Tarzan adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Tarzan the Ape Man (1932)

Tarzan the Ape Man
Tarzan, a majomember

Jane Parker Angliából érkezik Afrikába, hogy meglátogassa apját. Jim Parker és a fotós Harry Holt éppen egy elefántcsontlelőhely után kutatnak és expedícióra készülnek a dzsungel mélyére. Apja tiltakozása ellenére a lány is velük tart. Egyikük sem sejti, micsoda meglepetést tartogat számukra a vadon.


1932 W.S. Van Dyke akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet 93 3,7
Tarzan, the Ape Man (1959)

Tarzan, the Ape Man
 


1959 Joseph M. Newman kalandfilm
Tarzan, the Ape Man (1981)

Tarzan, the Ape Man
Tarzan, a majomember

Jim Parker csodaszép lánya, Jane és egy Holt nevű fotográfus társaságában az elefántok temetkezési helye után kutat valahol Afrikában. Az elefánttemető helyett a legendás majomemberre, Tarzanra bukkannak, akit pillanatok alatt elbűvöl Jane ellenállhatatlan szépsége. Amikor a Parker-expedíció bajba kerül, Tarzan a segítségükre siet, ám Jim életét már nem tudja megmenteni: a férfi meghal az elefántok temetkezőhelyének őreivel folytatott csatában. Jane azonban úgy dönt, hogy bátor megmentőjükkel, Tarzannal marad a dzsungelben.


1981 John Derek akciófilm, kalandfilm 17 2,1
Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984)

Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes
Tarzan, a majmok ura

Fiatal férfi áll az elegánsan berendezett Edward-korabeli szalon közepén és vadul azt kiáltja: "Két énem van, az egyik Earl of Graystone, a másik egy vadember!" Hugh Hudson filmje azt a kettősséget mutatja be, amely jellemezte John Clayton életét. Azt történetet, amely amióta a világ tudomására jutott lebilincselte mind a olvasók, mind a filmkészítők fantáziáját. John kiskorában jutott árvaságra, méghozzá Afrika szívében. A vadonban a majmok találtak rá, fogadták be és nevelték fel. Innen tért vissza az ifjú ember, igazi embercsaládja védőszárnyai alá, az előkelő nemesi környezetbe, Skóciába.


1984 Hugh Hudson dráma, kalandfilm, szerelmi történet 80 3,0
Tarzan (1999)

Tarzan
 

Egy gorillacsapat elárvult, magára hagyott csecsemőt talál a dzsungelben, magához veszi és felneveli őt. Tarzan boldogan él közöttük két barátja, Terk, a nagyszájú majomkölyök és Tantor, a nem túl éles eszű elefánt társaságában. Az idillt egy kutatóexpedíció érkezése zavarja meg. A zavaró tényezők egyikét Jane-nek hívják. A tűzrőlpattant tudóskisasszony találkozik és gyorsan összebarátkozik a majomemberrel. Az ő társaságában Tarzan egyre kevésbé biztos abban, hogy az egész életét a dzsungelben akarná leélni. A másik probléma Clayton, a zsoldoskatona, akit a tudósok védelmére szerződtettek, ám neki egészen más tervei vannak. Ő is a gorillákat keresi, csakhogy ő nem megfigyelni, hanem foglyul ejteni és eladni szeretné őket...


1999 Chris Buck - Kevin Lima animáció, dráma, kalandfilm, ... 476 3,8
Tarzan (2013)

Tarzan
 

John Greystoke szüleinek expedíciós helikoptere lezuhan az afrikai dzsungel felett. A szülők életüket vesztik, a katasztrófát túlélő gyermeküket egy gorilla csapat veszi pártfogásába. A kis John férfivá érik, a dzsungel Tarzan néven tiszteli. Egy nap újabb kutatócsoport érkezik az őserdőbe. Az expedíciót vezető James Portert lánya, Jane is elkíséri, aki egy véletlen folytán találkozik Tarzannal. Kettejük közt barátság, majd szerelem szövődik, s együtt néznek szembe a dzsungelt fenyegető veszéllyel.


2013 Reinhard Klooss animáció, dráma, kalandfilm 7 ?
The Legend of Tarzan (2016)

The Legend of Tarzan
Tarzan legendája

A londoni élethez hozzászokott Tarzant visszaszólítják egykori, dzsungelbéli otthonába, hogy utánajárjon egy bányásztelep tevékenységének.


2016 David Yates kalandfilm 223 2,6