Laika-filmek

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Coraline (2009)

Coraline
Coraline és a titkos ajtó

Coraline egy kislány, aki egy titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére – csak éppen sokkal jobb. Ám ez a hihetetlenül eredeti, fantasztikus kaland egyre veszélyesebbé válik, és amikor a másik, az álanya örökre ott akarja fogni, Coraline latba veti minden makacs elszántságát, bátorságát: segítségül hívja szomszédjait és egy beszélő fekete macskát, hogy megmentse igazi szüleit, néhány szellemgyermeket, és hazatérjen.


2009 Henry Selick animáció, fantasy, kalandfilm 526 4,0
ParaNorman (2012)

ParaNorman
 

Egy meg nem értett fiú, aki képes beszélni a halottakkal, szembeszáll kísértetekkel, zombikkal és felnőttekkel, hogy megmentse városát egy évszázados átoktól.


2012 Chris Butler - Sam Fell animáció, fantasy, horror, ... 318 3,4
The Boxtrolls (2014)

The Boxtrolls
Doboztrollok

Az elárvult kisfiút a földalatti barlangokban élő, szemétgyűjtögető lények nevelték fel, és most rajta a sor, hogy megmentse barátait egy gonosz féregirtótól.


2014 Anthony Stacchi - Graham Annable animáció, fantasy, kalandfilm, ... 148 3,5
Kubo and the Two Strings (2016)

Kubo and the Two Strings
Kubo és a varázshúrok

Kubo éli csendes, megszokott mindennapjait partmenti falujában, mígnem egy kísértet a múltból felforgatja életét egy régre visszanyúló viszály feltüzelésével. Segítőivel Kubónak számtalan akadályt kell leküzdenie, hogy megtalálja a mágikus páncélzatot, amit néhai apja, a legendás szamuráj harcos viselt, és szembeszállhasson azzal, aki az életére tör.


2016 Travis Knight akciófilm, animáció, fantasy, ... 296 4,2
Missing Link (2019)

Missing Link
A hiányzó láncszem

A legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésére készül. A fess kalandor sok évnyi keresés után, egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. Linkre. A hatalmasra nőtt, csupaszív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt Yeti unokatesókra.


2019 Chris Butler animáció, fantasy, kalandfilm, ... 58 3,5