Karácsonyi ének adaptációk

Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
A Christmas Carol (1938)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének


1938 Edwin L. Marin dráma, fantasy 2 ?
Scrooge (1951)

Scrooge
Karácsonyi történet


1951 Brian Desmond Hurst fantasy 6 ?
Scrooge (1970)

Scrooge
 

A történet a gonosz, lelketlen Ebeneezer Scrooge-ról szól, aki gátlástalanul átgázol mindenkin, aki az útjába kerül. Nem törődik mások problémájával, érzelmeivel, lelkiismeretfurdalás nélkül teszi utcára a szegényeket, adja ki az útját annak, akinek nincs más megélhetése. Szenteste azonban három váratlan látogatót kap: a múlt, a jelen és a jövő Karácsonyának szellemeit, akik megmutatják mi vár rá, ha nem értékeli át eddigi életét és nem változtat a modorán…


1970 Ronald Neame dráma, fantasy, musical 9 ?
A Christmas Carol (1971)

A Christmas Carol
 

Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye tartalmas és érzelmes olvasmány immár több mint másfél évszázada. Scrooge történetét ezúttal Richard Williams dolgozta fel animációs formában. Az alkotás 1972-ben Oscar-díjat kapott.


1971 Richard Williams (I) animáció, rövidfilm 10 3,7
A Christmas Carol (1984)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének

Ebenezer Scrooge kiállhatatlan, zsémbes öregúr, aki utál minden szépet és jót, a karácsonyi hangulatot és készülődést pedig egyenesen gyűlöli. Nincs benne semmi szeretet, semmi megértés vagy részvét beosztottaival szemben - szíve szerint még karácsony este is dolgoztatná őket. De az idei ünnep másképp telik, mint azt gondolta - váratlan látogatója érkezik halott társa szellemének személyében. A szellem különös utazásra invitálja Scrooge-t, aki az elmúlt, a jelen és a jövő karácsonya szellemeinek kíséretében életében először kívülről szemlélheti önmagát. A férfit olyannyira sokkolja mindaz, amit lát, hogy átértékeli addigi életét, és elhatározza, hogy már ezen a karácsonyon jóvá teszi minden hibáját!


1984 Clive Donner dráma, vígjáték 14 2,9
Blackadder's Christmas Carol (1988)

Blackadder's Christmas Carol
A Fekete Vipera karácsonyi éneke

Az 1800-as évek elején járunk... Fekete Viperát meglátogatják a szellemek, akik Dickens Karácsonyi énekének tisztaságát és szépségét egy pillanat alatt tönkreteszik, s megváltoztatják a meghitt karácsonyra oly jellemző hangulatot. Vigyázat, A Fekete Vipera karácsonya nem ajánlott a királyi család tagjainak, mégis garantáltan jókedvre deríti minden nézőjét!


1988 Richard Boden rövidfilm, szatíra, történelmi film, ... 129 4,3
The Muppet Christmas Carol (1992)

The Muppet Christmas Carol
Muppeték karácsonyi éneke

Dickens Karácsonyi énekének szokatlan, ám megkapó feldolgozását láthatják a nézők. A Muppet show teljes gárdája, Breki béka, Miss Röfi, Gonzó a patkány és a többiek mind-mind Dickens örökzöld karácsonyi történetét elevenítik meg ebben a szokatlan Muppet show-ban.


1992 Brian Henson dráma, fantasy, musical, ... 21 3,6

A Christmas Carol
 

A Dickens-klasszikus animációs feldolgozása gyerekeknek.


1994 Hiruma Toshiyuki - Masunaga Takashi animáció, fantasy, rövidfilm 5 ?
A Christmas Carol (1997)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének

Charles Dickens közkedvelt kisregényének rajzfilmváltozata.


