Így neveld a sárkányodat

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
How to Train Your Dragon (2010)

How to Train Your Dragon
Így neveld a sárkányodat

Hablaty, a tizenéves viking fiú a Hibbant-szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.


2010 Chris Sanders - Dean DeBlois animáció, fantasy, kalandfilm, ... 946 4,1
Book of Dragons (2011)

Book of Dragons
Így neveld a sárkányodat könyvből

A Nagy Csarnokban Hablaty és sárkánytréner társai újoncként üdvözölnek téged. Indításként a tini vikingek és Bélhangos bemutatják neked elsődleges segédkönyvüket: A sárkányok kézikönyvét. Együtt elvisznek egy körutazásra a sárkányfajták bámulatos változatosságáról, a fiatal hősök közben pedig, hozzáteszik az újabb felfedezéseiket arról, hogy kell bánni velük.


2011 Steve Hickner animáció, rövidfilm 18 3,2
Dragons: Gift of the Night Fury (2011)

Dragons: Gift of the Night Fury
Így neveld a sárkányodat: Tüzes kis ajándékok

Miközben a falu az éves téli ünnepségre készül, a sárkányok váratlanul elrepülnek, de senki sem tudja, hogy vajon hová, ezért a keresésükre indulnak.


2011 Tom Owens animáció, kalandfilm, rövidfilm 22 3,9
Dragons: Dawn of the Dragon Racers (2014)

Dragons: Dawn of the Dragon Racers
 

A Sárkány Akadémia tagjai, miközben a következő sárkány futamra készülnek, felelevenítik, hogy hogyan is találták ki korábban a futam szabályait.


2014 Elaine Bogan - John Sanford animáció, kalandfilm, rövidfilm 2 ?
How to Train Your Dragon 2 (2014)

How to Train Your Dragon 2
Így neveld a sárkányodat 2.

Hablaty és Fogatlan egyik kalandozásuk során csapdászokkal akadnak össze, akik a rejtélyes és rettegett Drákó seregébe gyűjtenek sárkányokat. E ködbe burkolózó figura felbukkanása Hablaty otthonának békéjét veszélyezteti...


2014 Dean DeBlois akciófilm, animáció, dráma, ... 468 3,8
How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)

How to Train Your Dragon: The Hidden World
Így neveld a sárkányodat 3.

Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...


2019 Dean DeBlois akciófilm, animáció, fantasy, ... 170 3,6