Tarzan-filmek (Johnny Weissmüller)

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Tarzan the Ape Man (1932)

Tarzan the Ape Man
Tarzan, a majomember

Jane Parker Angliából érkezik Afrikába, hogy meglátogassa apját. Jim Parker és a fotós Harry Holt éppen egy elefántcsontlelőhely után kutatnak és expedícióra készülnek a dzsungel mélyére. Apja tiltakozása ellenére a lány is velük tart. Egyikük sem sejti, micsoda meglepetést tartogat számukra a vadon.


1932 W.S. Van Dyke akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet 99 3,7
Tarzan and His Mate (1934)

Tarzan and His Mate
Tarzan és asszonya

Harry Holt, Jane régi barátja, visszatér a dzsungelba. Bár előző útján majdnem otthagyta a fogát, kapzsi lelke nem nyugszik, amíg meg nem szerzi a vadon mélyén nyugvó legendás elefántcsontokat. Nőfaló barátja, Marlin Arlington is vele tart. Holt a szíve mélyén azt reméli, visszacsábíthatja Jane-t a civilizál világba és elhalmozzák parfümökkel és a divatos ruhákkal. A lánynak jól esik a figyelmesség, de esze ágában sincs otthagyni Tarzant és a vadont.

A majomembernek hamar meggyűlik a baja az elefántcsont-vadászokkal és Arlington golyója megsebesíti. Jane halottnak hiszi szerelmét és az expedíció is nagy veszélybe keveredik...


1934 Cedric Gibbons akciófilm, kalandfilm 61 3,6
Tarzan Escapes (1936)

Tarzan Escapes
Tarzan veszélyben

Jane és Tarzan boldogan éldegélnek a vadon mélyén. Az idillt váratlan látogatók érkezése szakítja meg: Jane unokatestvérei, Rita és Eric azért jöttek, hogy rávegyék a lányt, térjen vissza velük Angliába egy családi örökség miatt.

Vezetőjük a vadonban egy fehér vadász, Fry kapitány, aki titokban azt tervezi, hogy fogságba ejti Tarzant és jó pénzért vásári mutatványt csinál belőle. Jane végül beleegyezik, hogy rövid időre visszatérjen Angliába. Elindul a csapat, Fry pedig nekilát aljas terve végrehajtásához.


1936 Richard Thorpe akciófilm, kalandfilm 31 3,5
Tarzan Finds a Son! (1939)

Tarzan Finds a Son!
Tarzan és fia

Lezuhan egy repülő és az egyetlen túlélő egy csecsemő. Csita találj rá és elviszi Tarzannak és asszonyának. Jane ragaszkodik hozzá, hogy ők neveljék fel az elárvult fiút és beleegyezik, hogy Tarzan adjon nevet a dzsungel új lakójának - így lesz a neve Fiú. Telnek az évek és Tarzan megtanítja fiát mindenre, ami a vadonban hasznára lehet és persze a híres Tarzan-üvöltés sem maradhat ki! A család boldogsága felhőtlen, egészen addig, amíg meg nem jelennek az igazi szülők rokonai, akik a fiú után kutatnak a dzsungelben. Kiderül, Tarzan fia hatalmas vagyon örököse és hamar elszabadulnak az indulatok...


1939 Richard Thorpe akciófilm, kalandfilm 50 3,6
Tarzan's Secret Treasure (1941)

Tarzan's Secret Treasure
Tarzan titkos kincse

Arany! Tarzan Fia aranyat talál a tó mélyén, ahol nap mint nap úszkál. A Fiút egyelőre azonban sokkal jobban érdekli a civilizált világ, amiről Jane mesélt neki, így hát egy reggel elindul, hogy megkeresse a civilizációt. Az úton vérszomjas törzs tagjai ejtik fogságba és a biztos haláltól csak egy csapat fehér utazó menti meg, akik éppen aranyat keresnek a vidéken. Tarzan hálás a kincskeresőknek, de nem számol az emberi kapzsisággal. Az expedíció két tagja tudomást szerez a Fiú aranyáról és megfenyegetik Tarzant: megölik a családját, ha nem vezeti el őket a lelőhelyhez…


1941 Richard Thorpe akciófilm, kalandfilm 33 3,4
Tarzan's New York Adventure (1942)

Tarzan's New York Adventure
Tarzan New Yorkban

A Fiú újra bajba keveredik: cirkuszosok rabolják el és New Yorkba viszik - azt akarják, hogy Tarzan fia a porondon hasznosítsa azt az egyedülálló képességét, hogy képes beszélni az állatokkal. Tarzan és Jane a nyomukba erednek és meg sem állnak a nagyvárosig. Jane rádöbben: New York az igazi dzsungel, és Tarzan egyszerűsége és őszintesége hatalmas kincs ebben a világban. A majomember felhőkarcolóról felhőkarcolóra lendül, a meglepett járókelők pedig nem hisznek a szemüknek!


