Egy jenki Arthur király udvarában adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (1949)

A Connecticut Yankee in King Arthur's Court
 


1949 Tay Garnett fantasy, musical, vígjáték 5 ?
The Spaceman and King Arthur (1979)

The Spaceman and King Arthur
Artúr király és az űrhajós


1979 Russ Mayberry fantasy, kalandfilm, sci-fi, ...
A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (1989)

A Connecticut Yankee in King Arthur's Court
Egy jenki Artúr király udvarában

A 12 éves Karen leesik a lováról, s mikor földet ér 528-ban, az angliai Camelot közelében találja magát. Sir Lancelot azonnal foglyul ejti, mert bőre sötét színe miatt azt hiszi, hogy démon. Karen azonban hamar feltalálja magát, s pár XX. századi trükk segítségével kézbe veszi az ügyek irányítását Artúr király udvarában.


1989 Mel Damski kalandfilm, vígjáték 33 2,2
A Kid in King Arthur's Court (1995)

A Kid in King Arthur's Court
Egy kölyök Arthur király udvarában

Nem igazán lehet azt modani, hogy a sete-suta Kevin Fuller a korabeliek vezéregyénisége, vagy a lányok kedvence lenne. A baseball-meccsen például meglehetősen leég az egész suli és a család szeme láttára, ám ekkor - talán szégyenében - elnyeli őt a föld. Zuhanása messzebb ér véget, mint hinnénk: egyenesen a középkorba, Artúr király világába pottyan. Jószerencséje hamar bemuttatja a király legbensőbb körébe, ahol walkmanjével, hamburgerével és görkorijával rögvest elnyeri a meglehetősen modern felfogású királylány szimpátiáját és vele fordított arányban Lord Belasco ellenszenvét. Nem véletlen. A delejes tekintetű lovag nem csupán a némiképp gyermeteggé vénülő Artúr király hatalmára, hanem a cserfes királylányra is szemet vetett. Ám a lány kezét az nyeri el, aki a lovagi tornát megnyeri. Merlin, a nagyhírű, de immár nyugdíjas varázsló Kevint szemeli ki, hogy megmentse Artúr királyságát és a nélkülöző Camelot népét, ezért átadja neki minden idők leghíresebb kardját, az excaliburt, hogy avval próbáljon szerencsét, és jutalmul visszajuthasson hozzánk, a XX. századba.


1995 Michael Gottlieb kalandfilm, vígjáték 94 2,3
A Knight in Camelot (1998)

A Knight in Camelot
Időgéppel a lovagkorba

Ki ne szeretett volna legalább egy napot eltölteni Artúr király mesés világában? Nos, Dr. Vivien Morgannek ennél több is megadatott. Laboratóriumában éppen élete nagy felfedezésén dolgozott, amikor elszámította magát. A megfoghatatlan gravitron részecskék elröpítették őt a távoli múltba, egyenesen Artúr király udvartartásába, ahol boszorkánynak nézik, s rögtön be is börtönzik...


1998 Roger Young akciófilm, fantasy, sci-fi, ... 60 2,1