Lassie

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Lassie Come Home (1943)

Lassie Come Home
Lassie hazatér

Egy szegény sorban élő yorkshire-i család anyagi okokból arra kényszerül, hogy jó áron eladják dédelgetett kutyájukat. De Lassie-t sem a távolság, sem a láncok nem akadályozzák meg abban, hogy újból és újból visszaszökjön igazi gazdáihoz, azokhoz, akiket szeret és akik őt is szeretik. Hiába minden, az új tulajdonos elviszi a kutyát skóciai birtokára, ahol kemény kiképzés várja. Lassie azonban nem ismer lehetetlent: innen is megszökik, s nekiindul a gyötrelmes, ijesztő kalandokkal terhes, több száz kilométeres útnak - hazafelé...


1943 Fred M. Wilcox dráma, kalandfilm 47 3,6

Son of Lassie
Lassie fia

Lassie a főszereplője ennek a kutya-bátroságról szóló történetnek, melyben gazdája, Peter Lawford bombázó mellett száll szembe az ellenséggel, amikor repülőjüket lelövik egy náci terület fölött. Kérjük, készítsék elő a zsebkendőket.


1945 S. Sylvan Simon dráma 1 ?
Courage of Lassie (1946)

Courage of Lassie
Lassie bátorsága

Elizabeth Taylor játssza a kutya-szágának ezen harmadik részében a hűséges fiatal gazdit, akinek Lassie-t rehabilitálnia kell, amikor az gonoszan tér vissza, miután a japánok kezében sok kegyetlenségnek lett kitéve.


1946 Fred M. Wilcox dráma, kalandfilm 1 ?

Hills of Home
Master of Lassie


1948 Fred M. Wilcox dráma, kalandfilm 1 ?

Challenge to Lassie
Lassie kihívása


1949 Richard Thorpe dráma 5 ?

The Sun Comes Up
 


1949 Richard Thorpe dráma

The Painted Hills
 


1951 Harold F. Kress western

Lassie's Great Adventure
Lassie nagy kalandja

Lassie és gazdája Timmy hatalmas bajba keverednek, amikor egy elszabadult hőlégballonban a szél a kanadai vadon felé repíti őket. Hála Timmy ügyességének szerencsésen földet érnek, de a végeláthatatlan erdő foglyul ejti őket...


1963 William Beaudine dráma 5 ?
The Magic of Lassie (1978)

The Magic of Lassie
Varázslatos Lassie

Clovis nagyapa szüretre készül, azonban két idegen üzletember megzavarja az év legfontosabb és legszentebb ünnepében. Colorado Springsből érkeztek, s éppen a Mitchell birtokot szemelték ki megvételre. De nem minden eladó! A nagyapa segítői unokái és Lassie. A nagyapa szeretné, ha kisunokái megértenék, hogy mit is jelent a föld egy család számára. Elmeséli, hogy annak idején még az ükapja vette az első szőlőtőkéket Európában, s a hegyoldalban ültette el mindegyiket, a saját két kezével. Meg kell őrizni az ősök hagyatékát, munkájának eredményét a jövő számára...


1978 Don Chaffey dráma 8 ?
Lassie (1994)

Lassie
 

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah Völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történetének főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét.


1994 Daniel Petrie kalandfilm 59 2,6
Lassie (2005)

Lassie
 

Mivel nehéz idők járnak a Carraclough családra, kénytelenek eladni skót juhászkutyájukat, Lassie-t Rudling hercegének. Lassie-t gazdáitól örszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló kastélyba szállítják, ahonnan csodával határos módon sikerül megszöknie. Így kezdődik a Nagy-Britannia csodaszép tájait átszelő hihetetlen utazás, melynek során a kutyának rengeteg veszéllyel kell szembenéznie, hogy átkelve az országon, hazaérjen karácsonyra.


2005 Charles Sturridge dráma, kalandfilm, vígjáték 36 3,3
Lassie - Eine abenteuerliche Reise (2020)

Lassie - Eine abenteuerliche Reise
Lassie hazatér

A nehéz anyagi körülményekkel küszködő Mauer család arra kényszerül, hogy ideiglenesen megváljanak hőn szeretett kutyájuktól, Lassie-től. De a világ talán legismertebb ebét sem a távolság, sem a láncok nem akadályozhatják meg abban, hogy megpróbáljon visszatérni imádott gazdáihoz. Izgalmas kalandokkal teli utazás vár rá, mely során egyetlen egy cél lebeg Lassie szeme előtt: a hazatérés.


2020 Hanno Olderdissen dráma, kalandfilm 4 ?