1997 Stan Phillips animáció, dráma, fantasy 5 ?
A Christmas Carol (1999)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének

Az évek során Ebenezer Scrooge morózussága állandó állapottá vált. A férfit mára már a pénzen kívül semmi sem érdekli, még karácsonykor is csak a nagyobb bevétellel hajlandó foglalkozni. Ennek issza meg a levét Bob Cratchit is, aki hiába dolgozik remekül Scrooge-nak már évek óta, a szívtelen férfi egy apró botlás miatt ezen a napon kirúgja. Scrooge így egyedül marad irodájában, és különös dolgok kezdenek vele történni.


1999 David Hugh Jones dráma 54 3,7
A Christmas Carol (2004)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének - A musical

A hét évvel ezelőtti Szenteste óta, amikor eltemette régi barátját és üzlettársát, Jacob Marley-t, Ebenezer Scrooge búskomorsága szüntelen keserűséggé változott az ünneppel és barátjával kapcsolatban. Kegyetlenkedéseinek állandó célpontja hűséges ugyanakkor szerény ügyintézője, Bob Cratchit, s habár Scrooge saját unokaöccse elfogadja nagybátyja nézetét, miszerint nincs szükség Karácsonyra és hogy nincs melegebb pillanat a "Bah! Humbug!"-nál, ez a Szenteste mégis kezdettől fogva más. Scrooge-ot meglátogatja egykori üzlettársának szelleme, aki figyelmezeti őt, hogy következményei lehetnek a másoknak okozott szenvedésnek és lehetőséget nyújt neki, hogy helyrehozza a dolgokat.


2004 Arthur Allan Seidelman dráma, musical 11 3,4
Barbie in a Christmas Carol (2008)

Barbie in a Christmas Carol
Barbie mesés Karácsonya

A Barbie Mesés Karácsonya Dickens klasszikus meséjének szívmelengető változata, mely a 19. században játszódik és tele van csodálatos karácsonyi dalokkal, pompás ruhakölteményekkel és sok-sok nevetéssel! Ebben a történetben Barbie ezúttal Eden Starling-ot alakítja, aki egy londoni színház ünnepelt színésznője. Eden Chuzzlewittel, beképzelt macskájával együtt önző módon rá akarják venni a színházat, hogy karácsony napján is próbáljanak! Dührohamában még pompás ruháinak tervezője és gyerekkori barátnője, Catherine sem tudja lebeszélni tervéről. Három fura karácsonyi szellemre vár a feladat elvinni Edent egy fantasztikus szünidei utazásra annak érdekében, hogy kitárja szívét az ünnepi hangulatra és megtapasztalja, milyen jó érzés adni.


2008 William Lau animáció 28 2,8
A Christmas Carol (2009)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének

Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye izgalmas és érzelmes olvasmány immár 166 éve kicsik és nagyok számára egyaránt. 2009-ben az Oscar-díjas Robert Zemeckis újraálmodta Dickens látomását, így Ebenezer Scrooge története idén forradalmi 3D-s animációs változatban kerül a mozik vásznaira.


2009 Robert Zemeckis animáció, dráma, fantasy 280 3,3
A Christmas Carol (2018)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének

Az időtlen Dickens-mese kortárs elbeszélése, skót ábrázolással. Elmeséli a gazdag Scrooge átalakulását.


2018 David Izatt fantasy 1 ?
A Christmas Carol (2019)

A Christmas Carol
Karácsonyi ének

A minisorozat a György-korabeli Angliában játszódik. A nyitó epizódban meghal a vállalkozó Ebenezer Scrooge üzleti partnere. Jacob Marley azonban, hála a langymeleg „áldásnak” esélyt kap a megtisztulásra, és a purgatóriumba kerül. A megváltást azonban csak azzal a feltétellel kaphatja meg, ha Scrooge-t is rábeszéli, hogy bánja meg a bűneit. A feladat nem egyszerű, lévén a kapzsi Scrooge gyűlöli az embereket, sőt az egész világot. Marley nem is reménykedik benne, hogy sikerül végrehajtania.


2019 Nick Murphy dráma, fantasy, minisorozat 6 ?