Háború és béke adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Voyna i mir
 


1913 Pjotr Csardinyin némafilm, rövidfilm
War and Peace (1956)

War and Peace
Háború és béke

A történet 1805-ben indul. Megismerkedünk a Rosztov családdal, három gyerekükkel, köztük Natasával. A család barátja, Pierre Buzuhov léha életet él, míg az apja, halála előtt el nem ismeri törvényes fiának. Kezdődik a Napóleon elleni háború, az orosz hadsereg Austerlitznél veszi fel a harcot. A főparancsnok Kutuzov segédtisztje nem más, mint Pierre barátja Andrej Bolkonszkíj herceg, aki sebesülése után hazatérve, felesége halála után beleszeret az elsőbálozó Natasába...


1956 King Vidor dráma, háborús film, szerelmi történet, ... 95 3,7
Vojna i mir (1968)

Vojna i mir
Háború és béke

A történet a napóleoni háború idején játszódik, és egy szerelmi háromszög kapcsán mutatja be a 19. század eleji cári Oroszországban végbemenő társadalmi változásokat. Két fiatalkori barát ugyanabba a nőbe szerelmes. Natasa grófnőt szoros kapcsolat fűzi Bolkonszkij herceghez, míg Pierre Bezuhov gróffal plátói szerelem kapcsolja össze.


1968 Szergej Bondarcsuk dráma, háborús film, szerelmi történet, ... 47 4,4
War and Peace (2007)

War and Peace
Háború és béke

Lev Nikolajevics Tollsztoj regényének legújabb, nagyszabású adaptációja. Natasa Rostovova, Andrej Bolkonszkij Pierre Bezuchov, és sok más nemesi család oldalán visszautazunk a cári Oroszországba, amikor Napóleon expanzív tervei milliók életére voltak hatással.
A szentpétervári és moszkvai birtokosok magánpalotái, a napóleoni háború csataterei, a társadalom legmagasabb rétegének szerelmei és intrikái ezúttal Robert Dornhelm rendező vezetése alatt kelnek újra életre.


2007 Brendan Donnison - Robert Dornhelm dráma, háborús film, minisorozat, ... 2 ?
War & Peace (2016)

War & Peace
Háború és béke

A Lev Tolsztoj tollából fakadó Háború és béke című monumentális regény klasszikus ezen filmfeldolgozásának története I. Sándor orosz cár uralkodásának idején játszódik, s öt arisztokrata család sorsát követi végig. Az események középpontjában három fiatal szerelmi kapcsolata áll: Natasa Rosztova, Pierre Bezuhov és Andrej Bolkonszkij.


2016 Tom Harper (III) dráma, háborús film, minisorozat, ... 17 4,1