Lassie

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Lassie Come Home (1943)

Lassie Come Home
Lassie hazatér

Egy szegény sorban élő yorkshire-i család anyagi okokból arra kényszerül, hogy jó áron eladják dédelgetett kutyájukat. De Lassie-t sem a távolság, sem a láncok nem akadályozzák meg abban, hogy újból és újból visszaszökjön igazi gazdáihoz, azokhoz, akiket szeret és akik őt is szeretik. Hiába minden, az új tulajdonos elviszi a kutyát skóciai birtokára, ahol kemény kiképzés várja. Lassie azonban nem ismer lehetetlent: innen is megszökik, s nekiindul a gyötrelmes, ijesztő kalandokkal terhes, több száz kilométeres útnak - hazafelé...


1943 Fred M. Wilcox dráma, kalandfilm 47 3,6

Son of Lassie
Lassie fia

Lassie a főszereplője ennek a kutya-bátroságról szóló történetnek, melyben gazdája, Peter Lawford bombázó mellett száll szembe az ellenséggel, amikor repülőjüket lelövik egy náci terület fölött. Kérjük, készítsék elő a zsebkendőket.


1945 S. Sylvan Simon dráma 2 ?
Courage of Lassie (1946)

Courage of Lassie
Lassie bátorsága

Elizabeth Taylor játssza a kutya-szágának ezen harmadik részében a hűséges fiatal gazdit, akinek Lassie-t rehabilitálnia kell, amikor az gonoszan tér vissza, miután a japánok kezében sok kegyetlenségnek lett kitéve.


1946 Fred M. Wilcox dráma, kalandfilm 2 ?

Hills of Home
Master of Lassie


1948 Fred M. Wilcox dráma, kalandfilm 2 ?

Challenge to Lassie
Lassie kihívása


1949 Richard Thorpe dráma 6 ?

The Sun Comes Up
 


1949 Richard Thorpe dráma

The Painted Hills
 


1951 Harold F. Kress western 1 ?

Lassie's Great Adventure
Lassie nagy kalandja

Lassie és gazdája Timmy hatalmas bajba keverednek, amikor egy elszabadult hőlégballonban a szél a kanadai vadon felé repíti őket. Hála Timmy ügyességének szerencsésen földet érnek, de a végeláthatatlan erdő foglyul ejti őket...


1963 William Beaudine dráma 5 ?
The Magic of Lassie (1978)

The Magic of Lassie
Varázslatos Lassie

Clovis nagyapa szüretre készül, azonban két idegen üzletember megzavarja az év legfontosabb és legszentebb ünnepében. Colorado Springsből érkeztek, s éppen a Mitchell birtokot szemelték ki megvételre. De nem minden eladó! A nagyapa segítői unokái és Lassie. A nagyapa szeretné, ha kisunokái megértenék, hogy mit is jelent a föld egy család számára. Elmeséli, hogy annak idején még az ükapja vette az első szőlőtőkéket Európában, s a hegyoldalban ültette el mindegyiket, a saját két kezével. Meg kell őrizni az ősök hagyatékát, munkájának eredményét a jövő számára...


1978 Don Chaffey dráma 7 ?
Lassie (1994)

Lassie
 

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah Völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történetének főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét.


1994 Daniel Petrie kalandfilm 54 2,5
Lassie (2005)

Lassie
 

Mivel nehéz idők járnak a Carraclough családra, kénytelenek eladni skót juhászkutyájukat, Lassie-t Rudling hercegének. Lassie-t gazdáitól örszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló kastélyba szállítják, ahonnan csodával határos módon sikerül megszöknie. Így kezdődik a Nagy-Britannia csodaszép tájait átszelő hihetetlen utazás, melynek során a kutyának rengeteg veszéllyel kell szembenéznie, hogy átkelve az országon, hazaérjen karácsonyra.


2005 Charles Sturridge dráma, kalandfilm, vígjáték 32 3,3
Lassie - Eine abenteuerliche Reise (2020)

Lassie - Eine abenteuerliche Reise
Lassie hazatér

A nehéz anyagi körülményekkel küszködő Mauer család arra kényszerül, hogy ideiglenesen megváljanak hőn szeretett kutyájuktól, Lassie-től. De a világ talán legismertebb ebét sem a távolság, sem a láncok nem akadályozhatják meg abban, hogy megpróbáljon visszatérni imádott gazdáihoz. Izgalmas kalandokkal teli utazás vár rá, mely során egyetlen egy cél lebeg Lassie szeme előtt: a hazatérés.


2020 Hanno Olderdissen dráma, kalandfilm