1942 Richard Thorpe akciófilm, kalandfilm 45 3,4
Tarzan Triumphs (1943)

Tarzan Triumphs
Tarzan diadala

Tarzan és Jane mostohafia leesik egy magas szikláról, miközben éppen rábukkan Palandrya elrejtett városára, de Tarzan szerencsére megint időben érkezik. Jane éppen Európában tartózkodik és onnan értesíti férjét a háború kegyetlenségeiről és a nácik rémtetteiről. Tarzan azonban váltig azt hangoztatja, hogy őt nem érdekli a politika. Ám a politika figyel fel Tarzanra: német expedíciós egység érkezik a dzsungelbe és miközben Tarzan az egyik magát angol kutatónak kiadó német katonát ápolja, a többiek megszállják Palandryát. Tarzan még ekkor sem lát semmi indokot arra, hogy közbeavatkozzon, ám amikor a németek a többiekkel együtt őt is fogságba ejtik, megszervezi a lázadást és Palandrya lakóival együtt kiűzi a betolakodókat.


1943 Wilhelm Thiele akciófilm, háborús film, kalandfilm 14 3,5
Tarzan's Desert Mystery (1943)

Tarzan's Desert Mystery
Tarzan és a sivatag titka

Amikor Tarzan, a fia és Cheeta, a csimpánz gyógyfüvet szedni indulnak, idegen embereket fedznek fel a dzsungelban. Náci ügynökök tevékenykednek ugyanis a szomszédos területeken, és félő, hogy befolyásuk tovább fokozódik. Az ellenük folyó szervezkedésben Tarzan is részt vesz, és hamar börtönbe kerül. Cheeta és a Kölyök azonban kiszabadítják a fogságból, így Tarzan gyors és merész ellenlépése sokak életét menti meg.


1943 Wilhelm Thiele akciófilm, kalandfilm 14 3,6
Tarzan and the Amazons (1945)

Tarzan and the Amazons
Tarzan és az amazonok

Jane londoni látogatásból visszatérve angol kutatókat hoz magával a dzsungelbe. Sir Guy Henderson és társa, Anders véletlenül megpillant egy olyan ékszert Cheeta markában, amelyet a majom az amazonoktól lopott el. A tudósok érdeklődését felkelti a kincs, és arra kérik Tarzant, hogy vezesse el őket a völgybe, ahol az amazonok élnek...


1945 Kurt Neumann akciófilm, kalandfilm, szerelmi történet 30 3,3
Tarzan and the Leopard Woman (1946)

Tarzan and the Leopard Woman
Tarzan és a leopárdnő

Amíg Tarzanék Zambesibe látogatnak, híreket kapnak arról, hogy leopárdok pusztítottak el egy egész karavánt. Tarzan, aki ismeri a nagymacskákat, nem hiszi el a történetet. Lázár, a félig bennszülött közegészségügyi biztos, újraélesztette a fanatikus leopárdemberek szektáját, akik szertartásaik során titkos barlangjukban emberi áldozatokat mutatnak be. Amikor Tarzan megtudja, hogy egy csoport iskolás lányt foglyul ejtettek a leopárdemberek, segítségükre indul, de őt, Jane-t és a gyereküket is elrabolják, és a barlangba viszik.


1946 Kurt Neumann akciófilm, kalandfilm 17 3,6
Tarzan and the Huntress (1947)

Tarzan and the Huntress
Tarzan és a betolakodók

A második világháborút követően a nagy állatkertek szeretnék felújítani állatállományukat, ezért sorozatos expedíciók indulnak Afrikába. Oda tart Tanya, a szép állatidomárnő is, fondorlatos kísérői társaságában. Ugyan megegyeznek a helyi királlyal, hogy mennyi állatra van szükségük, mégis sokkal többet akarnak befogni. Ezt Tarzan sem hagyhatja szó nélkül...


1947 Kurt Neumann akciófilm, kalandfilm 18 3,3
Tarzan and the Mermaids (1948)

Tarzan and the Mermaids
Tarzan és a sellők

Tarzan halászat közben egy gyönyörű sellőt fog ki. A szépséges Mara Aquataniából szökött meg, mert nem akar hozzámenni a rossz hírű Baluhoz. Ám Balu és emberei a lány nyomába erednek, elfogják és visszaviszik Taboo szigetére. Tarzan azonban nem hagyja annyiban a dolgot, utánuk oson és bebizonyítja a helybelieknek, hogy Balu csaló. Mara pedig végre feleségül mehet ahhoz a fiúhoz, akit mindig is szeretett.


1948 Robert Florey akciófilm, kalandfilm 14 3,1