A három testőr adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

The Three Musketeers
 


1916 Charles Swickard kalandfilm, némafilm
The Three Musketeers (1921)

The Three Musketeers
 


1921 Fred Niblo akciófilm, kalandfilm 2 ?
The Iron Mask (1929)

The Iron Mask
A vasálarcos

A cselekmény XIII. Lajos ikrei körül bonyolódik. Richelieu bíboros a második fiút - mint veszélyes, potenciális trónkövetelőt - Spanyolországba küldi, és titokban nevelteti. Ezzel szemben Rochefort a saját céljaira akarja felhasználni a titokban nevelkedő "herceget". Évekkel később, amikor Richelieu már halott, s a herceget XIV. Lajossá koronázták, Rochefort akcióba lép...


1929 Allan Dwan kalandfilm 3 ?
The Three Musketeers (1939)

The Three Musketeers
A három testőr

Sajátos felfogású, parodisztikus feldolgozás, melyben visszájára fordul az eredeti történet. A három bátor testőr helyett - egy ruhacseréból kifolyólag - három gyáva fickó keveredik bonyodalmakba...


1939 Allan Dwan akciófilm, kalandfilm, vígjáték 6 ?
The Three Musketeers (1948)

The Three Musketeers
A három testőr

D'Artagnan, a fiatal vidéki nemes izgalmas kalandjai, aki azért jön Párizsba, hogy belépjen a muskétások közé. Résztvesz csetepatékban, találkozik szerelemmel, gyűlölettel, és amikor lobbanékonysága politikai cselszövésekbe sodorja, a királlyal és királynővel…és természetesen találkozik a férfias és minden próbát kiálló barátsággal a három muskétás: Athos, Porthos és Aramis iránt.


1948 George Sidney akciófilm, dráma, kalandfilm, ... 13 4,0
At Sword's Point (1952)

At Sword's Point
 


1952 Lewis Allen kalandfilm, történelmi film
Les trois mousquetaires (1953)

Les trois mousquetaires
A három testőr

Az Úr 1632. esztendejében egy szép nyári estén egy lovacska poroszkál az úton. Gazdáját D'Artagnannak hívják. Párizsba igyekszik, hogy meghódítsa a várost, és rangot szerezzen magának. A gascogne-i ifjú azonban csakhamar szóváltásba keveredik egy lovaggal, aki gúnyolódik a lován. A férfit Párizsban látja viszont, s oly fékevesztett sietséggel ered a nyomába, hogy egyenként magára haragítja a király három testőrét, akik párbajozni hívják. Az első próbatétel tehát hősünk számára, hogy meg kell vívnia Athosszal, Porthosszal és Aramisszal egyszerre...
Dumas romantikus regényének csodálatos filmváltozata, mely az izgalom, a szépség, a kaland, és a lázadás megörökítésével napjainkra sem veszített frissességéből.


1953 André Hunebelle kalandfilm 14 4,0
Les trois mousquetaires: La vengeance de Milady (1961)

Les trois mousquetaires: La vengeance de Milady
A három testőr: A Milady bosszúja

D'Artagnan, a vagyontalan, ám bátor nemes megmentette a francia királyné becsületét, s visszaszerezte Angliából a királyné gyémántos nyakláncát, Richelieu bíboros és szép kémnője, a Milady minden gáncsoskodása ellenére. A nyakék a király ajándéka volt, a királyné pedig meggondolatlanul Buckingham hercegének adta szerelme zálogául. Kalandjai során d'Artagnan megismerkedett, s szoros barátságot kötött a király három testőrével, kiknek neve mind a mai napig ismerősen cseng: Athos, Porthos, Aramis. Jelszavuk: "Egy mindenkiért, mindenki egyért!"


1961 Bernard Borderie kalandfilm, szerelmi történet 15 3,7
Trois mousquetaires: Les ferrets de la reine (1961)

Trois mousquetaires: Les ferrets de la reine
A három testőr: A királyné nyakéke

D'Artagnan, a gascogne-i ifjú édesapja kardjával, fakó lován, atyai jó tanácsokkal felszerelkezve indul Párizsba, hogy a király szolgálatába álljon. Útközben szóváltásba keveredik egy félszemű férfival, aki gúnyolódik a lován. A férfit Párizsban látja viszont, s oly váratlan sietséggel ered a nyomába, hogy egyenként magára haragítja a három testőrt, akik egymástól függetlenül párbajozni hívják. A párbaj helyszínén megjelennek a bíboros gárdistái, s D'Artagnan a testőrök oldalára áll. A csetepaté után szolgát fogad és szobát bérel. Szállásadója felesége, a szépséges Constance elbűvöli. A hölgy a királyné bizalmasa, s titkos találkát szervez...


