American Ninja

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
American Ninja (1985)

American Ninja
Amerikai nindzsa

Joe Armstrong közlegény egy robbanás miatt elvesztette az emlékei egy jelentős részét. Amikor keresztezi a rámenős üzletember, Ortega és a neki dolgozó Fekete Csillag útját, nem csak az emlékei térnek vissza, de az is kiderül, hogy nem Fekete Csillag az egyetlen nindzsa Japánon kívül.


1985 Sam Firstenberg akciófilm, kalandfilm 328 2,7
American Ninja 2: The Confrontation (1987)

American Ninja 2: The Confrontation
Amerikai nindzsa II.

Joe Armstrongot, aki a távol-keleti harcművészetek mester, és társát, a rettenthetetlen, semmitől vissza nem riadó Curtis Jacksont veszélyes küldetésbe küldik, ahol az amerikai tengerészgyalogság elit küldeménye állomásozik. Érdekes dolgok történtek itt a közelmúltban, rejtélyes körülmények között eltűnt négy katona, mely összefüggésben van Armstrong-ék küldetésével. A két harcos hamarosan rájön, hogy ördögi összeesküvés nyomaira bukkantak, mely során az embereket egyfajta genetikai beavatkozással gyilkoló harcosokká alakítják.


1987 Sam Firstenberg akciófilm 191 2,3
American Ninja 3: Blood Hunt (1989)

American Ninja 3: Blood Hunt
Amerikai nindzsa 3: A véres vadászat

Jackson ismét visszatér, mégpedig egy új partnerrel, a karate bajnok Sean-nal. Egy csodálatos szigeten készülnek életük legnagyobb harcjátékára, s nem is sejtik milyen borzalmakat tartogat számukra a közeljövő. A Kobraként ismert tudós iszonyatos biológiai fegyveren dolgozik, amit most szeretne kipróbálni egy kísérleti alanyon. Jackson-éknak szembe kell nézniük a Kobra néven ismert gyilkos terroristával, aki Sean-t megfertőzte egy vírussal. Egyetlen lehetőségük van, harcolniuk kell Kobrával és nindzsa-csapatával.


1989 Cedric Sundstrom akciófilm 139 1,6
American Ninja 4: The Annihilation (1991)

American Ninja 4: The Annihilation
Amerikai nindzsa 4: Az új küldetés

Amikor Brad Norrist és három társát elfogják a fekete nindzsák az afrikai őserdőben, Washingtonból két titkos ügynök érkezik a segítségükre: Sean Davidson, Carl Brackston. A kétfős egység alig ereszkedik le ejtőernyőjén, máris rossz híreket kap: a Delta Force legénységét Ali Maksood sejk tartja fogságban egy régi ezüstbányában. A fekete nindzsák azonnal a titkos ügynökök nyomába erednek, ám szerencsére az amerikai békehadtest egyik gyönyörű ápolónője védőszárnyai alá veszi őket és elbújtatja hőseinket egy halottasházban. A végső segítség azonban egy egykori CIA-ügynök, Joe Armstrong képében jelenik meg. Joe szemrebbenés nélkül száll szembe a nindzsákkal, míg fel nem bukkan legnagyobb ellenfele, a legyőzhetetlennek tartott szupernindzsa...


1991 Cedric Sundstrom akciófilm, dráma 130 1,5
American Ninja 5 (1993)

American Ninja 5
Amerikai nindzsa 5

Simon Glock vegyipari mágnás összeáll egy mindenre kész venezuelai diktátorral, hogy egy új típusú halálos szerrel a világot sakkban tartva minél nagyobb hatalmat szerezzenek maguknak. Játszmájukhoz azonban egyetlen elem nélkülözhetetlen: biztosítaniuk kell a zseniális vegyész, Dr. Strobel közreműködését. Nem riadnak vissza erőszak alkalmazásától sem, így elrabolják a professzor lányát. Szerencsére Lisa barátja egy fekete öves karatebajnok, aki nem hagyja annyiban a dolgot és egészen a dél-amerikai dzsungelekig követi a lányt.


1993 Bobby Gene Leonard akciófilm 117 1,4