktól régi katakombák útvesztőjében. Egy lezárt teremben kötnek ki, ahol egy rejtélyes férfi mindannyiuknak elmesél egy róluk szóló, horrorisztikus történetet - ami mindegyikük esetében a halálukkal végződik.


1972 Freddie Francis horror 22 3,7
The Vault of Horror (1973)

The Vault of Horror
Mesék a kriptákból II.

Antológia az '50-es évek klasszikus horrorképregényei alapján.
Öt idegen férfi beszáll egy londoni irodaház liftjébe, ami egy kis, elegáns klubhelyiségnek berendezett pincébe viszi őket, annak ellenére, hogy egyikük sem akart odamenni. Mikor kiszállnak a liftből, annak ajtaja becsukódik mögöttük, és nincs mellette hívógomb. Kénytelenek maradni, amíg valaki értük nem jön. Hogy addig is elüssék az időt, mesélni kezdenek egymásnak horrorisztikus rémálmaikról.


1973 Roy Ward Baker horror 11 3,5
From Beyond the Grave (1974)

From Beyond the Grave
A síron túlról


1974 Kevin Connor fantasy, horror 8 ?
The Monster Club (1980)

The Monster Club
Szörnyeteg klub

A film főhőse rémtörténetek írásából él, új barátja pedig vámpír. Nem mindennapi megismerkedésüket a Szörnyeteg Klubban ünneplik meg. A vámpír emeséli a családfáját, és a többi létező keverék szörny tulajdonságait. 3 bizar történeetből áll össze a film.


1980 Roy Ward Baker horror, vígjáték 5 ?