1961 Bernard Borderie kalandfilm, szerelmi történet 12 3,8
The Three Musketeers (1973)

The Three Musketeers
A három testőr, avagy a királyné gyémántjai

D'Artagnan, a vakmerő goscogne-i ifjonc Párizsba tart, hogy hő vágyát valóra váltva a királyi testőrök, a muskétások közé kerüljön. Hamarosan pártfogókra is szert tesz: Athos, Porthos és Aramis, a testőrök csapatának három fenegyereke - egy-egy gyors párbajkihívás után - a védőszárnyai alá fogadja. Ám hasonló serénységgel szerzett ellenségei sem nyugszanak: a nagy hatalmú Richelieu bíboros gárdistái, az elvetemült Rochefort gróf és titokzatos Lady Winter egyaránt a bőrére pályázik. Ráadásul barátaink előtt áll egy szinte teljesíthetetlen feladat: négyesben útra kelnek a ködös Angliába, hogy visszaszerezzék Buckingham hercegtől a királyné nyakláncát, és megvédjék Franciaország becsületét.


1973 Richard Lester akciófilm, kalandfilm, vígjáték 136 3,7
The Four Musketeers, The Revenge of Milady (1974)

The Four Musketeers, The Revenge of Milady
A négy testőr, avagy a Milady bosszúja

D'Artagnan, a királyi testőrség, vagyis a muskétások csapatának legújabb tagja nem pihenhet frissen szerzett babérjain. A kötelesség hadba szólítja három barátja, Athos, Porthos és Aramis oldalán: előbb La Rochelle ostrománál segédkeznek, ám az igazi megpróbáltatások csak eztán várnak rájuk. Richelieu bíboros rosszul viseli a vereséget, a bosszúszomjas Milady pedig régi szeretője, Rochefort segítségével az életükre tör. A végső összecsapásnál már csak a kardok beszélnek, s fény derül Athos szigorúan őrzött titkára is.


1974 Richard Lester kalandfilm 103 3,7
The Return of the Musketeers (1989)

The Return of the Musketeers
A testőrök visszatérnek

D'Artagnan és a három testőr kalandjai óta immár húsz év telt el. 1649-ben járunk, Mazarin ül a bíborosi székben, és egész Franciaország fél szemmel Cromwell cselekedeteire sandít. Az angol király trónfosztása után a bíboros aggódik, hogy a forrongás a kontinensre is átterjed, ezért titkos feladattal bízza meg a már deresedő halántékú egykori testőröket. Bár a volt jó barátok között korántsem teljes az összhang, végül együtt érkeznek Londonba, az oroszlán barlangjába. Feladatuk teljesítése közben a kezükbe veszik az ifjú Raoul, Bragelonne vikomtja sorsát, akit mindnyájan fiukként szeretnek, és "ki kell iktatniuk" a néhai Milady de Winter bosszúért lihegő sarját.


1989 Richard Lester kalandfilm, szerelmi történet, vígjáték 44 3,1
The Three Musketeers (1993)

The Three Musketeers
A három testőr

XIII. Lajos uralkodása idején d'Artagnan vidékről Párizsba érkezik, azt remélve, hogy bekerülhet a királyi testőrgárdába. Rendkívüli hajlama, hogy verekedésekbe bonyolódjon, nemcsak számos kalandot hoz neki, hanem a három muskétás, Athos, Porthos és Aramis barátságát is. A négy elszánt férfire vár a feladat, hogy meghiúsítsák az áruló összeesküvést, amelyet Richelieu, cinkostársa, Rochefort és a Milady szőtt a királynő, Ausztriai Anna ellen. Az összeesküvés kudarcba fullad, így a királyi bálon a királynő mégis viselheti azt a gyémántokkal ékesített nyakéket, amelyet meggondolatlanul Buckinghamnek adott szerelmi zálogul. Bár az első ütközetet elvesztette, a Milady nem adja fel. A legszörnyűbb bűntettektől sem riad vissza, hogy bosszút állhasson. Megöleti Buckinghamet, elteszi láb alól Constance Bonucioux-t, de végülis Athosnak sikerül őt megállítani. A királynőnek tett szolgálatáért d'Artagnan is megkapja jutalmát: felveheti a testőrök egyenruháját.


