American Ninja

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
American Ninja (1985)

American Ninja
Amerikai nindzsa

Joe Armstrongot a Távol- Keleti harcművészetek mesterét és semmitől sem visszariadó társát, Curtis Jacksont veszélyes küldetése a csodás trópusi paradicsomba vezérli. Itt állomásozik az amerikai tengerészgyalogság elit küldeménye, melynek a közelmúltban négy tagja tűnt el rejtélyes körülmények között. Armstrong és Jackson hamarosan rájön, hogy ördögi összeesküvés nyomaira bukkantak: emberek sokaságát ejtik rabul, hogy genetikai beavatkozással "gyilkoló nindzsákká" alakítsák át őket. A tét számukra már nemcsak az ügy kivizsgálása, hanem egyben saját életük megmentése is...


1985 Sam Firstenberg akciófilm, kalandfilm 321 2,7
American Ninja 2: The Confrontation (1987)

American Ninja 2: The Confrontation
Amerikai nindzsa II.

Joe Armstrongot, aki a távol-keleti harcművészetek mester, és társát, a rettenthetetlen, semmitől vissza nem riadó Curtis Jacksont veszélyes küldetésbe küldik, ahol az amerikai tengerészgyalogság elit küldeménye állomásozik. Érdekes dolgok történtek itt a közelmúltban, rejtélyes körülmények között eltűnt négy katona, mely összefüggésben van Armstrong-ék küldetésével. A két harcos hamarosan rájön, hogy ördögi összeesküvés nyomaira bukkantak, mely során az embereket egyfajta genetikai beavatkozással gyilkoló harcosokká alakítják.


1987 Sam Firstenberg akciófilm 189 2,3
American Ninja 3: Blood Hunt (1989)

American Ninja 3: Blood Hunt
Amerikai nindzsa 3: A véres vadászat

Jackson ismét visszatér, mégpedig egy új partnerrel, a karate bajnok Sean-nal. Egy csodálatos szigeten készülnek életük legnagyobb harcjátékára, s nem is sejtik milyen borzalmakat tartogat számukra a közeljövő. A Kobraként ismert tudós iszonyatos biológiai fegyveren dolgozik, amit most szeretne kipróbálni egy kísérleti alanyon. Jackson-éknak szembe kell nézniük a Kobra néven ismert gyilkos terroristával, aki Sean-t megfertőzte egy vírussal. Egyetlen lehetőségük van, harcolniuk kell Kobrával és nindzsa-csapatával.


1989 Cedric Sundstrom akciófilm 138 1,6
American Ninja 4: The Annihilation (1991)

American Ninja 4: The Annihilation
Amerikai nindzsa 4: Az új küldetés

Amikor Brad Norrist és három társát elfogják a fekete nindzsák az afrikai őserdőben, Washingtonból két titkos ügynök érkezik a segítségükre: Sean Davidson, Carl Brackston. A kétfős egység alig ereszkedik le ejtőernyőjén, máris rossz híreket kap: a Delta Force legénységét Ali Maksood sejk tartja fogságban egy régi ezüstbányában. A fekete nindzsák azonnal a titkos ügynökök nyomába erednek, ám szerencsére az amerikai békehadtest egyik gyönyörű ápolónője védőszárnyai alá veszi őket és elbújtatja hőseinket egy halottasházban. A végső segítség azonban egy egykori CIA-ügynök, Joe Armstrong képében jelenik meg. Joe szemrebbenés nélkül száll szembe a nindzsákkal, míg fel nem bukkan legnagyobb ellenfele, a legyőzhetetlennek tartott szupernindzsa...


1991 Cedric Sundstrom akciófilm, dráma 128 1,5
American Ninja 5 (1993)

American Ninja 5
Amerikai nindzsa 5

Simon Glock vegyipari mágnás összeáll egy mindenre kész venezuelai diktátorral, hogy egy új típusú halálos szerrel a világot sakkban tartva minél nagyobb hatalmat szerezzenek maguknak. Játszmájukhoz azonban egyetlen elem nélkülözhetetlen: biztosítaniuk kell a zseniális vegyész, Dr. Strobel közreműködését. Nem riadnak vissza erőszak alkalmazásától sem, így elrabolják a professzor lányát. Szerencsére Lisa barátja egy fekete öves karatebajnok, aki nem hagyja annyiban a dolgot és egészen a dél-amerikai dzsungelekig követi a lányt.


1993 Bobby Gene Leonard akciófilm 116 1,4