Madame Sans-Gêne adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Madame Sans-Gêne
Szókimondó asszonyság

Edmond Duquesne (Napóleon), Georges Dorival (Lefebvre), hb/angol inzert, 27 perc 1792 augusztusában Párizs népe a Tuilleriák ostromára készül. Catherine, a csinos mosónő egy jóképű őrmestert talál az udvarában. Lefebvre éppen innen irányítja csapata hadműveleteit. A támadás során megsebesül Neipperg gróf, aki kizárólag Catherine ügyességének köszönheti életben maradását. Catherine az időközben marsallá előléptetett Lefebvre felesége lesz, s találkozik a császárral. A szókimondó asszonyka, megragadva az alkalmat, arra kéri Napóleont, hogy egyenlítse ki egykori mosodaszámláját...


1911 André Calmettes - Henri Pouctal némafilm

Madame Sans-Gêne
 


1924 Léonce Perret vígjáték
Madame Sans-Gêne (1941)

Madame Sans-Gêne
 


1941 Roger Richebé dráma, vígjáték

Madame Sans-Gêne
 


1945 Luis César Amadori vígjáték
Madame Sans-Gêne (1962)

Madame Sans-Gêne
A szókimondó asszonyság

1792. augusztusában Párizs népe a Tuilleriák ostromára készül. Catherine egy jóképű őrmestert talál az udvarában, aki éppen innen irányítja csapata hadműveleteit. A találkozás folyományaként Francois Lefevbre feleségül veszi a csinos mosónőt, akinek szókimondó természete még sok problémát fog okozni neki katonai előmenetelében.


1962 Christian-Jaque dráma, háborús film, szerelmi történet, ... 13 3,7

Madame Sans-Gêne - Die schöne Wäscherin
 


1968 Günter Gräwert vígjáték 1 ?

Madame Sans-Gêne
Szókimondó asszonyság

"Lerombolhat birodalmakat, de a szerelem ellen nincs hatalma! Nem válok el!" - jelenti ki az egyszerű mosónőből marsallnévá emelkedett Catherine, amikor Napóleon azt kívánja Lefebvre marsalltól, hogy váljon el a szabadszájú, csinos asszonytól. 1809-ben vagyunk, Napóleon sok győztes hódítása után a wagrami csatában az osztrákokat is térdre kényszerítette. A béke látszatának biztosítására feleségül veszi Habsburg-Lotharingiai Mária Lujzát, Ausztria főhercegnőjét. Tekintélyét azonban a körülötte élő nők körében nem tudja megteremteni: anyja úgy tartja, nincs benne elég ambíció, húgai összenevetnek a háta mögött, Mária Lujza bezárja előtte hálószobája ajtaját, Catherine pedig nemes egyszerűséggel csak "kis köpcösként" emlegeti. Philippe de Broca jókedvű, sziporkázó vígjátékában a történelem mulatságos pillanatain derülhetünk.


2002 Philippe de Broca szerelmi történet, vígjáték 2 ?