Rebuild of Evangelion

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Evangerion shin gekijôban: Jo (2007)

Evangerion shin gekijôban: Jo
Evangelion 1.0 (Nem) vagy egyedül

2015-ben, tizenöt évvel a "second impact" után, melyben az emberek nagy része életét veszette, újra veszélybe kerül az emberiség. A csapás után, melynek körülményeiről a szélesebb tömegeknek nincs pontos ismerete, megalakul a NERV, mely az újabb katasztrófáktól hivatott megvédeni az embereket. Felépül Tokyo-3, alatt pedig a NERV bázisa, a GeoFront. Itt fejlesztik azokat a biomechanikus robotokat, amelyekkel szemben lehet szállni az "angyalokkal". Ezek az Evangelionok, melyeket csak kevesen képesek irányítani. A kiválasztott fiataloknak nincs könnyű dolguk, a semmiből előbukkanó ellenség mellett saját magukkal is meg kell bírkózniuk, és el kell(enne) tudniuk viselni azt a nyomást, ami a világmentő szereppel jár.

Az "Evangerion shin gekijôban: Jo" az 1995 és 1997 között futó, már a korában kultikussá váló Shinseiki Evangelion animesorozat négy mozifilmes újradolgozásának nyitó darabja.


2007 Anno Hideaki - Masayuki - Tsurumaki Kazuya akciófilm, animáció, anime, ... 36 3,9
Evangerion shin gekijôban: Ha (2009)

Evangerion shin gekijôban: Ha
Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance

A második rész a NERV sarkvidéki bázisán, a Bethany Base-en kezdődik. Rögtön az anime elején megismerhetjük az új szereplőt, Makinami Mari Illustrious-t, az új EVA UNIT-05 pilótáját, aki a bázis alatt harcol a Harmadik Angyal ellen. Eközben Japánban Ikari Shinji édesanyja sírját látogatja meg apjával. Útközben hazafelé Misatóval értesülnek a Hetedik Angyal támadásáról, miközben a UNIT-02 légi úton megérkezik Németországból, és rögvest felveszi a harcot az Angyallal. Pilótája a Second Children, Shikinami Asuka Langley százados. Vele egyidőben Ryoji Kaji is megérkezik Japánba, hogy kézbesítsen egy csomagot Ikari Gendo-nak. Mikor Shinji később hazaér, kiderül, hogy Asuka is Misato lakásában fog lakni velük együtt. Az új pilóta kezdetben nehezen illeszkedik be a csapatba önfejűsége és mérhetetlen önbizalma miatt, de mikor a Nyolcadik Angyal is megérkezik, a három EVA pilótának, Reinek, Asukának és Shinjinek egyesült erővel kell szembeszállnia vele. Közben Gendo és Fuyutsuki ellátogatnak a Holdon lévő Tagbha Base-re, hogy megszemléljék az EVA Mark. 6-os építését. A film közepén pedig Mari is felbukkan, hogy teljesítse titkos feladatát.


2009 Anno Hideaki - Masayuki - Tsurumaki Kazuya akciófilm, animáció, anime, ... 20 3,8
Evangerion shin gekijôban: Kyu (2012)

Evangerion shin gekijôban: Kyu
Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo

Történetünk az űrben kezdődik, ahová Asukát az újjáépített Unit-02-vel és Marit a Unit-08-cal azért küldik, hogy visszaszerezzék a föld körül keringő koporsóba zárt Unit-01-et. Ám a művelet nem megy épp simán. A Nemesis széria, a Seele által létrehozott mesterséges Angyalok megtámadják őket. Ellenfelük leküzdése után Asuka sikeresen visszatér az alvó Unit-01-gyel.
Visszahozatala után a Unit-01 magjában sikeresen megtalálják Shinjit és visszahozzák fizikai formájába. A fizikai vizsgálatok után azonban Shinji hideg fogadtatásban részesül. Minden és mindenki, akit valaha ismert, megváltozott és elég ellenséges vele szemben. Shinji ezután tudja csak meg a megrázó igazságot, miszerint 14 év telt el azóta, hogy ő és Rei az EVA Unit-01-ben ragadtak. Azonban Rei nincs sehol…


2012 Anno Hideaki - Maeda Mahiro - Masayuki - ... akciófilm, animáció, anime, ... 8 ?