A három testőr adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Three Musketeers (1921)

The Three Musketeers
 


1921 Fred Niblo akciófilm, kalandfilm 2 ?
The Iron Mask (1929)

The Iron Mask
A vasálarcos

A cselekmény XIII. Lajos ikrei körül bonyolódik. Richelieu bíboros a második fiút - mint veszélyes, potenciális trónkövetelőt - Spanyolországba küldi, és titokban nevelteti. Ezzel szemben Rochefort a saját céljaira akarja felhasználni a titokban nevelkedő "herceget". Évekkel később, amikor Richelieu már halott, s a herceget XIV. Lajossá koronázták, Rochefort akcióba lép...


1929 Allan Dwan kalandfilm 3 ?
The Three Musketeers (1939)

The Three Musketeers
A három testőr

Sajátos felfogású, parodisztikus feldolgozás, melyben visszájára fordul az eredeti történet. A három bátor testőr helyett - egy ruhacseréból kifolyólag - három gyáva fickó keveredik bonyodalmakba...


1939 Allan Dwan akciófilm, kalandfilm, vígjáték 6 ?
The Three Musketeers (1948)

The Three Musketeers
A három testőr

D'Artagnan, a fiatal vidéki nemes izgalmas kalandjai, aki azért jön Párizsba, hogy belépjen a muskétások közé. Résztvesz csetepatékban, találkozik szerelemmel, gyűlölettel, és amikor lobbanékonysága politikai cselszövésekbe sodorja, a királlyal és királynővel…és természetesen találkozik a férfias és minden próbát kiálló barátsággal a három muskétás: Athos, Porthos és Aramis iránt.


1948 George Sidney akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 13 4,0
Les trois mousquetaires (1953)

Les trois mousquetaires
A három testőr

Az Úr 1632. esztendejében egy szép nyári estén egy lovacska poroszkál az úton. Gazdáját D'Artagnannak hívják. Párizsba igyekszik, hogy meghódítsa a várost, és rangot szerezzen magának. A gascogne-i ifjú azonban csakhamar szóváltásba keveredik egy lovaggal, aki gúnyolódik a lován. A férfit Párizsban látja viszont, s oly fékevesztett sietséggel ered a nyomába, hogy egyenként magára haragítja a király három testőrét, akik párbajozni hívják. Az első próbatétel tehát hősünk számára, hogy meg kell vívnia Athosszal, Porthosszal és Aramisszal egyszerre...
Dumas romantikus regényének csodálatos filmváltozata, mely az izgalom, a szépség, a kaland, és a lázadás megörökítésével napjainkra sem veszített frissességéből.


1953 André Hunebelle kalandfilm 14 4,0
Les trois mousquetaires: La vengeance de Milady (1961)

Les trois mousquetaires: La vengeance de Milady
A három testőr: A Milady bosszúja

D'Artagnan, a vagyontalan, ám bátor nemes megmentette a francia királyné becsületét, s visszaszerezte Angliából a királyné gyémántos nyakláncát, Richelieu bíboros és szép kémnője, a Milady minden gáncsoskodása ellenére. A nyakék a király ajándéka volt, a királyné pedig meggondolatlanul Buckingham hercegének adta szerelme zálogául. Kalandjai során d'Artagnan megismerkedett, s szoros barátságot kötött a király három testőrével, kiknek neve mind a mai napig ismerősen cseng: Athos, Porthos, Aramis. Jelszavuk: "Egy mindenkiért, mindenki egyért!"


1961 Bernard Borderie kalandfilm, szerelmi történet 15 3,7
Trois mousquetaires: Les ferrets de la reine (1961)

Trois mousquetaires: Les ferrets de la reine
A három testőr: A királyné nyakéke

D'Artagnan, a gascogne-i ifjú édesapja kardjával, fakó lován, atyai jó tanácsokkal felszerelkezve indul Párizsba, hogy a király szolgálatába álljon. Útközben szóváltásba keveredik egy félszemű férfival, aki gúnyolódik a lován. A férfit Párizsban látja viszont, s oly váratlan sietséggel ered a nyomába, hogy egyenként magára haragítja a három testőrt, akik egymástól függetlenül párbajozni hívják. A párbaj helyszínén megjelennek a bíboros gárdistái, s D'Artagnan a testőrök oldalára áll. A csetepaté után szolgát fogad és szobát bérel. Szállásadója felesége, a szépséges Constance elbűvöli. A hölgy a királyné bizalmasa, s titkos találkát szervez...


