Paradise Lost

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills (1996)

Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills
Elveszett paradicsom: A Robin Hood dombság gyermekgyilkosai

1995-ben Shelia Nevins, az HBO dokumentumfilmes részlegének a főnöke egy újságkivágást küldött el két, akkor még 32 éves dokumentumfilmesnek, Joe Berlingernek és Bruce Sinofskynak. A cikkben egy brutális tripla-gyilkosságról és az azt követő tárgyalásról volt szó, Nevins pedig egy “gondoltam, érdekes” megjegyzéssel továbbította a filmeseknek. 1996-ban megszületett a Paradise Lost: The Child Murders of Robin Hood Hills című dokumentumfilm. A filmesek azért foglalkoztak kiemelten az üggyel, mert meggyőződtek arról, hogy a három elítélt ártatlan.


1996 Bruce Sinofsky - Joe Berlinger dokumentumfilm 7 ?

Paradise Lost 2: Revelations
Elveszett paradicsom 2.: Felismerések

Az elveszett paradicsom: a Robin Hood dombság gyermekgyilkosai című dokumentumfilm folytatásában a filmkészítők saját bevallásuk szerint oknyomozásba kezdtek, és a védelem érveit meghallgatva aktív szereplőivé válnak ügynek, filmjük hatására olyan ismert művészek, mint Eddie Vedder, a Pearl Jam énekese és Johnny Depp filmszínész is nyíltan kiállt a West Memphis 3 ügye mellett.


2000 Bruce Sinofsky - Joe Berlinger dokumentumfilm 6 ?
Paradise Lost 3: Purgatory (2011)

Paradise Lost 3: Purgatory
Elveszett paradicsom 3.: Purgatórium

Három tizenéves gyilkosság vádjával kerül börtönbe, majd húsz év múlva kiderül, hogy ártatlanok voltak. Az ő történetüket meséli el a dokumentumfilm.


2011 Bruce Sinofsky - Joe Berlinger dokumentumfilm 9 ?