Varg Veum

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Varg Veum - Bitre blomster (2007)

Varg Veum - Bitre blomster
Varg Veum - Keserű virágok

Egy sikeres és előkelő származású nő felbérli a kiváló magánnyomozót, Varg Veumot, hogy feltűnés nélkül próbálja meg felkutatni korábban eltűnt lányát. Nyomozása során a detektív eljut egy korrupciótól, bűnügyektől és gyilkosságtól bűzlő titkos szervezethez.


2007 Ulrik Imtiaz Rolfsen dráma, krimi, thriller 7 ?
Varg Veum - Tornerose (2008)

Varg Veum - Tornerose
Varg Veum - Csipkerózsika

Amikor a magának való Varg Veum kimenekít egy bedrogozott lányt Koppenhága egyik pokoli bugyrából, akaratán kívül olyan folyamatokat indít el, amelyek egy család szerencsétlen sorsáról és tragédiájáról rántják le a leplet. Veum, hogy a lány ártatlanságát bizonyítsa egy furcsa és titokzatos bűntényben, a rendőrséggel is szembeszáll, amely meg a kábítószer maffia ellen folytat éppen titkos nyomozást. Persze a mindig jelen lévő aktuális (és egyre aktuálisabb) társadalomkritika is megjelenik a filmben, itt éppen a banki tranzakciókkal óriási pénzeket kereső nyerészkedők kerülnek górcső alá.


2008 Erik Richter Strand krimi, thriller 5 ?
Varg Veum - Din til doden (2008)

Varg Veum - Din til doden
Varg Veum - Sírig tartó szerelem

Mikor a magának való Varg Veum egy rockzenei bulin véletlenül összefut néhány régi barátjával, még nem sejti, hogy hamarosan nyakig merül a problémákba. Az első gond akkor jelentkezik, mikor Veum újra összejön egykori szerelmével, Rebeccával, aki jelenleg Jacob, az Angel Anatomy rockbanda frontemberének felesége. Aztán rejtélyes gyilkosságsorozat veszi kezdetét, melynek nyomába szegődve Veum olyan titkokat tár fel, melyek saját gyermekkorában gyökeredznek.


2008 Erik Richter Strand dráma, krimi, thriller 5 ?
Varg Veum - Falne engler (2008)

Varg Veum - Falne engler
Varg Veum - Bukott angyalok

Gunnar Staalesen nagysikerű regénysorozata alapján készült ez a norvég krimi, amely a skandináv thrillerek legjobb hagyományait követi. Mikor a magának való Varg Veum (Trond Espen Seim) egy rockzenei bulin véletlenül összefut néhány régi barátjával, még nem sejti, hogy hamarosan nyakig merül a problémákba. Az első gond akkor jelentkezik, mikor Veum újra összejön egykori szerelmével, Rebeccával, aki jelenleg Jacob, az Angel Anatomy rockbanda frontemberének felesége. Aztán rejtélyes gyilkosságsorozat veszi kezdetét, melynek nyomába szegődve Veum olyan titkokat tár fel, melyek saját gyermekkorában gyökeredznek.


2008 Morten Tyldum dráma, krimi, thriller 8 ?
Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet (2008)

Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet
Varg Veum - Nő a hűtőben

Samuelsenné aggódik a fiáért. Arne, aki egy északi-tengeri úszó olajfúró tornyon dolgozik, mindig értesíteni szokta anyját, amint visszatér a szárazföldre, ezúttal azonban az értesítés elmaradt. Varg Veum magándetektív Bergenből Stavengerbe utazik, ebbe az olajból meggazdagodott, amerikanizálódott Babilonba, amelyben egymás tőszomszédságában áll imaház és bordély, modern betonkolosszus és vaskori vityilló. Veum felkeresi az eltűnt fiú stavangeri lakását, amelyet példás rendben talál. Arne szállásadónőjének úgy általában nem volt oka panaszra: lakója, ifjú létére, sohasem vitt fel nőket. Mígnem egyik éjjel újdonsült ismerőseivel nagy murit csapott, s másnapra nyoma veszett. Detektívünk átvizsgálja a bérleményt, de nem talál semmi gyanúsat. Amikor a következő alkalommal is ellátogat Arne lakásába, már alaposabban körülnéz. újra semmi, de aztán kinyitja a hűtőszekrényt...


