A hobbit

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey
A hobbit: Váratlan utazás

A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel, élükön legendás vezetőjükkel, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelnie az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól.


2012 Peter Jackson fantasy, kalandfilm 967 3,8
The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Desolation of Smaug
A hobbit: Smaug pusztasága

Zsákos Bilbó, a mágus Gandalf és a Tölgypajzsos Thorin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ahol a veszedelmek sokasodnak...


2013 Peter Jackson fantasy, kalandfilm 769 3,6
The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
A hobbit: Az öt sereg csatája

Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, Zsákos Bilbó és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Tóvárosra. Mindeközben a visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin Bilbó erőfeszítései ellenére hátat fordít barátainak és elárulja őket. Ennél azonban jóval nagyobb veszélyek is leselkednek a hobbitra és barátaira. Bár kizárólag Gandalf tud róla, Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregeit indította útnak, hogy a Magányos Hegyen támadásba lendüljenek.


2014 Peter Jackson akciófilm, dráma, fantasy, ... 636 3,4