1961 Bernard Borderie kalandfilm, szerelmi történet 12 3,8
The Three Musketeers (1973)

The Three Musketeers
A három testőr, avagy a királyné gyémántjai

D'Artagnan, a vakmerő goscogne-i ifjonc Párizsba tart, hogy hő vágyát valóra váltva a királyi testőrök, a muskétások közé kerüljön. Hamarosan pártfogókra is szert tesz: Athos, Porthos és Aramis, a testőrök csapatának három fenegyereke - egy-egy gyors párbajkihívás után - a védőszárnyai alá fogadja. Ám hasonló serénységgel szerzett ellenségei sem nyugszanak: a nagy hatalmú Richelieu bíboros gárdistái, az elvetemült Rochefort gróf és titokzatos Lady Winter egyaránt a bőrére pályázik. Ráadásul barátaink előtt áll egy szinte teljesíthetetlen feladat: négyesben útra kelnek a ködös Angliába, hogy visszaszerezzék Buckingham hercegtől a királyné nyakláncát, és megvédjék Franciaország becsületét.


1973 Richard Lester akciófilm, kalandfilm, vígjáték 135 3,7
The Four Musketeers, The Revenge of Milady (1974)

The Four Musketeers, The Revenge of Milady
A négy testőr, avagy a Milady bosszúja

D'Artagnan, a királyi testőrség, vagyis a muskétások csapatának legújabb tagja nem pihenhet frissen szerzett babérjain. A kötelesség hadba szólítja három barátja, Athos, Porthos és Aramis oldalán: előbb La Rochelle ostrománál segédkeznek, ám az igazi megpróbáltatások csak eztán várnak rájuk. Richelieu bíboros rosszul viseli a vereséget, a bosszúszomjas Milady pedig régi szeretője, Rochefort segítségével az életükre tör. A végső összecsapásnál már csak a kardok beszélnek, s fény derül Athos szigorúan őrzött titkára is.


1974 Richard Lester kalandfilm 101 3,7
The Return of the Musketeers (1989)

The Return of the Musketeers
A testőrök visszatérnek

D'Artagnan és a három testőr kalandjai óta immár húsz év telt el. 1649-ben járunk, Mazarin ül a bíborosi székben, és egész Franciaország fél szemmel Cromwell cselekedeteire sandít. Az angol király trónfosztása után a bíboros aggódik, hogy a forrongás a kontinensre is átterjed, ezért titkos feladattal bízza meg a már deresedő halántékú egykori testőröket. Bár a volt jó barátok között korántsem teljes az összhang, végül együtt érkeznek Londonba, az oroszlán barlangjába. Feladatuk teljesítése közben a kezükbe veszik az ifjú Raoul, Bragelonne vikomtja sorsát, akit mindnyájan fiukként szeretnek, és "ki kell iktatniuk" a néhai Milady de Winter bosszúért lihegő sarját.


1989 Richard Lester kalandfilm, szerelmi történet, vígjáték 44 3,1
The Three Musketeers (1993)

The Three Musketeers
A három testőr

XIII. Lajos uralkodása idején d'Artagnan vidékről Párizsba érkezik, azt remélve, hogy bekerülhet a királyi testőrgárdába. Rendkívüli hajlama, hogy verekedésekbe bonyolódjon, nemcsak számos kalandot hoz neki, hanem a három muskétás, Athos, Porthos és Aramis barátságát is. A négy elszánt férfire vár a feladat, hogy meghiúsítsák az áruló összeesküvést, amelyet Richelieu, cinkostársa, Rochefort és a Milady szőtt a királynő, Ausztriai Anna ellen. Az összeesküvés kudarcba fullad, így a királyi bálon a királynő mégis viselheti azt a gyémántokkal ékesített nyakéket, amelyet meggondolatlanul Buckinghamnek adott szerelmi zálogul. Bár az első ütközetet elvesztette, a Milady nem adja fel. A legszörnyűbb bűntettektől sem riad vissza, hogy bosszút állhasson. Megöleti Buckinghamet, elteszi láb alól Constance Bonucioux-t, de végülis Athosnak sikerül őt megállítani. A királynőnek tett szolgálatáért d'Artagnan is megkapja jutalmát: felveheti a testőrök egyenruháját.


