Nemo kapitány adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

20,000 Leagues Under the Sea
 


1905 Wallace McCutcheon némafilm, rövidfilm, sci-fi

20000 lieues sous les mers
 


1907 Georges Méliès kalandfilm, némafilm, rövidfilm, ... 5 ?
20,000 Leagues Under the Sea (1916)

20,000 Leagues Under the Sea
Húszezer mérföld a tenger alatt

Nemo kapitány bosszúküldetését követhetjük nyomon fantasztikus-futurisztikus tengeralattjáróján. A regény 1916-os változata nagyban épít az akkoriban már fejlett víz alatti filmezésre, köszönhetően a legendás Williamson-testvérek munkájának. A történet a címadó regény és az ugyancsak Verne-mű, a Titokzatos sziget elemeit kombinálja. A film vége felé azt is megtudhatjuk a hatalommániás Nemo kapitánytól, mi vezette odáig, hogy meggyűlölte az egész emberi fajt.


1916 Stuart Paton kalandfilm, némafilm, sci-fi 5 ?
20,000 Leagues Under the Sea (1954)

20,000 Leagues Under the Sea
Némó kapitány

A XIX. század végén egy hajó a nyílt vízen rejtélyes süllyedések után nyomoz, amikért a szóbeszéd szerint egy hatalmas szörny felelős. Pierre Arronax professzor, asszisztense, és Ned Land tengerész azonban szörny helyett egy tengeralattjáróval találkoznak, aminek kapitánya, Némo, gyűlölettel tekint a felszíni világra.


1954 Richard Fleischer fantasy, kalandfilm, sci-fi 68 3,7
Captain Nemo and the Underwater City (1969)

Captain Nemo and the Underwater City
Nemo kapitány és a víz alatti város

Ryan, Connors és Newman azok a kalandorok, akik ebben a vízalatti fantasy-ben nyomon követik Némó kapitány kalandjait, aki itt hajótörötteknek mutatja be a csodálatos vízalatti városát.


1969 James Hill fantasy, kalandfilm, sci-fi 8 ?

20,000 Leagues Under the Sea
 


1973 Arthur Rankin Jr. - Jules Bass animáció, kalandfilm 1 ?
20,000 Leagues Under the Sea (1997)

20,000 Leagues Under the Sea
Nemo kapitány és a víz alatti város

A fiatal Pierre Aronax különös elmélettel lepi meg tudóstársait egyik előadásán. Az utóbbi időszakban több hajó esett áldozatul egy különös szörnynek a nyílt tengeren. Az ifjabb Aronax professzor úgy gondolja, hogy ismeri a különös élőlény titkát. Tudóstársai - édesapja vezetésével - gúnyt űznek a fiatalemberből, aki úgy dönt, itt az ideje, hogy maga induljon el felkutatni a szörnyet. Nem is sejti, hogy a kisgyermekkora óta kísértő rémálmai hamarosan valóra válnak...


1997 Rod Hardy kalandfilm 132 2,9
20,000 Leagues Under the Sea (1997)

20,000 Leagues Under the Sea
Nemo kapitány

1867-ben a jeles tengerbiológust, Arronax professzort felkérik, hogy derítse fel milyen titokzatos szörny garázdálkodik az Atlanti óceán északi részén. A tudóst az expedícióra elkíséri a lánya, Sophie is. A szörny és a tudósok első találkozása tragikusan végződik: a professzor és lánya a szigonnyal remekül bánó Neddel együtt belesodródik a tengerbe, ahol az élőlény helyett egy különös tengeralattjáró várja őket, fedélzetén Nemo kapitánnyal. A Nautilusnál nincs jobban felszerelt hajó és a tudósok boldogok, hogy végre méltó körülmények között dolgozhatnak. Ned azonban nem osztja örömüket, a férfi mindenáron meg akar szökni a tengeralattjáróról.


1997 Michael Anderson kalandfilm, sci-fi 12 2,4

20.000 Leagues Under the Sea
 


2004 Scott Heming animáció, kalandfilm 1 ?
30,000 Leagues Under the Sea (2007)

30,000 Leagues Under the Sea
Mélytengeri kalandorok

Egy atomtengeralattjárót váratlan támadás ér. A hadsereg ezért leküld egy speciális mentőcsapatot, hogy hozzák fel a túlélőket és a hajót. Aronnaux hadnagy indul az expedícióra, de a mélyben nem csak ismeretlen szörnyek, de ismeretlen hajók is tartózkodnak, fedélzetükön Nemo kapitánnyal, akihez egy támadás során kerülnek, és akinek feltett szándéka a víz alatti város újjáépítése. Ehhez pedig a tudós Aronnaux hadnagy és találmánya nagy segítséget nyújthat, ám az utópisztikus világa mellett Nemo a régi világok megsemmisítését is tervezi, ami már nincs ínyükre a mentősöknek. Így megszöknek a Nautilusról, hogy befejezzék eredeti küldetésüket. Nemo azonban elvakultan üldözőbe veszi őket, mert szeretné megszerezni azt a találmányt, ami kulcs lehet egy új Atlantisz megépítéséhez.


2007 Gabriel Bologna sci-fi 11 1,8