Hattyúhercegnő

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Swan Princess (1994)

The Swan Princess
Hattyúhercegnő

A történet főszereplője Odette, aki egy gyönyörű hercegnő volt, amíg a gonosz Rothbart el nem átkozta, és így hattyúvá változott, és kizárólag teliholdkor változik emberré. Rothbart azt akarja ezzel elérni, hogy a lány hozzámenjen feleségül, ám a lány mindig nemet mond, ám addig az átok is rajta marad. Segíteni próbál neki Speed, a teknős, Puffin, a madár és Jean-Bob, a magát hercegnek képzelő béka, ám az átok csak akkor törik meg, ha Odette egy olyan embert csókol meg, akivel szívből szeretik egymást. Ez az ember pedig nem más mint Derek herceg, ám Rothbart próbálja elérni, hogy soha ne törjön meg az átok.


1994 Richard Rich animáció 14 3,4

The Swan Princess: Escape from Castle Mountain
Hattyúhercegnő 2.

A hercegi pár, Odette és Derek első házassági évfordulója nem éppen a terveik szerint alakul. A gonosz Clavius ugyanis elrabolja Uberta királynét, és amikor Derek a kiszabadítására indul, rengeteg veszéllyel kell szembenéznie. Barátai azonban nem hagyják magára, segítenek neki, amiben tudnak, s még a tiltott mágia gömbjét is bevetik.


1997 Richard Rich animáció, fantasy, szerelmi történet 5 ?

The Swan Princess: The Mystery of the Enchanted Treasure
A hattyúhercegnő 3. - A kastély titka

A szépséges Odette hercegnő és szerelme, Derek herceg boldogan élnek, ám a gonosz boszorkány újabb tervet eszel ki arra, miképpen tehetné tönkre a szerelmesek életét és szerezhetné meg a birodalmat. Szövetkezik a gaz varázslóval, Rothbarttal, aki még mindig Odette kezére pályázik. Amikor hírül megy, hogy a herceg őrzi a tiltott művészetek kéziratát, a két elvetemült cselszövő egymást megelőzve próbálja megszerezni. Hamarosan kiderül, hogy a kézirat a herceg nélkül használhatatlan, ezért az álnok boszorkány elrabolja Odettet.


1998 Richard Rich animáció, fantasy 5 ?

The Swan Princess: Royally Undercover
Hattyúhercegnő: Királyi kémküldetés

Titokzatos látogatók érkeznek a királyságba. Alise hercegnő és Lucas, valamit hűséges barátaik kémkedni indulnak. Céljuk kideríteni, hogy kicsodák ezek a gyanús idegenek, és mik a szándékaik. Minden elszántságukra és agyafúrtságukra szükségük lesz, ha szeretnék megmenteni a királyságot.


2017 Richard Rich animáció, kalandfilm, musical, ...