Anna Karenina adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Anna Karenina
 

Szentpéterváron, boldog családi körben él otthonában Karenin Anna férjével és kisfiával. Egy napon táviratot kap fivérétől, aki arra kéri, jöjjön Moszkvába és békítse ki őt válásra készülő feleségével. Az állomáson Anna megismerkedik Wronszky gárdatiszttel, aki ettől kezdve szerelmével ostromolja. Eleinte menekül a férfi elől, de aztán nem tud többé ellenállni fellobbanó érzelmeinek és elhagyja érte családját.


1918 Garas Márton dráma, némafilm, rövidfilm 1 ?
Love (1927)

Love
Karenina Anna


1927 Edmund Goulding - John Gilbert (I) dráma, némafilm, szerelmi történet
Anna Karenina (1935)

Anna Karenina
 

Anna Karenina (Greta Garbo) kötelességtudó feleség és odaadó anya. Egy nő, aki majdnem teljesen elégedett sorsával. Egyetlen dolog hiányzik az életéből: a szenvedély. De minden megváltozik, amikor megismerkedik a sármos Vronsky gróffal. Anna a szerelem rabjává válik, és a grófért feladja házasságát, családját, társadalmi rangját, …egész életét.


1935 Clarence Brown dráma, szerelmi történet 33 4,0
Anna Karenina (1948)

Anna Karenina
 

Anna hazafelé utazik a tesvérjétől, ahol azért járt, hogy lebeszélje sógornőjét a válásról. A férfiak - mint mondja - magukban megvetik a szeretőjüket és csak a feleségüket tisztelik. A vonaton két idős hölgy a fiaikról beszélgetnek mellette. Anna, az arisztokrata szépasszony nem sejti, hogy az egyik fiú hamarosan a szeretője lesz...


1948 Julien Duvivier dráma 12 4,3
Anna Karenina (1961)

Anna Karenina
 

Az 1880-as években, Oroszországban Anna Karenina feláldozza a házasságát, mikor szenvedélyes viszonyban kerül a hadsereg egyik tisztével.


1961 Rudolph Cartier dráma
Anna Karenina (1967)

Anna Karenina
Lev Tolsztoj: Anna Karenina

Anna Karenina először hagyja hosszabb időre nevelőnőre kisfiát, Szerjozsát. Pétervárról Moszkvába hívják rokonai, hogy tapintatosan segítsen megoldani családi problémáikat. Ám az utazás nem várt fordulattal jár: véletlenül megismerkedik Vronszkij gróffal, akivel kölcsönösen halálosan egymásba szeretnek. Az új, csodálatos érzés egyre jobban hatalmába keríti Annát, nem tud, és nem is akar ellenállni többé. Nyíltan bevallja férjének, hogy Vronszkij szeretője és gyermeket vár tőle. Karenin azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Szerjozsa a válás után nála maradjon. Annának nem csupán a környezete előítéleteivel kell szembenéznie, de választásra is kényszerül: a fiát vagy szerelmét választja?


1967 Alekszandr Zarhi dráma, szerelmi történet 11 3,5

Anna Karenina
 

Tolsztoj művének balettváltozata.


1976 Margarita Pilihina dráma, musical

Anna Karenina
 


1985 Simon Langton dráma, szerelmi történet
Anna Karenina (1997)

Anna Karenina
 

Anna Karenina, a gyönyörű asszony, nagy tekintélyű férjével és kisfiával él a XIX. század végén Oroszországban. Egy rokonlátogatás alkalmával találkozik a fiatal, vonzó Vronszkij gróffal, és első látásra egymásba szeretnek. Bár tisztában vannak a következményekkel, szembefordulnak környezetükkel, és vállalják szerelmüket. Ám önpusztító szenvedélyük, a kor társadalmának vaskalapos erkölcsei megakadályozzák boldogságukat. A világirodalom egyik legszebb szerelmes történetének, Lev Tolsztoj világhírű regényének pazar kiállítású filmváltozata.


1997 Bernard Rose dráma, szerelmi történet 90 3,3
Anna Karenina (2012)

Anna Karenina
 

A 19. század végi Oroszországban az arisztokrata Anna Karenina sorsfordító afférba kezd a tehetős Vronszkij báróval.


2012 Joe Wright dráma, szerelmi történet 250 3,2