1993 Stephen Herek akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet, ... 374 3,4
La fille de d'Artagnan (1994)

La fille de d'Artagnan
D'Artagnan lánya

A legendás királyi testőrnek, D'Artagnannak volt egy lánya, amiről talán még a "nagy mester", Dumas sem tudott, holott oly nagy szenvedéllyel és alapossággal merült el hőse kalandjainak minden apró részletében. Pedig Éloise megérdemli a figyelmet. Szép volt, romantikus és merész, mint apja egykoron. Zárdában nőtt fel, mígnem eljöttek az ifjúi évek, a lázadás, a vágyak kiteljesítésének mohó időszaka. A zárdafőnöknő meggyilkolásának megrázó élménye után a lány tudomás szerez egy titkos merényletről, melyet Crassac herceg és a "Vörös Hölgy" tervez a király ellen. Elindul hát Párizsba, hogy megkeresse apját, és rábeszélje, hogy barátai - Athos, Porthos, Aramis - társaságában álljon újra XIV. Lajos szolgálatába. A hős azonban nem nagy kedvet tanúsít az izgalmakkal járó "lovag-szerep" iránt, így Éloise maga vág neki a veszélyes kalandnak.


1994 Bertrand Tavernier kalandfilm 39 2,6

Young Blades
D'Artagnan és a három testőr

Készülj fel egy izgalmakkal és kalandokkal teli történetre, melyből megtudhatod, hogy hogyan lett legendává a három ifjú kardforgató, Atos, Portos, Aramis és D'Artagnan barátsága! 1615-öt írunk, amikor az akkor még csupán tizenhét esztendős D'Artagnan-t banditák fosztják meg a családjától, s velük együtt minden vagyonától. Egyedül csak az édesapja kardját sikerül magához vennie, majd lóháton elmenekülnie. A fiú bár magányosan és szomorúan, de tervekkel telve próbál új életet kezdeni, amikor egy véletlen folytán találkozik három fiatallal, akik éppen a muskétásakadémiára tartanak. D'Artagnan lelkesen csatlakozik hozzájuk, s ebből a találkozásból örökre szóló barátság szövődik.


2001 Mario Andreacchio vígjáték 1 ?
La Femme Musketeer (2004)

La Femme Musketeer
Muskétás kisasszony

1660-at írunk. Franciaország háborúban áll, és Mazarin bíboros (Gérard Depardieu) bármit megtesz, hogy a háború folytatódjon. A fiatal király azonban hajlandó lenne Mária Teréziával érdekházasságot kötni a békéért. D'Artagnan (Michael York) muskétásokat küld a vesztésre álló Fino parancsnok megsegítésére, miközben a bíboros azzal bízza meg testőrparancsnokát, hogy ritkítsa meg a megöregedett muskétás csapatát. Ám Villeroi kapitány nem számol egy gyönyörű nő, Valentine D'Artagnan (Susie Amy) erejével, aki muskétás nevelésének köszönhetően mesteri szinten forgatja a kardot. Időközben az újdonsült muskétásokat egy különleges feladattal bízzák meg. Banditák egy csoportja elrabolja a király menyasszonyát, ám a muskétások nemsokára rájönnek, hogy többről van szó, mint a leendő királyné életéről. A királyra nézve kompromittáló levél gonosz zsarolók kezébe került, akiknek az elvetemült Lady Bolton a vezetője. Az összeesküvők más meglepetést is tartogatnak, így a fiatal muskétások számára élet-halál kérdéssé válik, hogy sikerrel teljesítsék megbízatásukat.


2004 Steve Boyum akciófilm, kalandfilm, minisorozat 31 2,4
D'Artagnan et les trois mousquetaires (2005)

D'Artagnan et les trois mousquetaires
A három testőr visszatér

D'Artagnan (Vincent Elbaz), a vakmerő gascogne-i ifjonc Párizsba tart, hogy hő vágyát valóra váltva a királyi testőrök, a muskétások közé kerüljön. Hamarosan pártfogókra is szert tesz: Athos, Porthos és Aramis, a testőrök csapatának három fenegyereke, egy-egy gyors párbajkihívás és egy kocsmai verekedés után a védőszárnyai alá veszik. Ám hasonló serénységgel szerzett ellenségei sem nyugszanak: a nagy hatalmú Richelieu bíboros (Tchéky Karyo) gárdistái és a titokzatos Milady Winter (Emmanuelle Béart) egyaránt a bőrére pályáznak. Ráadásul barátaink előtt egy szinte teljesíthetetlen feladat áll: meg kell védeniük a királyné és egyben Franciaország becsületét, valamint a királyné kedvesének, Buckingham hercegének az életét.


2005 Pierre Aknine kalandfilm 4 ?
The Three Musketeers (2011)

The Three Musketeers
A három testőr

A három testőrnek és D'Artagnannak egyesítenie kell erejét, hogy legyőzzék a gyönyörű kémet és megbízóját, akik egy egész Európára kiterjedő háborút is kirobbanthatnak...


2011 Paul W.S. Anderson kalandfilm, szerelmi történet 199 2,4