Dolittle

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag

Dr. Dolittle und seine Tiere
Doktor Dolittle és állatai


1928 Lotte Reiniger animáció, némafilm, rövidfilm 5 ?
Doctor Dolittle (1967)

Doctor Dolittle
 

A híres csodadoktor beszél az állatok nyelvén. Barátai csodálják, de van jó néhány ellensége is, akik féltékenyen figyelik a hóbortos doktor tevékenysé- gét. A doktor emiatt veszélyes kalandokba keveredik.


1967 Richard Fleischer fantasy, kalandfilm, musical, ... 28 3,1
Dr. Dolittle (1998)

Dr. Dolittle
 

Dr. Dolittle, a sikeres orvos egy nap döbbenten veszi észre, hogy gyermekkori adottsága hirtelen visszatért: ért az állatok nyelvén. Kezdetben határozottan bosszantja az ügy, hiszen fontos ember: egy négytagú család feje, köztiszteletben álló orvos, aki most készül élete legnagyobb üzletét megkötni. És egyébként is, rendkívül kínos állatokkal diskurálni. Dr. Dolittle élete ettől kezdve örökre megváltozik. A kissé túlzottan öntudatos kutya és az arcátlanul pimasz tengerimalac személyében állandó, és igen beszédes társaságot kap, akik egy egész állatseregletet hoznak a nyakára. A jól szituált doki lakását hamarosan elárasztják a kacsák, galambok, birkák, kecskék, majmok, lovak, disznók, pingvinek...


1998 Betty Thomas vígjáték 644 2,7
Dr. Dolittle 2 (2001)

Dr. Dolittle 2
Dr. Dolittle 2.

A doktor újra rendel! Dolittle, aki érti az állatok beszédét, egyébként meg úgy fel van vágva a nyelve, ahogy állatorvosé még soha, ismét elemében van. A nagyszájú és jó humorú férfiú ismét kénytelen állatok és emberek között tolmácsolni. Egy nap ugyanis állati küldöttség érkezik hozzá: egy erdőt kell megmentenie. Az erdőt azonban csak úgy óvhatja meg, ha közben megházasít egy medvét, akinek választottját nem lehet leszoktatni a hamburgerzabálásról, megnevel egy korhely kutyát, kijózanít egy örökké szalonspicces majmot és megvigasztal egy szerető nélkül maradt teknősbékát. Nem nagy ügy: Dolittle doktor ápoltjaival mindig megtalálja a közös nyelvet, ellenségei hasába lukat beszél, és van néhány jó szava azokhoz is, akik még nem ismerik. Csupán egyvalaki láttán szorul belé a szó: úgy látszik, Mrs. Dolittle még nála is nagyobb dumás.


2001 Steve Carr vígjáték 381 2,3
Dr. Dolittle 3 (2006)

Dr. Dolittle 3
 

Az állatok nyelvén értő doktor Dolittle legifjabb lánya, Maya egy szép napon arra ébred, hogy örökölte édesapja képességét, és ő is érti, mit nyerítenek a lovak, mit kukorékol a kakas, és mit makog a majom. Orvosnak még fiatal ugyan, de talán más helyzetben is kapóra jöhet, ha az ember beszél néhány idegen nyelvet. Az iskolai szünetet Maya egy nyári táborban, Durangoban tölti, ahol a városi kislány megismerkedhet a farm-élet szépségeivel. Hamarosan azonban megtudja, hogy a tábor komoly pénzügyi problémákkal küszködik, így lehet, hogy hamarosan fedél nélkül maradnak a jószágok, és lakat kerül a farm kapujára. Ezt az ifjabb Dolittle már nem hagyja annyiban, és elhatározza, hogy elcseveg a helyi lovakkal és marhákkal. Tudniuk kell, mi a tétje a közelgő helyi rodeó-versenynek, ahol rajtuk is múlik, hogy gazdáik elhozzák-e a fődíjat, amely talán segíthet megmenteni Durangót.


2006 Rich Thorne vígjáték 59 1,8
Dr. Dolittle: Tail to the Chief (2008)

Dr. Dolittle: Tail to the Chief
Dr. Dolittle: Apja lánya

Maya régi ismerősünk, a népszerű és sikeres állatorvos, Dr. Dolittle lánya. De nem csak abban hasonlítanak egymásra, hogy ő is ezt a szakmát választotta. Maya az apja különös képességét is örökölte: ugyanúgy érti az állatok beszédét, és képes kommunikálni velük. Remekül elvan a védenceivel, mígnem egyik nap meglepő hívást kap. Egyenesen a Fehér Házból keresik telefonon. Mayát maga Sterling elnök hívja fel, hogy a segítségét kérje. A kedvenc kutyájával van ugyanis gond, és azt reméli, hogy a lány képes lesz megakadályozni a várható katasztrófát.


2008 Craig Shapiro vígjáték 17 1,9
Dr. Dolittle: Million Dollar Mutts (2009)

Dr. Dolittle: Million Dollar Mutts
Dr. Dolittle: Millió dolláros szőrmókok

Maya Dolittle lemondott az álmáról, hogy állatorvos lesz. A kutyája, Lucky társaságában Los Angelesbe utazik, ahol a tehetsége révén - érti az állatok beszédét - munkához jut, egy állatokról szóló talkshow házigazdája lesz a híres örökösnővel, Tiffany Monacóval. Ám Lucky alighogy beleszeret egy fajtiszta agárba, Maya megunja Tiffany ostoba ötleteit az állatok megsegítésével kapcsolatban. És amikor Maya már azt gondolja, hogy örökre beskatulyázta magát Hollywoodban, Lucky, a "barátnője" és a többi állatbarátja akcióba lépnek, hogy megmentsék a lányt.


2009 Alex Zamm vígjáték 13 1,7
Dolittle (2020)

Dolittle
 

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel.


2020 Stephen Gaghan fantasy, kalandfilm, vígjáték 95 2,6