1993 Stephen Herek akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet, ... 373 3,3
La fille de d'Artagnan (1994)

La fille de d'Artagnan
D'Artagnan lánya

A legendás királyi testőrnek, D'Artagnannak volt egy lánya, amiről talán még a "nagy mester", Dumas sem tudott, holott oly nagy szenvedéllyel és alapossággal merült el hőse kalandjainak minden apró részletében. Pedig Éloise megérdemli a figyelmet. Szép volt, romantikus és merész, mint apja egykoron. Zárdában nőtt fel, mígnem eljöttek az ifjúi évek, a lázadás, a vágyak kiteljesítésének mohó időszaka. A zárdafőnöknő meggyilkolásának megrázó élménye után a lány tudomás szerez egy titkos merényletről, melyet Crassac herceg és a "Vörös Hölgy" tervez a király ellen. Elindul hát Párizsba, hogy megkeresse apját, és rábeszélje, hogy barátai - Athos, Porthos, Aramis - társaságában álljon újra XIV. Lajos szolgálatába. A hős azonban nem nagy kedvet tanúsít az izgalmakkal járó "lovag-szerep" iránt, így Éloise maga vág neki a veszélyes kalandnak.


1994 Bertrand Tavernier kalandfilm 40 2,6

Young Blades
D'Artagnan és a három testőr

Készülj fel egy izgalmakkal és kalandokkal teli történetre, melyből megtudhatod, hogy hogyan lett legendává a három ifjú kardforgató, Atos, Portos, Aramis és D'Artagnan barátsága! 1615-öt írunk, amikor az akkor még csupán tizenhét esztendős D'Artagnan-t banditák fosztják meg a családjától, s velük együtt minden vagyonától. Egyedül csak az édesapja kardját sikerül magához vennie, majd lóháton elmenekülnie. A fiú bár magányosan és szomorúan, de tervekkel telve próbál új életet kezdeni, amikor egy véletlen folytán találkozik három fiatallal, akik éppen a muskétásakadémiára tartanak. D'Artagnan lelkesen csatlakozik hozzájuk, s ebből a találkozásból örökre szóló barátság szövődik.


2001 Mario Andreacchio vígjáték 2 ?
La Femme Musketeer (2004)

La Femme Musketeer
Muskétás kisasszony

1660-at írunk. Franciaország háborúban áll, és Mazarin bíboros (Gérard Depardieu) bármit megtesz, hogy a háború folytatódjon. A fiatal király azonban hajlandó lenne Mária Teréziával érdekházasságot kötni a békéért. D'Artagnan (Michael York) muskétásokat küld a vesztésre álló Fino parancsnok megsegítésére, miközben a bíboros azzal bízza meg testőrparancsnokát, hogy ritkítsa meg a megöregedett muskétás csapatát. Ám Villeroi kapitány nem számol egy gyönyörű nő, Valentine D'Artagnan (Susie Amy) erejével, aki muskétás nevelésének köszönhetően mesteri szinten forgatja a kardot. Időközben az újdonsült muskétásokat egy különleges feladattal bízzák meg. Banditák egy csoportja elrabolja a király menyasszonyát, ám a muskétások nemsokára rájönnek, hogy többről van szó, mint a leendő királyné életéről. A királyra nézve kompromittáló levél gonosz zsarolók kezébe került, akiknek az elvetemült Lady Bolton a vezetője. Az összeesküvők más meglepetést is tartogatnak, így a fiatal muskétások számára élet-halál kérdéssé válik, hogy sikerrel teljesítsék megbízatásukat.


2004 Steve Boyum akciófilm, kalandfilm, minisorozat 32 2,4
D'Artagnan et les trois mousquetaires (2005)

D'Artagnan et les trois mousquetaires
A három testőr visszatér

D'Artagnan (Vincent Elbaz), a vakmerő gascogne-i ifjonc Párizsba tart, hogy hő vágyát valóra váltva a királyi testőrök, a muskétások közé kerüljön. Hamarosan pártfogókra is szert tesz: Athos, Porthos és Aramis, a testőrök csapatának három fenegyereke, egy-egy gyors párbajkihívás és egy kocsmai verekedés után a védőszárnyai alá veszik. Ám hasonló serénységgel szerzett ellenségei sem nyugszanak: a nagy hatalmú Richelieu bíboros (Tchéky Karyo) gárdistái és a titokzatos Milady Winter (Emmanuelle Béart) egyaránt a bőrére pályáznak. Ráadásul barátaink előtt egy szinte teljesíthetetlen feladat áll: meg kell védeniük a királyné és egyben Franciaország becsületét, valamint a királyné kedvesének, Buckingham hercegének az életét.


2005 Pierre Aknine kalandfilm 5 ?
The Three Musketeers (2011)

The Three Musketeers
A három testőr

A három testőrnek és D'Artagnannak egyesítenie kell erejét, hogy legyőzzék a gyönyörű kémet és megbízóját, akik egy egész Európára kiterjedő háborút is kirobbanthatnak...


2011 Paul W.S. Anderson kalandfilm, szerelmi történet 200 2,4