Dr Jekyll és Mr Hyde

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Dr. Jekyll és Mr. Hyde


1913 Herbert Brenon horror, rövidfilm 6 ?

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Dr. Jekyll és Mr. Hyde


1920 J. Charles Haydon dráma, horror, rövidfilm
Jekyll & Hyde (1990)

Jekyll & Hyde
 

A köztiszteletben álló orvos egy ritka amazóniai virággal kísérletezik, amely olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyről azt tartják, hogy képes kettévágni az emberi lelket és előhívni annak sötét oldalát. A kutatásokkal egy időben a várost brutális gyilkosságok sorozata rázza meg, és Dr. Jekyll tudja, hogy ez nem véletlen egybeesés. Habár az éjszakái ködösek, reggelente véres mementók és erőszakos emlékfoszlányok között ébred: tudja, hogy sötét oldala éltre kelt. Még nevet is ad neki: úgy hívja, Mr. Edward Hyde. A doktor szeretne véget vetni az ámokfutásnak és vezekelni bűneiért, ezért Claire Wheaton, a szenvedélyes ügyvédnő segítségét kéri, aki egészen sajátos módon közelíti meg az esetet.


1990 David Wickes horror, thriller 12 3,3
Mary Reilly (1996)

Mary Reilly
A gonosz csábítása

Mary szegény lánynak számított a múlt századi Angliában, ám szobalányi állása a figyelmes és jómódú Dr. Jekyll szolgálatában hányatott sorsa jóra fordulását jelenti. Az orvos számít a lány diszkréciójára és titoktartására új kísérletével kapcsolatban. Az egész házra, és lassan Mary érzelmeire is, árnyékként telepszik rá az "új asszisztens", Mr. Hyde felkavaró személyisége. Mary egyszerre szembesül a doktor csendes vágyakozásával, sötét énjének érzéki csábításával, és kettejük borzalmas titkával...


1996 Stephen Frears dráma, horror, szerelmi történet, ... 66 3,3

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Dr. Jekyll és Mr. Hyde

A világhírű történet napjaink Hongkongjában elevenedik meg újra. Dr. Jekyll felesége a kínai maffia áldozatául esik. Az orvos elhatározza, hogy bosszút áll szerelme haláláért. Különleges képességei lehetővé teszik, hogy felvegye a harcot a túlerővel szemben...


1999 Colin Budds horror, thriller

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Dr. Jekyll és Mr. Hyde - Ördög az emberben

Az önmagán kísérletező és eközben gonosz szörnyeteggé váló, megszállott tudós legendás történetét többször is filmre vitték. Ezek közül a Mark Redfield rendezte változat a legújabb.
Dr. Jekyll, a jó nevű angol elmeorvos a személyiségben meglévő kettősség motívumait és mechanizmusát kutatja, miközben kifejleszt egy olyan szérumot, amely segítségével az emberi lélek mélyére, a mindannyiunkban meglévő gonosz közelébe lehet jutni. Hol húzódik a határ a jó és a rossz között? Meddig és hogyan juthatunk el személyiségünk megismerésében, ha a sötét oldal titkait kutatjuk? Dr. Jekyll merész megoldást talál: önmagán próbálja ki a szérumot. Azonban a választ, a borzalmas bizonyosságot már Mr. Hyde-tól tudjuk meg.


2002 Mark Redfield dráma 1 ?
Dr. Jekyll and Mr. Hyde (2008)

Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Dr Jekyll és Mr Hyde

Dr. Henry Jekyll (Dougray Scott ? Mission: Impossible II), a köztiszteletben álló orvos egy ritka amazóniai virággal kísérletezik, amely olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyről azt tartják, hogy képes kettévágni az emberi lelket és előhívni annak sötét oldalát. A kutatásokkal egy időben a várost brutális gyilkosságok sorozata rázza meg, és Dr. Jekyll tudja, hogy ez nem véletlen egybeesés. Habár az éjszakái ködösek, reggelente véres mementók és erőszakos emlékfoszlányok között ébred: tudja, hogy sötét oldala éltre kelt ? még nevet is ad neki: úgy hívja, Mr. Edward Hyde. A doktor szeretne véget vetni az ámokfutásnak és vezekelni bűneiért, ezért Claire Wheaton (Krista Bridges - Holtak földje), a szenvedélyes ügyvédnő segítségét kéri, aki egészen sajátos módon közelíti meg az esetet.


2008 Paolo Barzman horror, thriller 5 ?