A vihar adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

The Tempest
 


1908 Percy Stow dráma, fantasy, némafilm, ...

The Tempest
 


1911 Edwin Thanhouser dráma, némafilm, rövidfilm

The Tempest
 


1939 Dallas Bower dráma, fantasy 1 ?
The Tempest (1960)

The Tempest
 


1960 George Schaefer dráma
The Tempest (1979)

The Tempest
A vihar

Ezen a napon töltötte volna be 60. életévét Derek Jarman, akinek életművében fontos helyet foglal el Shakespeare híres darabjának nagyon sajátos-személyes filmes átköltése.


1979 Derek Jarman dráma 9 ?
The Tempest (1980)

The Tempest
Vihar

William Shakespeare klasszikusa egy elvarázsolt szigeten játszódik, ahol a száműzött herceg és a két szerelmes okkult események során saját gonosz és jó oldalát ismerheti meg.


1980 John Gorrie dráma 1 ?
Tempest (1982)

Tempest
Vihar

Phil szilveszteri partira indul feleségével Antonia-val és lányával Miranda-val. Persze mindenki, aki számít, New York krémje ott van. Phil építész, de fel akarja mondani a szerződést, amit Alberto Alonzo-val kötött, mert nem akar több üvegpalotát építeni. Utazgatni akar, világot látni, szabadnak lenni. Antonia pedig ennek tetejében meg válni akar. Phil apja azt tanácsolja, hogy menjen haza egy kicsit pihenni Görögországba. Miranda apjával együtt elmegy Görögországba. A férfi Athénban megismerkednek Aretha-val, és így hárman szöknek el egy kis szigetre, ahol csak a bolond Kalibanos él.


1982 Paul Mazursky dráma, fantasy, szerelmi történet, ... 10 3,9

The Tempest
 


1983 William Woodman dráma
Prospero's Books (1991)

Prospero's Books
Prospero könyvei

A film Shakespeare utolsó művének, a Viharnak sajátos, ultramodern adaptációja, nem szöveghű és főleg nem történethű a feldolgozás.


1991 Peter Greenaway dráma, fantasy 69 3,7
The Tempest (1998)

The Tempest
Vihar

Shakespeare nagy klasszikusának adaptációja a Mississippi partján a polgárháború idején. A korszak más, de ugyanaz a nehéz döntés-helyzet. A Golden Globe-díjas Peter Fonda újabb Golden jelölést kapott a filmben nyújtott Prospero-alakításáért. Prosperót, a varázslót elárulja mohó testvére, Anthony. Megpróbálja megölni öccsét, akinek sikerül megmenekülnie lányával, Mirandával, és egy rabszolgával, akinek az életét ő mentette meg. 12 évvel később Miranda, aki ekkora már gyönyörű kamaszlánnyá serdült, megmenti egy katona, a sebesült Frederick életét, és ezzel mindannyian veszélybe kerülnek, mert Anthony megtudja, hogy öccse életben van...


1998 Jack Bender dráma
The Tempest (2010)

The Tempest
 

William Shakespeare A Vihar című drámájának filmes adaptációjnak középpontjában Milánó száműzött hercegnője, Prospera (Helen Mirren) és lánya, Miranda (Felicity Jones) áll, akik egy szigetre vetődnek és a félelmetes boszorkányt, Sycoraxot legyőzve békében élnek tizenkét éven át… A legyőzött boszorka fia, Caliban Prosperat szolgálja, ám csak arra vár, hogy megbosszulja anyja halálát. Az elűzött Prospera új hazájának teljes jogú uralkodója lesz, de varázslatainak egyetlen célja, hogy újra találkozzon a cselszövőkkel, akik őt Milánóból elűzték.


2010 Julie Taymor dráma, fantasy, vígjáték 20 3,8