2008 Alexander Eik krimi, thriller 4 ?
Varg Veum - Begravde hunder (2008)

Varg Veum - Begravde hunder
Varg Veum - A kutya elásva

A magának való Varg Veum ajtaján bekopog egy politikus és felbéreli Veumot, hogy védje meg őt. A kíváncsiságtól hajtva elvállalja az ügyet, és rögtön belekeveredik az északi rasszizmus és idegengyűlölet poklába, ahol még a politikai gyilkosság is belefér.


2008 Alexander Eik dráma, krimi 3 ?
Varg Veum - Skriften på veggen (2010)

Varg Veum - Skriften på veggen
Varg Veum - Baljós jel

Varg Veum tudja, hogy Bergen nem olyan békés hely, mint amilyennek tűnik. A magándetektívnek egyszerre két üggyel kell megbirkóznia. Hogyan kapcsolódik össze egy köztiszteletben álló bíró halála és egy tinédzser rejtélyes eltűnése?


2010 Stefan Faldbakken krimi 5 ?
Varg Veum - Svarte får (2011)

Varg Veum - Svarte får
Varg Veum - A fekete bárány

Varg Veum ezúttal a drogok világában nyomoz. Ez eddig a legszemélyesebb ügye, mert a barátnőjét és annak nővérét, egy prostit kell megmentenie. Versenyt fut a rendőrfőnökkel, aki másképp szeretné megoldani az ügyet. Kinek van igaza?


2011 Stephan Apelgren krimi 3 ?
Varg Veum - Dødens drabanter (2011)

Varg Veum - Dødens drabanter
Varg Veum - A halál szövetségesei

Egy csendes környéken kettős gyilkosság történik, melynek elkövetésével az áldozatok 16 éves mostohafiát vádolják. Ám Varg Veum, a tapasztalt kopó túl jól ismeri a fiút ahhoz, hogy bűnösségében higgyen. A nyomozás olyan bűnesethez vezet, amely az egész várost sokkolja.


2011 Stephan Apelgren krimi 3 ?
Varg Veum - I mørket er alle ulver grå (2011)

Varg Veum - I mørket er alle ulver grå
Varg Veum - A sötétben minden farkas szürke

Varg Veum, a sokat látott nyomozó nemzetközi fegyverkereskedelmi botrány nyomába ered, és hamarosan olyan intrikák hálójába keveredik, ahol bármi megtörténhet. Nyomozótársát megölik, barátnőjét elrabolják, és a tettesek még a bombamerénylettől sem riadnak vissza. Egyedül Veum tehet pontot az ügy végére, melyen ezrek élete múlik.


2011 Alexander Eik krimi, thriller 3 ?
Varg Veum - De døde har det godt (2012)

Varg Veum - De døde har det godt
Varg Veum - A holtaknak már jó

Egy fiatal lány Varg Veum szeme láttára hal meg. Baleset történt, vagy gyilkosság? Fenyegetés, mely valaki másnak szólt? Vagy politikai játszma? Varg és Karin az illegális menekülteket prostitúcióra kényszerítő sötét szervezet nyomaira bukkan. Amikor újabb lány élete kerül veszélybe, a szálak a legfelsőbb körökbe vezetnek…


2012 Erik Richter Strand krimi, thriller 1 ?
Varg Veum - Kalde Hjerter (2012)

Varg Veum - Kalde Hjerter
Varg Veum - Fagyos szívek

Varg egyszerű eltűnési ügyben kezd nyomozni, ám hamarosan egy drogcsempész banda és egy prostituáltakra vadászó sorozatgyilkos között találja magát. Várandós partnerét megfenyegetik, és a nyomozó most az egyszer talán kénytelen lesz futni hagyni a bűnözőket?


2012 Trond Espen Seim krimi 2 ?