Decameron 2007

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

A mindenes
 

A mindenes a Bocaccio: Dekameron 3. nap 1. novellájának adaptációja. A novella A néma kertész címen vált ismertté. Az eredeti történet főszereplője egy béreslegény, aki beszabadul egy apácakolostorba, hogy ott kedvét töltse a fiatal és romlatlan növendékeken. Mivel az apácák nagyon vigyáznak a jó hírükre, süketnémának adja ki magát, hogy megnyerje a bizalmukat. Az adaptált történet napjainkban játszódik, egy szigorú fegyelemmel működtetett balettintézet növendékei és egy fiatal fiú között. Miután megkapja az állást, elkezd garázdálkodni a zsenge táncosnők között. A fiúnak nincs nehéz dolga a becserkészésükkel, a fiatal balett táncosok meglepően készségesek, sőt, önként keresik a társaságát. Hamar rákapnak a szerelem ízére, végül már a Mindenes nem bírja a tempót. Mire a főnökasszony is megkörnyékezi, nem tudja tovább tartani magát, megszólal. A főnöknő feljelentéssel zsarolja, így a Mindenes egy életre eljegyzi magát az intézménnyel.


2007 Szőcs Petra rövidfilm 8 ?

Bloody Mary
 

Sötét. A bulizenét káromkodás üvölti túl. Natali blúzára pezsgő fröccsen. A szerb lányt a szállodaszobából a folyosóra lökik. Kis utazóbőröndjét is utána dobják. Ebbe kapaszkodik, mint afféle urbánus vándor. Táskájában kokain, méhében magzat, vérében sok alkohol van. A liftben egy mixerfiún akad meg a szeme, akit lekísér a mínusz kettes szinten üzemelő titkos bárba, ahol egy transzvesztita tulajdonosnő szervezi a műsort, és vigyáz a rendre. Csak ő és kardtáncos segédje tudják, hogy a bártól nem messze a szálloda veszedelmes őrei gyúrnak.


2007 Bodzsár Márk rövidfilm 14 2,1

Nyomtávváltás
 

János, az idősödő nyelvészprofesszor praktikusan oda viszi fiatal feleségét nászútra, ahol vendégelőadást tart. A vonat az orosz éjszakában zakatol, a rádió már kínai adásokat fog. Míg János posztmodern gondolatokat darál, szép lelkű kedvesében a faunszerű kalauz szít szenvedélyt. Nyomtávváltás következik, a nászutasok - egy pezsgőmámoros idős párral együtt - a határ menti állomás restijében várakoznak a továbbindulásra?


2007 Zomborácz Virág rövidfilm 27 2,3